Челичниот Мајк Тајсон

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин
Мајкл Џерард „Мајк“ Тајсон, исто познат и како Малик Абдул Азис, (роден 30 јуни 1966) е поранешен американски боксер. Тој несомнено е еден од најголемите шампиони во тешка категорија и се уште останува рекордер како најмлад носител на титули во WBC, WBA и IBF. Тој го освои светската титула во бокс на само 20 години. Низ неговата кариера, Тајсон стана многу познат и по своето контраверзно однесување како внатре, така и надвор од рингот.
Познатиот „Детски динамит“, „Железниот Мајк“ и „Најлошиот човек на планетата“, Тајсон ги победи неговите 19 професионални борби со нокаут, од кои 12 во првата рунда. Тајсон беше апсолутен шампион во тешка категорија кога го победи Тревор Бербик (Технички нокаут, 2), Џејмс Смит (на поени, 12 рунди), Тони Такер (на поени, 12 рунди) и Мајкл Спинкс (нокаут, 1). Тајсон беше особено импресивен во борбите против Спинкс, кој беше недопирлив на врвот во светскиот бокс, сè додека Тајсон не го победи. Тајсон прв пат ја загуби титулата шампион во тешка категорија кога загуби во 42 меч, од Џејмс Даглас во 11 Февруари, 1990 година, Токио, со нокаут во 10 рунда.
Во 1992, Тајсон беше обвинет за силување во Вашингтон, пораи што отслужи три години во затвор. Кога беше ослободен од затвор во 1995, тој направи неколку камбекови со серија на борби. Тој си ја врати титулата во тешка категорија, пред да изгуби од Ивандер Холифилд во 1996, со технички нокаут во 11 рунда. Нивниот реванш со шокантна завршница, заврши со дисквалификација на Тајсон заради гризнување на дел од увото на Холифилд. Тајсон повторно беше предизвикувач за светската титула на 35 години, но загуби од Ленокс Луис во 2002. Тајсон конечно се повлече од компетитивниот бокс во 2005 година по два последователни порази со нокаут од Дени Вилијамс и Кевин Мекбрајд.
Тајсон банкротираше во 2003 година, иако заработи 30 милиони американски долари за борбите и 300 милиони американски долари за време на кариерата. Тој е рангиран како број 16 на листата, на Ринг магазинот за најдобрите 100 борци на сите времиња.
Најдобар боксер на сите времиња
најмалад светкис Шампион
кои се најголемите кривци за неговото пропаѓање на спортот ?
што мислите вие ?

--- надополнето ---

4 удари во една секунда и денешните професионалци не можат да ја стигнат формата и подготвеноста како Мајк Тајсон

Кривици за неговото пропаѓање слабиот ум.

Кривици за неговото пропаѓање слабиот ум.
дали тоа или менаџирањето на Дон Кинг кој го употребуваше како алатка до својата цел париоте
своевремено и Мухамед Али го има опишано Дон Кинг како зол човек алчен за пари

многу кривци, самата психа на мајк, лошото менаџирање, неговите проблеми со законот, проблеми со егото, сеуште е почитуван како личност и борец ама си направи многу дамки на кариерата, младите неможат да го гледаат како идол, силување, користење наркотици, лежење затвор, борбата со холифилд каде му го гризна увото,дон кинг е промотор, тој си гледа бизнис, не го боли него за мајк или за неговите клиенти, го промовира мајк, ја сврти сета спортска јавност околу него, лично сметам дека менувањето на тренерот кој го тренираше уште од млади години беше исто така голем дел за неговиот пад, почна да прави глупости за да биде центар на вниманието.
мајк беше одличен и еден од најталентираните боксери на светот, во историјата, неможеше некој да го допре, ама сепак набројаните факти што ги кажав се дел од неговиот неславен пад.

на телевизиска емисија..Fabolus life...мислам дека беше..даваа како милионери стасле до банкрот...за мајки статистиката тврдеше дека тој просечно трошел по 45.000 евра на ден!

Анаболните стероиди си го прават своето.

мислам дека не стероидите, туку неговиот личен живот имаше многу незгоди, скандали и сл.
види само на првото клипче каде има напишано како почнал да губи коса поради стрес и други проблеми кој почнале да му го јадат живот уште од многу млади години.

мислам дека не стероидите, туку неговиот личен живот имаше многу незгоди, скандали и сл.
види само на првото клипче каде има напишано како почнал да губи коса поради стрес и други проблеми кој почнале да му го јадат живот уште од многу млади години.
Од стероидите се губи коса и психата станува лабилна од нив.

Од стероидите се губи коса и психата станува лабилна од нив.
Молимте просветли ме, кај го има тоа. Косата од стероиди НЕ опаѓа, туку ако го имаш генетски тоа во фамилијата ( од твојот дедо, татко итн), ке го убрза процесот на паѓање на косата, што би значело тебе нема косата одма да ти падне, туку само ќе го убрза процесот, иако паѓањето на косата е реверзабилно со завршување на користење на циклусот. А психата дека станува лабилна..од вакви рекла казала муабети, се шират `лошите муабети` за стероиди. Никогаш не е научно докажано дека стероидите влијаат на психата. Некои велат дека стероидите ја зголемуваат агресијата, но и тоа не е докажано. Според едно истражување, луѓето кои користат стероиди, стануваат `агресивни` не поради стероидите, туку од нивниот таканаречен "Пласебо ефект", се чувствуваат надмоќни, посилни и помоќни од останата околина, тоа не е од дејството на стероиди, туку самата психа создава такви мисли, поради користењето на AAS. Затоа би те замолил, да не шириш дезинформации. Доколку имаш контраргументи, би можел да ги приложиш, подржани со факти, иако темата не е тоа.
За мајк тајсон што и да се збори е излишно, и покрај сите работи што ги правел ВОН боксот, добри/лоши, тој бил, е и ќе биде легенда и идол на многу боксери. Еден и единствен.

Слава и пари во комбинација со тоа што е навистина ужасно глуп

Молимте просветли ме, кај го има тоа. Косата од стероиди НЕ опаѓа, туку ако го имаш генетски тоа во фамилијата ( од твојот дедо, татко итн), ке го убрза процесот на паѓање на косата, што би значело тебе нема косата одма да ти падне, туку само ќе го убрза процесот, иако паѓањето на косата е реверзабилно со завршување на користење на циклусот. А психата дека станува лабилна..од вакви рекла казала муабети, се шират `лошите муабети` за стероиди. Никогаш не е научно докажано дека стероидите влијаат на психата. Некои велат дека стероидите ја зголемуваат агресијата, но и тоа не е докажано. Според едно истражување, луѓето кои користат стероиди, стануваат `агресивни` не поради стероидите, туку од нивниот таканаречен "Пласебо ефект", се чувствуваат надмоќни, посилни и помоќни од останата околина, тоа не е од дејството на стероиди, туку самата психа создава такви мисли, поради користењето на AAS. Затоа би те замолил, да не шириш дезинформации. Доколку имаш контраргументи, би можел да ги приложиш, подржани со факти, иако темата не е тоа.
За мајк тајсон што и да се збори е излишно, и покрај сите работи што ги правел ВОН боксот, добри/лоши, тој бил, е и ќе биде легенда и идол на многу боксери. Еден и единствен.

Се е докажано, затоа и стероидите се нелегални да се земаат на своја рака без надзор од лекар.
Мајк Тајсон е еден од многубројните примери што се случува при прекумерна употреба на стероиди кај здрав организам.

П.С Лекар сум по професија!

Се е докажано, затоа и стероидите се нелегални да се земаат на своја рака без надзор на лекар.
Мајк Тајсон е еден од многубројните примери што се случува при прекумерна употреба на стероиди кај здрав организам.

П.С Лекар сум по професија!
Баш супер што си лекар, мило ми е што некој ќе се разбира. Разубеди ме со факти. Има разлика мегу употреба на стероиди (steroids use ) и злоупотреба на стероиди (steroids abuse). А сега докторе, кажи ми, како и со секој медикамент, дали со прекумерна употреба, еве на пример витамин Ц, се појавуваат нус појави ( side effects ) ? Го земав витамин ц како пример, да докажам дека и најобичниот витамин, во големи дози, може да предизвика проблеми

Higher levels of Vitamin C are needed when under environmental stress such as trauma, fever or infection. Full saturation is reached with daily intakes of 200-500 mg per day (in 2-3 divided doses). This is a water-soluble protein, and anything in excess is excreted by the body. Vitamin C Overdose can cause diarrhea, gas, or stomach upset. Other side effects could be stomach cramps, nausea, and diarrhea, and an increased risk of developing kidney stones. Large amounts of Vitamin C reduce body levels of copper, an essential nutrient. People with iron overload diseases must avoid Vitamin C Overdose, as it increases iron absorption. Special medical advice must be taken by individuals who have kidney stones. If a pregnant mother takes 6,000 mg of Vitamin C, the baby may develop rebound scurvy due to a sudden drop in daily intake. Hemochromatosis patients should not take Vitamin C due to enhanced accumulation of non-heme iron in the presence of this vitamin.

Тој не ги злоупотребувал стероидите, туку ги употребувал за подобри перформанси во спортот. Нема врска со неговата психа. Лабилната психа негова, се должи на неговото детство, има пораснато во темните гета во бруклин, Њу Јорк. Пораснал без татко, затоа што ги напуштил кога мајк имал само 2 години. Сестра му умрела од срцев удар. До 16 години, нон стоп се селел, по напуштени домови со неговата мајка, и потоа почнал да се занимава со бокс. И ти сакаш да ми кажеш, дека све ова што погоре го набројав, нема врска никаква со неговата психа, туку САМО СТЕРОИДИТЕ се криви за неговиот лош завршеток во боксот ?

Баш супер што си лекар, мило ми е што некој ќе се разбира. Разубеди ме со факти. Има разлика мегу употреба на стероиди (steroids use ) и злоупотреба на стероиди (steroids abuse). А сега докторе, кажи ми, како и со секој медикамент, дали со прекумерна употреба, еве на пример витамин Ц, се појавуваат нус појави ( side effects ) ? Го земав витамин ц како пример, да докажам дека и најобичниот витамин, во големи дози, може да предизвика проблеми

Higher levels of Vitamin C are needed when under environmental stress such as trauma, fever or infection. Full saturation is reached with daily intakes of 200-500 mg per day (in 2-3 divided doses). This is a water-soluble protein, and anything in excess is excreted by the body. Vitamin C Overdose can cause diarrhea, gas, or stomach upset. Other side effects could be stomach cramps, nausea, and diarrhea, and an increased risk of developing kidney stones. Large amounts of Vitamin C reduce body levels of copper, an essential nutrient. People with iron overload diseases must avoid Vitamin C Overdose, as it increases iron absorption. Special medical advice must be taken by individuals who have kidney stones. If a pregnant mother takes 6,000 mg of Vitamin C, the baby may develop rebound scurvy due to a sudden drop in daily intake. Hemochromatosis patients should not take Vitamin C due to enhanced accumulation of non-heme iron in the presence of this vitamin.

Тој не ги злоупотребувал стероидите, туку ги употребувал за подобри перформанси во спортот. Нема врска со неговата психа. Лабилната психа негова, се должи на неговото детство, има пораснато во темните гета во бруклин, Њу Јорк. Пораснал без татко, затоа што ги напуштил кога мајк имал само 2 години. Сестра му умрела од срцев удар. До 16 години, нон стоп се селел, по напуштени домови со неговата мајка, и потоа почнал да се занимава со бокс. И ти сакаш да ми кажеш, дека све ова што погоре го набројав, нема врска никаква со неговата психа, туку САМО СТЕРОИДИТЕ се криви за неговиот лош завршеток во боксот ?

Да споредуваш витамини и стероиди е навистина без врска :)
А сега да ти објаснам што значи употреба а што злоупотреба на стероиди.

Значи употреба на стреоиди е кога пациентот зема стероиди поради некое заболување за да може да функционира нормално.
Додека злоупотреба е кога ги зема без да има протреба од нив (значи потполно здрав организам)

И покрај сите негови успеси никогаш не сум го почитувал како спортист,изглеа оти беше далеко од тај збор.Ниту се понашаше како спортист ниту личеше ми беше како некој од камено време.Инаку на чоекот му фале нешто има изгорено некоја сијалица дефинитивно Не верувам дека постапките му беа засновани на некој надворешни фактори џабе и стериоди и се друго ако ти си немаш основа да си бидеш животно.

Споредбата ја направив само заради злоупотребата на било кој продукт кој се користи во медицината, не ми беше поентата да ги споредувам за нивната употреба. Другар, од твој медицински аспект, ти може така го сфаќаш тоа, сакам да ти кажам дека луѓе што користат во нормални дози, во препорачаниот рок на користење, немаат никакви лоши ефекти. Има еден документарец на бодибилдер, кој има 65-6 години, кој сеуште активно вежба, а користи стероиди активно со паузи, повеќе од 25-30 години..и по завршетокот на секој циклус ( 12 недели - 3 месеци ), детално се проверува...За него е голем плус, што тој не треба да ги купува нелегално, туку му ги препишува доктор, затоа што природно, на тие години природното ниво на тестостеронот е на многу ниско ниво, што пак би му дошло дека тој ги користи, а не злоупотребува. Јас ти дадов и многу други факти, на кои ти остана без одговор, и многу други прашања...Јас те сфаќам тебе, и многу други кои имаат толку многу против анаболичките стероиди, таков ни е менталитетот. Ќе видат некој голем дечко, со мускули, збориме за фит тело, не свиња дебела, и ќе речат, ах стероиди користи, и ја да користев, ќе бев ваков...Ако било толку лесно, сите ќе изгледаа топ...што мислиш, денешниве спортисти, рагбисти, кошаркари НБА, тенисери, фудбалери, пливачи итн итн, не користатт AAS ? Почна да се користат стероиди, кои неможат да се фатат на допинг контрола...се со цел да се подобрат перформансите во спортот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom