Zdravo. Koristev minoxidil 2 % 2.5 godini so dosta dobar efekt. Kosata mi se zgusna malku od malku i se odrzuvase na toa nivo (moze i malku po malku se zgusnuvase). Odednas prestanav 6 meseci ne koristev nisto i mojata kosa mi se proretci strasno. Od koga go primetiv toa zapocnav pak so minoxidil 5 %(negde od 20 juni). Od togas dva meseca imav blago podobruvanje, pa potoa imav pak proretcuvanje. Neprekinato pak si koristam minoxidil 5% i pak pocnuva kosata da mi se podobruva malku po malku. Prasanjeto mi e dali so redovno koristenje na minoxidilot (veke go koristam 5 meseca) ke moze kosata pak da mi se podobri do toa nivo kako sto mi bese negde dekemvri lani koga prestanav da go koristam. I uste edno prasanje poradi strav od propecia seuste, kazete mi nekoj priroden dht blokator. Dali toa e zelen caj ili caj od kopriva (isturanje vrz glava), ili drugo nesto?
Pozdrav
Жал ми е што ти се случило ова но,никој не би можел со сигурност да ти каже дали твојата коса ке се врати на некоја претходна состојба, но миноксидилот како и сите третмани за коса мора да се употребуваат доживотно доколку сакаш да ги задржиш резултатите, а впрочем тоа си го осетил и на своја кожа.Јас на форумов тоа постојано го повторувам, но некои копиљаци без средно образование ме критикуваа залажувајки се себеси дека има лек за келавост итн. Не го правев ова за да ве плашам, туку напротив за да не ви се случи истото што и на господинот.
А за природен блокер, доколку го имаше и навистина беше ефикасен тогаш Пропециа немаше да биде едно од 3-те најпродавани апчиња во светот. Сепак можеш да се обидеш со Saw Palmetto, чај од корен од коприва за пиење и поливање на главата, зелен чај... Само не очекувај чудо со овие работи.
Што и да правиш, дококу увидеш дека има ефект, НИКОГАШ НЕ ПРЕКИНУВАЈ...
Се најдобро,поздрав.
интересно..за оние кои имаат пари....
Убаво што си се потрудил да го напишеш ова. Иако доктор Лефтер Манче по потекло од Македонија е првиот хирург од МАкедонија кој прави трансплантација на коса, неговиот авторитет во светски рамки речиси и да не постои, а да не правиме муабет пак за неговиот син. Бидете внимателни пред да подлегнет на нешто што може да ви го уништи изгледот засекогаш.
Самата цена на трансплантацијата која ја вршат е 2 до 3,000 евра, и самото тоа треба да ве исплаши кога ке се запрашате зашто е толку ефтино? Тие мора да кратат од некаде. Лиценците за клиника за трансплантација се исти во ЕУ и чинат 500,000 евра годишно. Тие мора да наоѓаат начин и покрај овие претерано ефтини цени да имаат профит. Таквите клиники обично изведуваат 2 до 3 трансплантации во ден што е многу набрзина или немаат доволен број на вработени и минимални хигиенски услови и извор ан болести.
Внимавајте и добро информирајте се пред да се одлучите на било каков чекор со вакви претерано ефтини клиники. нешто мора да не е во ред со нив.
Ima 1% keto verzija?? super
Да има 1% кетоконазол и кај нас, иако на кутијата на пишува колку % е, сепак можеш да си прерачунаш според процентот на милиграми кетоконазол во милилитрите од шампонот и излегува 1%:smir: Шампонот се вика КЕТОКОНАЗОЛ од Алкалоид и чини 250 денари, во сите подобро снабдени аптеки го има.