Treba od internet da se poraca. Ako planirash da go koristis so Minoxidil ne ti go preporucuvam bidejki sodrzi kofein.Овој Revita шампон го има во Македонија или треба од интернет да се порачува?
Treba od internet da se poraca. Ako planirash da go koristis so Minoxidil ne ti go preporucuvam bidejki sodrzi kofein.Овој Revita шампон го има во Македонија или треба од интернет да се порачува?
Се разбравме со Даме на skype ние Поздравnajprvo pozdrav do VeniVidiVici,
JAS SUM NOV NA FORUMOV PROCITAV EDNOSTAVNO SE III MORAM DA VI SE POZALAM DEKA IMAM SERIOZEN PROBLEM VO VRSKA SO KOSATA. SEGA IMAM 25 GODINI ALI SE BORAM SO NEJZE OD 19 GODINI ZNACI PROBAV EDNOSTAVNO SE I MNOGU RABOTI NAUCIV, KAKO PRVO GJEBOT GO ISPRAZNIV SO SEKAKVI LASERI I GLUPOSTI, SEKAKVI SAMOPNI NEKAKVI LOSIONI 101D APCINJA PROSCAR SE I SVASTA PROBAV A KOSATA SEUSTE MI PAGJA. SEGA SAKAM DA SE SKONCENTRIRAM NA PILFUD 5% SO TOA STO BI SAKAL DA MI KAZETE DALI MOZE DA GO NANESUVAM VO DELOVITE KADE STO MI E PRORETCENA KOSATA ILI SAMO NA ZALISTOCITE KADE STO NEMAM KOSA POTOA KE POCNAM DA KORISTAM SAW PALMETO I PO MENE MISLAM DEKA NAJDOBAR SAMPON BI BIL OD VISHI SI KUPIV I KOREN OD KOPRIVA I RUZMARIN ZA IZMIVANJE NA KOSATA VE MOLAM KAZE TE MI DALI MOZE DA POMOGNAT OVIE RABOTI AKO BIDAM UPOREN STVARNO POLUDEV SO KOSAVA VE MOLAM KAKO NIKOGAS
EVE VI MOJ SKAJP DAMEFOREVER1
Шампонот Revita ветува многу. Планирам да ги фрлам Реконазол (кетоconazole) и Аlpecin (Coffeine) и да започнам со Revita. Сега ги прочитав состојките:Treba od internet da se poraca. Ako planirash da go koristis so Minoxidil ne ti go preporucuvam bidejki sodrzi kofein.
VI JA PREPORACUVAM DOKTOR VAIS EVE VI LINKСе разбравме со Даме на skype ние Поздрав
Шампонот Revita ветува многу. Планирам да ги фрлам Реконазол (кетоconazole) и Аlpecin (Coffeine) и да започнам со Revita. Сега ги прочитав состојките:
Ова се повеќе од ефективни состојки. Е сеа скапо е, али трпи бабо за убавина.
За залистоци пробај со Emu Oil, при неколку стидии покажал значително обновување на косата во делот на залистоците. Иако не е потврдено од FDA, немора да значи дека не е ефикасно. Еmu Oil е масло од ној, кое најдобро е да го користиш нерафинирано и чисто. Прашај во аптеките кај нас дали го имаат. Ако не секогаш е тука Ebay (God bless America) Можеш да го нарачаш по цена не поголема од 10 $.Здраво.. јас користам Алпецин 4 месеци веќе.. значи Алпецин Ц1 шампон секој втор ден и лосион секој ден.. Имам забележано дека влакната се поцврсти (веројатно и подебели) меѓутоа косата продолжува да паѓа во слично темпо (барем колку што можам да видам со миење на коса). Бидејќи уште сум во некоја почетно-умерена фаза ќе имам трпение да издржам уште 1 месец или еве до Нова Година.. Ако продолжи како до сега би сменил во комбинација на пилфуд со реконазол која ми изгледа .... да се изразам така best buy Единствено значи што ме загрижува е дека нема никаде средство што гарантира фронтална/залистоци заштита и регенерација. Ама наше е да пробаме
За залистоци пробај со Emu Oil, при неколку стидии покажал значително обновување на косата во делот на залистоците. Иако не е потврдено од FDA, немора да значи дека не е ефикасно. Еmu Oil е масло од ној, кое најдобро е да го користиш нерафинирано и чисто. Прашај во аптеките кај нас дали го имаат. Ако не секогаш е тука Ebay (God bless America) Можеш да го нарачаш по цена не поголема од 10 $.Здраво.. јас користам Алпецин 4 месеци веќе.. значи Алпецин Ц1 шампон секој втор ден и лосион секој ден.. Имам забележано дека влакната се поцврсти (веројатно и подебели) меѓутоа косата продолжува да паѓа во слично темпо (барем колку што можам да видам со миење на коса). Бидејќи уште сум во некоја почетно-умерена фаза ќе имам трпение да издржам уште 1 месец или еве до Нова Година.. Ако продолжи како до сега би сменил во комбинација на пилфуд со реконазол која ми изгледа .... да се изразам така best buy Единствено значи што ме загрижува е дека нема никаде средство што гарантира фронтална/залистоци заштита и регенерација. Ама наше е да пробаме
Шампон е и чини околу 27$ и плус 15$ за достава до Македонија, зашто само од интернет може да се нарача. Се на се околу 2300 денари, го нарачав пред некој ден и чекам да ми стигне сеа. Количината е многу мала. Прилично е скап за мене.Вени , само шампон ли има од ревита или и лосион ? Колку пари се?
42 долара не би требало да се 2300, али нема веза.. ова е само за 1 шампон од колку мл? Дали на пример ако би порачале повеќе луѓе повеќе шампони овој трошок за достава не би се намалил доста? Пример и јас би сакал да го земамШампон е и чини околу 27$ и плус 15$ за достава до Македонија, зашто само од интернет може да се нарача. Се на се околу 2300 денари, го нарачав пред некој ден и чекам да ми стигне сеа. Количината е многу мала. Прилично е скап за мене.
Извинете доколку не прорачунав подобро колку се 42 долари. Инаку шампонот го нарачав преку ebay еве ви линк http://cgi.ebay.com/Revita-Hair-Growth-Stimulating-Shampoo-DS-Laboratories_W0QQitemZ260501703081QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca71c89a9и за една достава беше 15 долари од а за секоја наредна по 8 долари. Па ако сакате можеме да се групираме и да нарачуваме групно производи кој какви сака за опаѓање на косата. Можеме да ги нарачаме од амазон,каде што ти ги прават цел пакет со производи кои си ги нарачал и чини поефтино кога се купуваат повеќе производи одеднаш за раслика од ebay каде секој производ се нарачува поединечно.42 долара не би требало да се 2300, али нема веза.. ова е само за 1 шампон од колку мл? Дали на пример ако би порачале повеќе луѓе повеќе шампони овој трошок за достава не би се намалил доста? Пример и јас би сакал да го земам
Да навистина ја суши а и ketoconazole не ми е некоја главна надеж во косопадот зашто користам и Rogaine и Propecia и Saw Palmetto па така да 1 или 2% од кетоконазолот мислам дека и нема да направи голема разлика, сепак за Ревита сите викаат дека дава одличен изглед на косата и козметички ја прави побујна и погуста, наспроти Реконазол кој навистина ја суши, барем кај мене.Ne bi go zamenil ketokonazole 2% so Revita (keto 1%) osven ako keto 2% ne mi ja sushi kozata i negativno bi vlijael ako go koristam sekoj den ili sekoj vtori.
Јас сум заинтересиран за нарачување.. Може да те контактирам по скајп некако?Извинете доколку не прорачунав подобро колку се 42 долари. Инаку шампонот го нарачав преку ebay еве ви линк http://cgi.ebay.com/Revita-Hair-Growth-Stimulating-Shampoo-DS-Laboratories_W0QQitemZ260501703081QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca71c89a9и за една достава беше 15 долари од а за секоја наредна по 8 долари. Па ако сакате можеме да се групираме и да нарачуваме групно производи кој какви сака за опаѓање на косата. Можеме да ги нарачаме од амазон,каде што ти ги прават цел пакет со производи кои си ги нарачал и чини поефтино кога се купуваат повеќе производи одеднаш за раслика од ebay каде секој производ се нарачува поединечно.
Ќе ве известам за шампонот кога ке ми стигне. А шампонот мислам дека е 150мл. Првпат нарачувам Реvita шампон, претходно користев Реконазол и Алпецин.Само педерски е дека мора да имате PayPal за да нарачувате од овие страници, но има лек и за тоа. Треба картичка од NLB Tutunska - Visa Elektron да имате и на земјата за регистрација на PayPal треба да внесете Словенија, зашто кај нас нема paypal а во Словенија има а НЛБ е словенска банка и го имаат овој систем. А во податоците за достава треба да си ги ставите оригиналните. Ова не е противправно и не сносува правни последици, а навистина стигаат производите. Проверено е од моја страна. Поздрав и ако имате прашања чувствувајте се слободни да ги поставите.
Da pocnav so Propecia na 23 Okt prekinav vikendov. Sepak mislam deka ke ja ostavam za na kraj prvo da probam drugi raboti. Inaku pocnav so 0.5mg sekoj vtor den i beshe se ok za razlika od predhodniot pat barem za pocetok. Definitivno ako se odlucam da zimam Propecia planiram da pravam redovni testovi na krvta za da bidam siguren. Bi go storil toa koga bi bil finaniski pomoken. Dobro e so ke gi otvorat konecno granicite i ke mozeme da otideme pak poiskusni dermatolozi.Да навистина ја суши а и ketoconazole не ми е некоја главна надеж во косопадот зашто користам и Rogaine и Propecia и Saw Palmetto па така да 1 или 2% од кетоконазолот мислам дека и нема да направи голема разлика, сепак за Ревита сите викаат дека дава одличен изглед на косата и козметички ја прави побујна и погуста, наспроти Реконазол кој навистина ја суши, барем кај мене.
Димитар, какви третмани употребуваш ти во моментот? Пред некоја недела кажа дека размилуваш за Propecia повторно. Што направи?
Па мислам дека Minoxidil во липосомал(неалкохолен раствор) ти е одлична идеја. Еве ова е супер препорака за оние кои имаат проблем со сува коса и иритација на кожата од Rogaine или Pilfud, затоа што проблемот кај овие производи претежно доаѓа од алкохолот (освен оние што се алергични на minoxidil).Da pocnav so Propecia na 23 Okt prekinav vikendov. Sepak mislam deka ke ja ostavam za na kraj prvo da probam drugi raboti. Inaku pocnav so 0.5mg sekoj vtor den i beshe se ok za razlika od predhodniot pat barem za pocetok. Definitivno ako se odlucam da zimam Propecia planiram da pravam redovni testovi na krvta za da bidam siguren. Bi go storil toa koga bi bil finaniski pomoken. Dobro e so ke gi otvorat konecno granicite i ke mozeme da otideme pak poiskusni dermatolozi.
Godinava gi imam probano slednive raboti : Tricomin, Hair Signals, Prox-N. Bidejki imam prilicno dolga kosa malku e tesko nanesuvanjeto a plus toa sum mrziv. Do nova godina ke gledam barem rezimot so Minoxidil da go zadrzam redovno (barem ednash vo denot). Posle nova godina planiram da naracam RU i Tricomin. Znaci na ovie 3 bi se zadrzal barem pola godina da vidam kako ke deluvaat. Seuste nemozam da se odlucam za nekoj shampon bidejki nizoralot i alkoholot vo minoxot prilicno mi go sushat skalpot. Vo vrska so ovoj problem planiram da dodadam aloe vera gel i maslo od kokos. Ako toa ne pomogne moze da zemam revita i da koristam minox vo liposomal baza samo ednash vo denot. Denovive zemam fitoval za ostetena i suva kosa i dobar e zasega, porano go imav koristeno toj za opaganje so e vrska nema. Sepak nekako nekam da se otkazam od ketonazolot koga propecia e nadvor od igra.