ЛеоЛе07
Не биди трол
- Член од
- 8 октомври 2010
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 375
Боби[Мкд];4165732 напиша:Од што ги фрлиле? Од бази на медитеранот, или има носачи и подморници во средоземново море, има некој податоци?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Боби[Мкд];4165732 напиша:Од што ги фрлиле? Од бази на медитеранот, или има носачи и подморници во средоземново море, има некој податоци?
Со што ќе ги подберат?
Дека не мешам поими ке ти објаснам кратко,зошто почнаја протестите ? Ради тоа што се живеело лошо во Либија(а под тоа живеење лошо западњациве толкувет терор). А ти ако сметаш дека под терор се рачуна напаѓање и убивање вооружени лица тоа е друга работа. И немој да ми кажиш дека протестантиве не беа ама ич вооружени.И така со голи раце ги завзедоја градојте... и тоа ми е парадоксално ,подобар животен стандард од нашивот(пошо номиналниот бдп е фактор за мерење на животниот стандард со други држави) а "тероризирани "Си мешаш поими... терор и БДП ми немаат некоја допирна точка.
САД фрлиле 110 томахавк проектили на Либија. 63 милиони долари. Во исто време се обидуваат да го скратат буџетот за „големите трошаџии“ - наставниците. Што ќе рече Џон Стјуарт на ова во понеделник?
--- надополнето ---
Да ама ова е акција на ОН, после резолуција на Совет за безбедност на ОН. Нема врска со НАТО.
Уффффф колку ги мрзам Американциве и Французиве. Мора у се да умешаат прсти. Нема кој да им врати па им се може... И таа проклета нафта. Колку многу луѓе имаат загинато за неа.
Ovoj napad znaci samo edno: ke zaginat mnogu nevini ludje........
Ovoj napad znaci samo edno: ke zaginat mnogu nevini ludje........
Ја сум за да се остранит Гадафи по секоја цена, доста веќе го трпат во западот. Не само што му носи штета на својот народ туку и виновен е за доста терористички напади во западот. Нападиве се легитимирано со дозволата од советот на безбедност при ОН така да се остранети сите дилеми. Е сега интересно ќе биде што ќе се деси после Гадафи, ако е паметен ќе си заминет поскоро иначе иста судбина како Хусеин ќе го снајдит. Либија не е како Ирак каде што има терористички групи и етнички тензии и се надевам дека Либискиот народ ќе владее со своја земја а не САД, Франција и други држави. Тоа ќе биде клучното прашајне. Воздржаноста на Германија беше многу лош потег, Германците се за напад но не сакаат да гласат за, тоа е контрадикторно. Затоа имаше многу критики не само од НАТО-сојузниците туку и во самата Германија од опозицијата.