БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО - ЖЕНИ

• Креатор на темата Креатор на темата loomxyfeel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 март 2011
Мислења
22
Поени од реакции
1
Ракометната Федерација на Македонија е организатор на Балканско првенство во периодот од 19.04.2011год. – 22.04.2011 год. Покрај нашата репрезентација учесници ќе бидат и репрезентациите на: Црна Гора, Турција и Бугарија.Што мислите колкави ни се шансите и дали воопшто имаме шанси да го усвоиме оваа Балканско првенство ?

Ракометната Федерација на Македонија е организатор на Балканско првенство во периодот од 19.04.2011год. – 22.04.2011 год. Покрај нашата репрезентација учесници ќе бидат и репрезентациите на: Црна Гора, Турција и Бугарија.Што мислите колкави ни се шансите и дали воопшто имаме шанси да го усвоиме оваа Балканско првенство ?
Бугарија ќе ја торпедираме, Турција ќе падне, е за Црна Гора ќе биде малку потешко :)
Реално се поквалитетни од нас (иако морам да признаам дека во последно време слабо сум запознаен со женскиов ракомет, па заклучоков го донесов горе-доле од игрите на Будуќност), ама со добра поддршка можеме и да славиме :)
Од кај излезе ова дека ќе организираме Балканско :toe:

Бугарија ќе ја торпедираме, Турција ќе падне, е за Црна Гора ќе биде малку потешко :)
Реално се поквалитетни од нас (иако морам да признаам дека во последно време слабо сум запознаен со женскиов ракомет, па заклучоков го донесов горе-доле од игрите на Будуќност), ама со добра поддршка можеме и да славиме :)
Од кај излезе ова дека ќе организираме Балканско :toe:
Турција незнам ако игра Озел(мислам ја знаеш играта на Озел) Бугарија да можеме иако во составот ги немаме Портјанко Црвенковска Пецевска....а со Црна Гора немаме шанси знам дека Црна Гора има одлична екипа така да ќе не тропедираат црногорките сакам да ме изненадат нашиве сакам :) а балканско незнам од кај испадна прочитав на страницата на РФМ и така

Ќе биде тешко против Црна-Гора секако ако игра Бојана Поповиц,Јованка Радичевич,Маја Савич, И Марија Јованович кои што овие ракометарки го дадоја максиумот на евроспкото првенство и каде што Црна-Гора го освои 6 место и пред се ја победи РУСИЈА ИАКО ГУБЕШЕ 5-6 РАЗЛИКА

--- надополнето ---

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО - ЖЕНИ
Ракометната Федерација на Македонија е организатор на Балканско првенство во периодот од 19.04.2011год. – 22.04.2011 год. Покрај нашата репрезентација учесници ќе бидат и репрезентациите на: Црна Гора, Турција и Бугарија.
Натпреварите ќе се играат во СРЦ Кале со следниов распоред:
20.04.2011 (среда):
18:00 ЦРНА ГОРА – ТУРЦИЈА
20:00 МАКЕДОНИЈА – БУГАРИЈА

21.04.2011 (четврток)
18:00 3/4 место
20:00 1/2 место

Си наместиле нашиве со Бугарките да играме :pos:
Таман финале со Црна Гора :)

не ме чуди и да ја наместат и со Црна Гора мислам штом праат првенство имаат некоја пара свртено :)))

Искрено Црна -Гора е поквалитетна екипа со Бугарија ќе победиме висока разлика но со Црна-Гора ќе биде тешко

Искрено Црна -Гора е поквалитетна екипа со Бугарија ќе победиме висока разлика но со Црна-Гора ќе биде тешко

истото и јас го реков али во денешно време т.е во МК имаме политички ракомет така да се е можно :)

Ракометарките на Македонија на турнир во Турција

Список на повикани ракометарки: Тања Андрејева, Робертина Мечевска, Наташа Младеновска, Душица Ѓорѓиевска, Елена Ѓорѓиевска, Мирјета Бајрамовска, Даниела Новеска, Симона Гроздановска, Драгица Митрова (сите од ЖРК Металург), Савица Мркиќ, Веселинка Треноска, Марија Штериова (сите од Ѓорче Петров), Дијана Наумоска, Марија Папуџиева, Весна Ацковска (сите од Жито Прилеп), Ленче Илкова (Мурат-паша).

Ракометарките на Македонија на турнир во Турција

Список на повикани ракометарки: Тања Андрејева, Робертина Мечевска, Наташа Младеновска, Душица Ѓорѓиевска, Елена Ѓорѓиевска, Мирјета Бајрамовска, Даниела Новеска, Симона Гроздановска, Драгица Митрова (сите од ЖРК Металург), Савица Мркиќ, Веселинка Треноска, Марија Штериова (сите од Ѓорче Петров), Дијана Наумоска, Марија Папуџиева, Весна Ацковска (сите од Жито Прилеп), Ленче Илкова (Мурат-паша).

овој список искрено ми е страшен ни треба добар центар кој ќе ја води екипата го немаме тука кој центар... Мрќиќ-центар прв пат игра за репрезентација али ајде ова е само едно балканско се надевам дека нема да се обрукаме така на Светско ако се пласираме...

ова е за турнирот во ТУРЦИЈА а сепак Мрќиќ е јака ракометарка во Ѓорче -Петров со Марија Штериова се најаки во екипата

ова е за турнирот во ТУРЦИЈА а сепак Мрќиќ е јака ракометарка во Ѓорче -Петров со Марија Штериова се најаки во екипата
ма за каде и да е Мрќиќ јака ракометарка?????? до кога ќе се лажеме ? девојчето има висина али спора и толку не прецизна што ме потсеќа на играта на Ламбевска за жал а Штериова по себичен играч здравје ракометот е тимска игра а и кај играат овие две во домашно првенство и се јаки против Кале Фон... против Жито и против Металург имињата у состав им ги нема

Штериова и Мрќиќ ќе го победија Жито Прилеп за малку но изгубија 22-20 ,Штериова постигна 13 голови ,а исто така и на гостувајнето во прилеп водеја 5-2 со нивните голови

Штериова и Мрќиќ ќе го победија Жито Прилеп за малку но изгубија 22-20 ,Штериова постигна 13 голови ,а исто така и на гостувајнето во прилеп водеја 5-2 со нивните голови

баш би сакал да гледам како било тоа Штериова и Мрќиќ сами играат и го победуваат Жито, зашто против Вардар јас кога гледав Штериова се изнапромашува и на секој промашај таа се жалеше на повреда и на друга утакмица со Вардар пак не ни беше во состав исто и со Гевгелија...
и доста темава не е за Штериова и Мрќиќ

добро но да ти кажам дека против Вардра и Гевгелија а сито и против фон не играше бидејќи имаше испит за факултет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom