Велес

Член од
1 март 2008
Мислења
63
Поени од реакции
3
Па преку куров ако си јадел од Снупи.
Во вашиот град да не немате сендвичари.
Абе како Африканци се понашате бе гладна раја.
Me iznenaduvas prijatele, od kade toa neprijatelstvo kon Veles i zosto.:smir:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ја морам да се пофалам пред некое време бев у Велес, и сум јадел у Снупи. Сањав за тој момент и ми се оствари конечно. :vozbud: Велес е прекрасен што го има Снупи. Мхм. :helou:
Дали додека јадеше паднаа две ѕвезди а небото беше прекрасно?Мислам, тоа само кога јадеш во Снупи се случува ниакде на друго место!

C

cige

Гостин
Me iznenaduvas prijatele, od kade toa neprijatelstvo kon Veles i zosto.:smir:
Абе шо зборуеш, и ја сум од Велес.
Па Велес има и поинтересни работи од СНупи.
Ете тоа сакам да кажам.
Ме чудат сите само Снупи го спомнуваат.
Веќе стана репер за градот. УПМ

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
abe kaki sendvicari kaki klubovi nadvor sobiranje po maalata natam navam i gruvanje do max toa e veles

А

Адриано

Гостин
Бродот „Панини“ ги отвори палубите за гостите
Поставено од 5arP Посети (163)
Најголемиот брод во земјава, Панини деновиве заплови по најмалото македонско езеро Младост. Стариот добар адет, кога бродот се пушта да се крши и шише со пијалок од неговиот прамец не се случи, но затоа пловниот објект ги отвори вратите за гостите, откако ги доби сите потребни документи за работа. Тој почна да се гради пред шест години. Неговиот сопственик вели дека потрошил многу пари, време и нерви за да го изгради бродот.

- Среќен сум што одисејата која траеше седум години заврши. Многумина, дури и моето семејство не веруваше дека ќе го завршам бродот. Сега го оставам на гостите, посетителите да го кажат нивниот впечаток – изјави сопственикот Јованче Перков кој во градењето на бродот вложил околу 2 милиони евра.

„Панини“ со неговите димензии се одвојува од целината на питомиот езерски предел, долг е 56 широк 10 и висок 8,5 метри, тежок 560 тони има 2000 метри квадратни корисна површина под кров. Спаѓа во категоријата на туристички јахти и според сопственикот, тој е најголем во Македонија а верува и на континенталниот дел на Балканот. На бродот се вработени 52 лица и е биде наменет за гости за секој џеб, изграден е на три нивоа. Може да прими 800 гости, на палубата има ресторан, на натпалубата се 13 апартмани со сателитска тв и интернет, кафе и слаткарница, во потпалубата кабаре и пивница. До него се стигнува преку понтонски мост долг 30 метри. Бродот е граден на суво, за потоа да биде спуштен во водата, го граделе 24 подизведувачи од Македонија, Хрватска, Србија, Германија. Колку внимание е посветено на работата, покажува фактот што тој 16 пати е префарбуван, поради заштита од корозија. За стабилност на бродот од сите страни е вкотвен со четири котви секоја тешка по четири тони.

tirekovmirece.com

еден голем чекор напред во проширувањето на туризмот во велес!!!
Денеска бев атмосферата е многу убава, услугата перфектна, прекрасно е уредено и има убав поглед кон целото езеро.
секоја чест на газдата многу убаво го изведе овој проект!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Нешто добро направено..браво за сликиве Адриано мислам и за 1 Мај беше отворен.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.910
Поени од реакции
83.129
Абе тој бродот има нешто телефон, сајт? Кај да се праша за резервации, информации?

Иначе да, супер е Велес и најбоље од све е слаткарницата Снупи.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
slatkarnicata snupi e najbolja
abe eeeeee:pos2:

ke se otrujam
ccccccc
deca daj prosetajte malku videte bel svet

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.910
Поени од реакции
83.129
slatkarnicata snupi e najbolja
abe eeeeee:pos2:

ke se otrujam
ccccccc
deca daj prosetajte malku videte bel svet
Што бе, не си бил во заштитниот знак на Велес.
Најбољи шампити ever.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Што бе, не си бил во заштитниот знак на Велес.
Најбољи шампити ever.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Ќе мораш да ме однесеш у Снупи кога ќе дојдеш, да нарачаш шампити и ако ти дадат стварно шампити, на лице место си го вадам, го ставам на трупче и го сечам:pos2::pos2::pos2::pos2:Ме изнасмеа сега:)

Член од
13 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Бродот „Панини“ ги отвори палубите за гостите
Поставено од 5arP Посети (163)
Најголемиот брод во земјава, Панини деновиве заплови по најмалото македонско езеро Младост. Стариот добар адет, кога бродот се пушта да се крши и шише со пијалок од неговиот прамец не се случи, но затоа пловниот објект ги отвори вратите за гостите, откако ги доби сите потребни документи за работа. Тој почна да се гради пред шест години. Неговиот сопственик вели дека потрошил многу пари, време и нерви за да го изгради бродот.

- Среќен сум што одисејата која траеше седум години заврши. Многумина, дури и моето семејство не веруваше дека ќе го завршам бродот. Сега го оставам на гостите, посетителите да го кажат нивниот впечаток – изјави сопственикот Јованче Перков кој во градењето на бродот вложил околу 2 милиони евра.

„Панини“ со неговите димензии се одвојува од целината на питомиот езерски предел, долг е 56 широк 10 и висок 8,5 метри, тежок 560 тони има 2000 метри квадратни корисна површина под кров. Спаѓа во категоријата на туристички јахти и според сопственикот, тој е најголем во Македонија а верува и на континенталниот дел на Балканот. На бродот се вработени 52 лица и е биде наменет за гости за секој џеб, изграден е на три нивоа. Може да прими 800 гости, на палубата има ресторан, на натпалубата се 13 апартмани со сателитска тв и интернет, кафе и слаткарница, во потпалубата кабаре и пивница. До него се стигнува преку понтонски мост долг 30 метри. Бродот е граден на суво, за потоа да биде спуштен во водата, го граделе 24 подизведувачи од Македонија, Хрватска, Србија, Германија. Колку внимание е посветено на работата, покажува фактот што тој 16 пати е префарбуван, поради заштита од корозија. За стабилност на бродот од сите страни е вкотвен со четири котви секоја тешка по четири тони.

tirekovmirece.com

еден голем чекор напред во проширувањето на туризмот во велес!!!
Денеска бев атмосферата е многу убава, услугата перфектна, прекрасно е уредено и има убав поглед кон целото езеро.
секоја чест на газдата многу убаво го изведе овој проект!
Супер слики ама си заборавил битна ствар, слики од рецепцијата?:):)

Нешто добро направено..браво за сликиве Адриано мислам и за 1 Мај беше отворен.
Е не беше, на 8 ми мај се отвори :baeh::helou:

Информации и резервации на телефон 043 211444 и 043211445 јави се во било кое време за резервации, а сајтот е во изработка

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Абе тој бродот има нешто телефон, сајт? Кај да се праша за резервации, информации?

Иначе да, супер е Велес и најбоље од све е слаткарницата Снупи.

Брат Снупи е сендвичара и пицерија не сум знаел дека има и слаткарница.:)

А

Адриано

Гостин
Супер слики ама си заборавил битна ствар, слики од рецепцијата?:):)

Е не беше, на 8 ми мај се отвори :baeh::helou:

Информации и резервации на телефон 043 211444 и 043211445 јави се во било кое време за резервации, а сајтот е во изработка
пишав горе сликите не се од мене од www.tirekovmirece.com се!
Од мене е само пофалбата за моментално најубавиот ресторан во градот и препорака на сите да го посетат!!!
Бродот претставува освежување во цел Велес и Македонија!
дополнителен бонус се и цените кои се исти како во град така да му предвидувам успешна работа!

Kajgana Shop

На врв Bottom