Пукна нуклеарката во Јапонија

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Јапонија го зголеми нивото на радијација по катастрофата во нуклеарната централа Фукушима од пет на највисоката седум, со што катастрофата е израмнета со онаа што во 1986 година се случи во Чернобил.

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=30109

Изгледа пак некој лажел за 'општото добро'.
Веста е пласирана од Америте. Јас сеуште не можам да поверувам дека е толку сериозно.

Веста е пласирана од Америте. Јас сеуште не можам да поверувам дека е толку сериозно.

Вшусност е полоша од Чернобил поради потрошеното гориво кое оставено во базените , радијацијата 4 пати поголема од Чернобил и верувај. На крај излезе дека ТЕПКО крател на секој можен начин за да заштеди . Сега ги носат последиците. А јапонската влада е повеќе загрижена за берзите и јенот него ли населението и последиците од радијацијата .

Вееееееерувааааај. ( сериозен сум )

Вшусност е полоша од Чернобил поради потрошеното гориво кое оставено во базените , радијацијата 4 пати поголема од Чернобил и верувај. На крај излезе дека ТЕПКО крател на секој можен начин за да заштеди . Сега ги носат последиците. А јапонската влада е повеќе загрижена за берзите и јенот него ли населението и последиците од радијацијата .

Вееееееерувааааај. ( сериозен сум )
Ноуп. Имам пријател кој пред некој ден се врати од таму и не ми даде такви информации. И да, седевме на иста маса, испивме по едно кафе а не беше "озрачен". :)

п.с. Истиот тој работи со радиографска опрема.

Ноуп. Имам пријател кој пред некој ден се врати од таму и не ми даде такви информации. И да, седевме на иста маса, испивме по едно кафе а не беше "озрачен". :)

п.с. Истиот тој работи со радиографска опрема.

од Токио или префектурата фукушуми дојде или од околните острови и кога ја напуштил областа?

од Токио или префектурата фукушуми дојде или од околните острови и кога ја напуштил областа?
На 7-ми април дојде тука, преку Токио се прошетал до Хитачинака, што сега баш барав на мапа е оддалечено местото од Фукушима на некои 130 км.

На 7-ми април дојде тука, преку Токио се прошетал до Хитачинака, што сега баш барав на мапа е оддалечено местото од Фукушима на некои 130 км.

Me мрзи да објаснувам, ретко има репорти за луѓе фатени на аеродроми дека зрачат повеќе од нормално. Друго имаше сведоштва меѓу кои и јапонци мои познаници дека во јапонија им кажувале да седат мирни ништо страшно бла бла. Она што досега го видов е обид да се заташка случајот и од Америка преку ЕПА која сакаше да го зголеми количеството радијација кое е безопасно и од Јапонските власти. Сите сакаат ова само да исчезне бидејќи ако лупнат бан на извозни продукти од јапонија сметај дека ќе има дисрупции со снабдувањето на разни електронски и механички делови клучни и незаменливи, кои се произведуваат само во Јапонија. Друга работа јапонија има т билс од америка во доволна количина која ако ги фрли на берзата одеднаш ќе предизвика цунами на финансискиот маркет и ќе го уништи доларот буквално.

Тоа би било така, во случај да има радијација. :)
Инаку, репутацијата на Јапонија сакаат да ја намалат Американциве со ширење на "лажни вести", само поради тие причини, кхм, економските.

Инаку, дечкото работи со опрема и си носи гајгеров со него во секое време, како пенкало е, па затоа е сигурен дека нема радијација таму.

Тоа би било така, во случај да има радијација. :)
Инаку, репутацијата на Јапонија сакаат да ја намалат Американциве со ширење на "лажни вести", само поради тие причини, кхм, економските.

Инаку, дечкото работи со опрема и си носи гајгеров со него во секое време, како пенкало е, па затоа е сигурен дека нема радијација таму.

Они сакаат Кина да ја дискредитираат а не Јапонија , јапонија прекина да им биде конкуренција уште од 80 тите, . Ова е чудно бидејќи ако лажеле за радијацијата таму досега ќе дојдеше некаков репорт од некого. Не за друго константно стигаат репорти за регистрирана радијација на западниот брег во Америка . Тис макес сенс нон .

Некој лаже овдека

Они сакаат Кина да ја дискредитираат а не Јапонија , јапонија прекина да им биде конкуренција уште од 80 тите, . Ова е чудно бидејќи ако лажеле за радијацијата таму досега ќе дојдеше некаков репорт од некого. Не за друго константно стигаат репорти за регистрирана радијација на западниот брег во Америка . Тис макес сенс нон .

Некој лаже овдека
Ќе почекаме, или ќе им бутнат некоја XxX-bomb или ќе си признаат дека лажеле цело време. :)
Трето нема.

i da pukne do kraj cela atomska centrala so site reaktori, na nas nisto posebno nema da ni se sluci. ke dojde eden radioaktiven oblak i tolku.
seto ova e nadueno od novinari i od sluzbi na koi im dojde kako kec na desetka za odvlecuvanje na vnimanie od situacijata vo Libija.

Фукушима никогаш нема да биде како Чернобил. Во Чернобил експлодира реакторот исфрлајќи директно во атмосферата радиоактивни честици. Фукушима само испушта радијација, која е далеку послаба од онаа во Чернобил.

Фукушима никогаш нема да биде како Чернобил. Во Чернобил експлодира реакторот исфрлајќи директно во атмосферата радиоактивни честици. Фукушима само испушта радијација, која е далеку послаба од онаа во Чернобил.
Не. Исто е нивото, само количеството испуштена радијација (преку таков материјал или на друг начин) е 10% од тоа у Чернобил (сеа за сеа). Од друга страна у Украина експлодира еден реактор,а тука се у питање четири (види линк).
Иначе и ја иам другар шо живее таму. После дешавкава збореше нешо за враќање, али се смири сеа откоа виде дека сите дипломати (и остали фаци изглеа) се селат од Токио у неговиот град (Осака).
Бараше да му пратам гајгеров бројач, пошто таму немало ни за лек, али не успеав да најдам. Освен еден линк шо ми го прати ognootporen, за некој Србин од Букурешт што продава на старо, друга трага не најдов. Али сеа за сеа, нема везе, пошто му спласна паранојата (оправдана).

Не. Исто е нивото, само количеството испуштена радијација (преку таков материјал или на друг начин) е 10% од тоа у Чернобил (сеа за сеа). Од друга страна у Украина експлодира еден реактор,а тука се у питање четири (види линк).
Иначе и ја иам другар шо живее таму. После дешавкава збореше нешо за враќање, али се смири сеа откоа виде дека сите дипломати (и остали фаци изглеа) се селат од Токио у неговиот град (Осака).
Бараше да му пратам гајгеров бројач, пошто таму немало ни за лек, али не успеав да најдам. Освен еден линк шо ми го прати ognootporen, за некој Србин од Букурешт што продава на старо, друга трага не најдов. Али сеа за сеа, нема везе, пошто му спласна паранојата (оправдана).

Да, во право си, нивото на радијација е исто без разлика гајгеровиот бројач се наоѓа до јадро од нуклеарка или една лажица плутониум. Разликата е во количината и тоа е битното. Колку повеќе радиоактивни честици, тоа полошо.
Како што реков, во Чернобил експлодира јадрото, реакторот, исфрлајќи директно во атмосферата голема количина радиоактивни честици и од тоа се создаде радиоактивен облак кој ја покри пола Европа.
Од Фукушима само се испушта радијација и не е така страшно како Чернобил.

Нова вест од Русија...

Денес натовариле огромен камион со 95-тонска пумпа за бетон во џиновски авион транспортер. Машината ќе ја однесат во Фукушима кај реакторите. Можно е деновиве да ја покријат цела нуклеарна станица.

tn.jpg

fuku_001.jpg

fuku_002.jpg

fuku_003.jpg

fuku_004.jpg

http://fishki.net/comment.php?id=86611

^ Ќе ја затрупаат со бетон како Чернобил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom