Пукна нуклеарката во Јапонија

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Еее аман веќе оваа нуклеаркава... Нека пукне веќе еднаш и се упм нека отиде! Стварно ме нервира ко ќе видам секој ден нови информации за ова нуклеаркава! :nesvest:

Еее аман веќе оваа нуклеаркава... Нека пукне веќе еднаш и се упм нека отиде! Стварно ме нервира ко ќе видам секој ден нови информации за ова нуклеаркава! :nesvest:

Ако пукне и ти овде неќе јадеш марула нит па морков ќе видиш :tv:

Седи, кец!

Незнам што чекаа толку. Требаше порано да почнат да ја пунат со бетон...

Седи, кец!

Незнам што чекаа толку. Требаше порано да почнат да ја пунат со бетон...

Претпоставувам дека TEPCO правеше се' за да спаси колку што може повеќе од централата, нормално за да имаат помалку парични загуби, кои ќе ги надокнадеа доколку централата продолжеше со работа. Ако приоритет им беа луѓето и нивното здравје, ќе ја избетонираа уште по првите неколку дена.

Ако приоритет им беа луѓето и нивното здравје, ќе ја избетонираа уште по првите неколку дена.
На почетокот пробуваа да ја стават под контрола верижната реакција. Да ја затрупаа првиот ден, сеуште имаше шанса да рокне, а верувајте дека и 20 метри дебел бетонски ѕид би било само играчка при толкава експлозија.

Нова вест од Русија...

Денес натовариле огромен камион со 95-тонска пумпа за бетон во џиновски авион транспортер. Машината ќе ја однесат во Фукушима кај реакторите. Можно е деновиве да ја покријат цела нуклеарна станица.

tn.jpg

fuku_001.jpg

fuku_002.jpg

fuku_003.jpg

fuku_004.jpg

http://fishki.net/comment.php?id=86611
Страшни пумпи се овие путзмајстер, иам гледано во живо како работи една.

На почетокот пробуваа да ја стават под контрола верижната реакција. Да ја затрупаа првиот ден, сеуште имаше шанса да рокне, а верувајте дека и 20 метри дебел бетонски ѕид би било само играчка при толкава експлозија.
Добро, ја вака лаички тропам. :) Ама сигурен сум дека ако беа водени од мотивите што ги спомнав погоре, последиците ќе беа многу помали.

Добро, ја вака лаички тропам. :) Ама сигурен сум дека ако беа водени од мотивите што ги спомнав погоре, последиците ќе беа многу помали.
Или троа поголеми. :)
Затрупување на нуклеарен реактор во кој се одвива нуклеарен процес кој не е прекинат, би можело да го споредиш со дотурање масло... уствари нема споредба. :)

Имаше еден куп снимки со НЛО (ако е стварно НЛО) уште кога се случија првите експлозии.

можно е. ја прееска најдов еден линк кај што вика се појавиле ПРЕД земјотресот да се деси
Инаку кога сме кај веста и нашите новинари и медиуме гледајте ИСТИ вести. само ептен малку превтени зборови колку да не е копи паст у буквална смисла на зборот

Сител - Канал5 - Дневник - - -да побарам и по другиве истото ке го најдам сличен текст со мала корекција на зборовите т.е мало испревртување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom