Луцидни соништа

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Еи, па мојата прича почиња вака пеер :)
Имав еден период ко бев копиљ накај 7-8 години коа ме пукаа некои рандом детски кошмари со зомбиња и љиљаци, и убаво памтам дека во еден сон си реков "Ма кој ве ебе"! My castle, my rules! И од тој момент ја бев рулерот на секој мој нареден сон, и од тогаш не сум имал ниту еден единствен кошмар, ниту сум имал билокаков непосакуван рандом сон :)
За ова царот Картмен би рекол:

:):):)

Инаку настрана шала, на 7-8 години да имаш толку развиена свесност за да управуваш сон е навистина нешто. Секоја чест..:)

--- надополнето ---

Или лебдиш на воздух низ маало, како на бранови!
Damn, таков си крчкаш, те грбно, те на груди си движиш со некое совршено flow низ hood и као стариве на клупи те гледаат и здраво за готово те зимаат "Остај пеер, таков си е он" (:)
Хаха xD Ми фали сонов, вечер ќе го праам! :pos:
Си читаш и си мислиш..Хммм што ми се сонуе вечерва. Некни се упознав со Нортон, дај сега со некоја друга фаца :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас разбуден луцидно сонувам понекогаш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас разбуден луцидно сонувам понекогаш.
Технички тоа се нарекува медитирање.
А практично - си се истакна само на темава онака рандом, да пишам пост поише.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Технички тоа се нарекува медитирање.
А практично - си се истакна само на темава онака рандом, да пишам пост поише.
Не бе онака Плејаденката ми се јави еднаш дека ќе се сетам на сонот кога ќе поминувам точно на таа локација на просторот разбуден, и тогаш ми се измеша и сон и јаве и мисли.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не бе онака Плејаденката ми се јави еднаш дека ќе се сетам на сонот кога ќе поминувам точно на таа локација на просторот разбуден, и тогаш ми се измеша и сон и јаве и мисли.
Сааш да каеш дека си отишол во state of trance на сред идење пешки?
Кај шо си офтопик па и не ти ни верувам.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Си читаш и си мислиш..Хммм што ми се сонуе вечерва. Некни се упознав со Нортон, дај сега со некоја друга фаца :pos:
Сериозно, баш така! :)
Само имам моменти у сонот коа "забегувам од тема" и си праам "Ej -.- Дај не се маткај со глупости, биди малце корисен.." и се присеќавам што уствари сум сакал да сонувам, и си продужувам од кај шо сум застанал :pos:
И во суштина бидејќи сум човек што не сака да прави бескорисни ствари (чита непоучни книги, гледа непоучни филмови, слуша бескорисна музика итн..) така одбивам и да сонувам работи од кои немам корист, односно, ствари од кои не доаѓам до некаков закључок, па колку и да бил тој минорно контрибутивен или не :)
Муабетов, "по нешто учам и додека спијам" :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сааш да каеш дека си отишол во state of trance на сред идење пешки?
Кај шо си офтопик па и не ти ни верувам.
На сред одење пешки имам отидено во друга димензија и имам доживеано нуклеарна експлозија, а не за Плејаденката то е ситна боранија.

Е сега дали веруваш или не тоа е твоја работа, а јас точно на таа локација тој луциден сон во кој што имаше дебата помеѓу мене и Плејаденката за кој што не можеше да се води тука разбрав многу работи. И да се сетив на сонот баш тука кај што таа рече во истиот момент кога поминував дека ќе се сетам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас имам само луцидни соништа (ако воопшто сонувам), кои некои од нив (по својата содржина и брзата промена на околината во која се одвида дејстието на сонот биле како шизо момците така ме заебава еден другар психолог :pos:) .

На почетокот ми беа ептен реални, но не бев свесен дека може да ги контролирам.
Сега иако сум свесен и ги контролирам сепак понекогаш редоследот на настаните е многу не логичен, но со појак интензитет на сетилата (се осеќам полесно кога летам, контролирам/движам предмети, морничавите звуци ме ежат или ме болат ушите итн итн).

Како и да е, ваквите соништа ми се по реални од самата реалност...

^Wait.. WTF ?

П.С.
Ова нешто табу тема ќе биде изгледа хаха

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Јас не можам да ја разберам филозофијата на сонишатата или конкретниов случај “луцидни соништа“...но како треба да се сонува за некоја плус паричка?...оти да му ебам матер како шо дојде времето сега најубо е да си богат...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
П.С.
Ова нешто табу тема ќе биде изгледа хаха
не е толку табу колку шо ги мрзи луѓето да размислуваат за да постираат - па може и да умре темава, како и 98% од другите во Филозофија и Психологија
+ не содржи политика/религија/расни_пречки и не е актуелна :D

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Еи, па мојата прича почиња вака пеер :)
Имав еден период ко бев копиљ накај 7-8 години коа ме пукаа некои рандом детски кошмари со зомбиња и љиљаци, и убаво памтам дека во еден сон си реков "Ма кој ве ебе"! My castle, my rules! И од тој момент ја бев рулерот на секој мој нареден сон, и од тогаш не сум имал ниту еден единствен кошмар, ниту сум имал билокаков непосакуван рандом сон :)
Хммммм, па да изгледа тоа е чест случај. И луцидното сонување од одбранбено оружје со доволен тренинг може да се претвори во алатка. Јас имав кошмари од кои косата ми се ежеше коага ќе се разбудев. Тоа на околу 9-10 години. Потоа почнав да се обидувам во текот на кошмарни соништа да станам свесен дека тоа е само сон ...
Инаку сега, често се случува кога си сонувам онака без врска и се најдам во некоја ситуација која треба да се реши си викам: е ај, сега ќе летам малку, па никој ништо нема да може и после еден два обиди се лансираш.... Прекрасно чувство, кое не сакаш да заврши бидејќи ја поседуваш целосната контрола на ситуација.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Прекрасно чувство, кое не сакаш да заврши бидејќи ја поседуваш целосната контрола на ситуација.
Причина плус што ме натера да истражувам повеќе во врска со тоа.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Хм, ја го имам доживеано неколку пати... на пр скокам од зграда од 6ти кат (го имам сонувано ова двапати) и наместо да паднам ја лебдам и си викам ај бе ова е сон разбуди се, и за 2 секунди се враќам у реалност :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.930
Поени од реакции
12.511
П.С. Не скокајте од згради оти ќе се разбудите...нео во матрикс отко ја скрши глата научи да скока.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Ме мрзи да чкртам по форуми ама темава ме натера :D Луциден сон немав доживеано едно добри 10ина години, значи некаде 2-3 одделение ваљда бев памтам, тогаш имав еден период многу...

Од кога го гледав Inception ми дојде идеја пак да имам и успеав да имам многу во последно време.. со самото читање и мислење се зголемува шансата да се доживи луциден сон... мене ми се случи еднаш кога на сред сон станав свесен дека сонувам и одтогаш сонувам често луцидни сонови... исто помага (бар за мене) ако го прекинете спиењето, на пример да ви ѕвони аларм кај 3-4 саат па пак да продолжите..

Иначе имав една чудна и реална халуцинација што ми се случи после спиење (никогаш ми се случило пред тоа) и се прашувам дали има врска тоа што имав многу луцидни сонови.. можам да речам како да ми се помеша реалноста со нешто што сонувам, а не беше сон..

Иначе последно што пробував беше да извршам самоубиство у сонот :D ама никако не ми дозволуеше сонот, на пример пробуеш да отвориш или скршиш прозор.. не можеш.. пробуеш да се удриш у кола коливе се тргаат од тебе и тн :D

Исто ми текна еднаш да се видам у огледало како ќе биде во сонов, и се видов ама беше како затемнето и сликата беше искривена... некако морничаво беше :D

Сепак најинтересно ми е што кога пробуваш да допреш нешто, не седи тоа само како холограм, него имаш чуство како стварно да го допираш нештовo...

Kajgana Shop

На врв Bottom