burn84
Говорете Македонски
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 6.579
- Поени од реакции
- 1.500
Сигурно има поминато над 5 години ако не и повеќе кога сум имал ваков сон.
Не ни знаев дека се викаат така.
Од лично искуство има и сонови каде делумно на некој начин си свесен дека тоа што се случува не е реално, ама пак не си сигурен дека сонуваш и така имаш некое недефинирано чуство. Тие ми се интересните сонови. Се сеќавам на еден таков уште кога живеев во Тетово и сонував дека ги имам спосбностите на спајдермен. Така на 4-ти во српат во нашиот стар стан, јас седам на балкон и никако да соберам храброст да скокнам и да ја пуштам својата пајажина на некоја од уличните светла (како што тоа вешто го правеше Питер Паркер) затоа што не бев сигурен дали сонувам или не. Баш се сежавам дека во самиот сон имав диела...нешто како: ако е ова сон тогаш и да паднам ќе останам жив, но ако не е сон и падна ојде јабана работава
Инаку ме интересира подетално во врска со тие техники на медитација и слично, за поефикасно дожививуње на овие луцидни сонови.
Нели, законот на привлекување (Абрахамовиот закон), универзален закон, тајната...многу различни имиања има, само дали има тема.
Доколку нема нека отвори некој
Не ни знаев дека се викаат така.
Од лично искуство има и сонови каде делумно на некој начин си свесен дека тоа што се случува не е реално, ама пак не си сигурен дека сонуваш и така имаш некое недефинирано чуство. Тие ми се интересните сонови. Се сеќавам на еден таков уште кога живеев во Тетово и сонував дека ги имам спосбностите на спајдермен. Така на 4-ти во српат во нашиот стар стан, јас седам на балкон и никако да соберам храброст да скокнам и да ја пуштам својата пајажина на некоја од уличните светла (како што тоа вешто го правеше Питер Паркер) затоа што не бев сигурен дали сонувам или не. Баш се сежавам дека во самиот сон имав диела...нешто како: ако е ова сон тогаш и да паднам ќе останам жив, но ако не е сон и падна ојде јабана работава
Инаку ме интересира подетално во врска со тие техники на медитација и слично, за поефикасно дожививуње на овие луцидни сонови.
Има ли посебна тема за ова на форумов? Барав но не најдов.Плус у ова све се уклапа муабетот за вољата и тајната за визуализирањето на шитот што го сакаш и ти треба и муабетот за космичките сили што ќе ти ги отворат вратите до целта кога ти ќе им кажеш "Сакам."
А по убедливо "Сакам" од таков дрзок луциден сон, мислам дека нема
Многу од стварите што намерно сум ги уфрлал во тие луцидни сни ми се остварувале
И сакам да верувам дека се остварувале баш токму поради тоа
Можеби грешам, бидејќи стварите се релативно мали и се од материјална природа, но леснотијата со која сум стигнал до нив (затоа реков оствариле, а не остварил) ме прави цврсто да верувам во таа моќ на луцидниот сон
Баш последниов период уметнувам една битна стварчица, а и доста голема, со оглед дека вмешува уште еден колега Бог со цел да мојата голема Воља некако изврши влијание и го добијам она што го стварно го посакувам... Има време додека добјам шанса тоа да се случи (од објективни причини), а се додека не дојде тој период, ја си го разработувам моментот во мене.
Па, if this shit works, ондак ќе можам со 100% цврстина да те набедам дека не залудно вложуваш труд
Нели, законот на привлекување (Абрахамовиот закон), универзален закон, тајната...многу различни имиања има, само дали има тема.
Доколку нема нека отвори некој