Да се помолиме за Јапонија

• Креатор на темата Креатор на темата MakeLOVEnoTwar
  • Време на започнување Време на започнување
Ете кажте што направивет вие - дали донира преку црвениот крст или некој друг начин, ете споделете корисен совет -
Зошто таков критички тон?

Нема ништо критичко во мојот коментар погоре.Само те прашав за искуство да ми кажеш колку помогна молењето за да знам кај начин е поефикасен дали донирањето пари или молењето па да знам како јас да се вклучам во акцијата.За паричните средства знаеме веќе како помагаат и знаеме дека се добредојдени таму.Чисто ради информација прашав

. . . за да знам кај начин е поефикасен дали донирањето пари или молењето па да знам како јас да се вклучам во акцијата.
Немој да правиш пародии, жити тебе. Ако навистина сакаш да помогнеш - ќе знаеш како да помогнеш, а ако имаш вишок енергија за префрлање и распаравање . . sorry :)
Само тие луѓе си знаат низ што минуваат, речи бог да чува. АКо можеме да помогнеме (било со пари или било) како треба тоа да го направиме :)

Ете кажте што направивет вие - дали донира преку црвениот крст или некој друг начин, ете споделете корисен совет -
Зошто таков критички тон?
Јас ја убив мачката на комшијата како жртва за господ да се смили и да им помогне на Јапанците.
Викате добро напраив?
едит: И дали ќе работи пошто мојот господ е Исус а Јапонците се будисти?

Господ да ти е напомош, озбилно :)
Ама не, сериозен сум.
Сакам да помогнам а неам пари.
Не сакав да кажувам класична молитва, туку го жртвував животот на мачката за животот на Јапонците.
Би требало да работи, така?
Пошо штом вашата молитва работи ондак и ова ќе работи...

Јас ископав дупка кај мене пред зграда у тревникот, се симнав во неа и почнав да пеам приспивни песни. Се надевам дека ќе ја смирам така земјата на некој период, за да нема потреси.

И јас помогнав.

Некој ке испраќа пари да им овозможи на тие луѓе утре кај да живеат а некој ке се моли на виша сила.Зошто да барам помош од виша сила кога можеме ние да помогнеме?Јапонците сега се молат да се најдат хумани луѓе кои ке помогнат а не хумани луѓе кои ке се молат заедно со нив.Логично нели?Така да ако има некој пари нека донира зошто не треба многу.Секој денар им е добредојден сега.А ако има некој верник нека коле таму курбани, жртви нека принаса, нека се клања, нека ветува, нека меси па нека раздава за здравје и општо добро, што ти ја знам таму обичаи секакви има.Некој може и црни магии да прави и да намали радиацијата:vozbud:, со вода некоја таква да идеме да ја попрскаме па може ке се излади :pos2:, ако не проработи магијата...

Некој ке испраќа пари да им овозможи на тие луѓе утре кај да живеат а некој ке се моли на виша сила.Зошто да барам помош од виша сила кога можеме ние да помогнеме?Јапонците сега се молат да се најдат хумани луѓе кои ке помогнат а не хумани луѓе кои ке се молат заедно со нив.Логично нели?Така да ако има некој пари нека донира зошто не треба многу.Секој денар им е добредојден сега.А ако има некој верник нека коле таму курбани, жртви нека принаса, нека се клања, нека ветува, нека меси па нека раздава за здравје и општо добро, што ти ја знам таму обичаи секакви има.Некој може и црни магии да прави и да намали радиацијата:vozbud:, со вода некоја таква да идеме да ја попрскаме па може ке се излади :pos2:, ако не проработи магијата...
Пер. Јапонците се будисти = aтеисти.
Крај, тачка. Понатамошно дискутирање за молење на бога да им помогне на Јапонците е апсурдно.
Будизам напиша:
There is no almighty God in Buddhism. There is no one to hand out rewards or punishments on a supposedly Judgement Day. Buddhism is strictly not a religion in the context of being a faith and worship owing allegiance to a supernatural being.

Било да сте атесита, или немате став околу тоа,. . . ДА СЕ ПОМОЛИ МЕ ЗА ЈАПОНИЈА ..

Хахаха... баш ме интересира како се моли атеиста !?

Инаку те поздрави сликава:

hilarious-random-17.jpg

Јапонците се еден поосебен народ,по малку чуден,по некогаш екцентрик,(за нас нествојствени,а за нив нормлални ствари)никој не знае колку е еден јапонец може да забега, доколку не запознае ист таков.
Како и да е,ние сите сме луѓе без разлика на вера,обичаи,убедување,но природата веројатно не пребира нација си до прави она своето по закони..Бог да им се смилува,но и да не чува Нас од полошо!

Еден клик од мене за моронскава тема и сите тие што "помагате".

И колку допринесе со тоа баш ме интересира?

И колку допринесе со тоа баш ме интересира?

Како сам не многу, спасив живот на еден јапонец. Или евентуално два, зависи до висината и тежината. НО!! ако се собереме повеќе и заедно се помолиме, во ист миг, ќе стигне една голема нотификација до семоќниот бог и се се сожали врз нив. Ќе им ја поправи нуклеарната термоцентрала, изгради куќите од ново и врати во живот починатите, како што ни кажува библијата кога го вратил Лазар во пештерата. Матеј 3:18.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom