Бугарскиoт попис ги фасификува резултатите, претходно попишувачите со притисоци врз Македонците

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
Ги терале пописните формулари да ги пополнуваат со молив, не ги примале ливчињата на кои Македонците се изјаснувале како Македонци, ја прескокнувале графата за национално и етничко изјаснување
1. "ги тереле" - формуларот се пополнува од пописувачите, не от лугето
2. Формуларите НЕ се пополнуват си молив
3. "Не ги примале ливчињата" - сите ливчињата се примуват, не може само со еден лист :)
4. нема графа "национално и етничко изјаснување" графата е за "етничка група"

Треба да се знае дека за лажни информации, луѓето можат да бидат заведени под кривична одговорност.

Член од
1 август 2007
Мислења
153
Поени од реакции
10
А кој оценува дали етничката самоопределба и мајчиниот јазик се лажни или вистински податоци?

Власта, шпиуните, полицијата, пропагандистите, криминалните бира-скара лумпен-"патриоти" от МВРо-БНД и А-така?

--- надополнето ---

Да повторам прашањето:
.
Кој оценува дали етничката самоопределба како МАКЕДОНСКА и мајчиниот јазик како МАКЕДОНСКИ се лажни или вистински податоци за преброjувањето?
.
Или без оценување, секоj коj се самоопредели со МАКЕДОНСКА етничка смоопределба и/или МАКЕДОСНКИ маjчин jазик, го казне со 2 години затвор, како писа fmi?
.
Не била само казната от 120 лева (60 Евра), а?!
.
И гледам fmi бега от отговор со размивање на вопросот и отклонение на темата во друга посока!

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
А кој оценува дали етничката самоопределба и мајчиниот јазик се лажни или вистински податоци?

Власта, шпиуните, полицијата, пропагандистите, криминалните бира-скара лумпен-"патриоти" от МВРо-БНД и А-така?

--- надополнето ---

Да повторам прашањето:
.
Кој оценува дали етничката самоопределба како МАКЕДОНСКА и мајчиниот јазик како МАКЕДОНСКИ се лажни или вистински податоци за преброjувањето?
.
Или без оценување, секоj коj се самоопредели со МАКЕДОНСКА етничка смоопределба и/или МАКЕДОСНКИ маjчин jазик, го казне со 2 години затвор, како писа fmi?
.
Не била само казната от 120 лева (60 Евра), а?!
.
И гледам fmi бега от отговор со размивање на вопросот и отклонение на темата во друга посока!
Аи стига па ти бе. Лажни податоци за име, ЕГН, адреса и други лични данни. Кои са задалжителни.
Немои да финтираш и да тресеш зелени.
Вероисповедание и етничка група не са задалжителни и секои може да си пише шо сака. Има кинези, джедаи и др.
Ееееее, аман

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Дали имаше порано графа Македонец во Бугарија?
Бидејќи не ми одговоривте.

Дали некогаш имало графа Македонец на пописот во Бугарија и каков бил тогаш резултатот?

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50

Дали некогаш имало графа Македонец на пописот во Бугарија и каков бил тогаш резултатот?
Имало е. И сега ке те прашам па jас тебе. Зошто е имало таква графа?

Разликата е тамо дека вас во школо и по медии ве учат едно(сметаики дека не сте видели шо е било), ние тука сме видели друго и знаеме како е било.
Дома уште е зелениот пасош на татко ми дека пише "македонец".

Ако ми отговориш на тебе и на ФМИ ке ви обиаснам. Ама чекам да видим шо ке отговориш.:)

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Дома уште е зелениот пасош на татко ми дека пише "македонец".
Ајде бе машко, ако е вистина ова што си го напишал, истопори се и докажи ни на сите тука па скенирај го или сликај го со дигитален апарат тој пасош кајшто пишува дека таткоти е запишан како Македонец и постирај го тука сите да го видиме.
:toe:

Бива ли..?

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Ајде бе машко, ако е вистина ова што си го напишал, истопори се и докажи ни на сите тука па скенирај го или сликај го со дигитален апарат тој пасош кајшто пишува дека таткоти е запишан како Македонец и постирај го тука сите да го видиме.
Бива ли..?
Има закон за личните данни.
А па и не сакам пасошот на татко ми да го ползвате за пропаганда, а не за вистината.

Но ве уверувам дека на ного луге им стоат дома старите пасоши. Зелените.
И на них пише "македонец". Ова е вистина дека никои не може да отрече.

Но прашах нешто Братот. Зошто е имало таква графа? Да видам шо са ве учили вас?

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214

Да, имало е, но са впишувани административно, а не по изjава на самите луге.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
А па и не сакам пасошот на татко ми да го ползвате за пропаганда, а не за вистината.

Пријателче, многу лесно може да ги сокриеш (замаглиш, или покриеш со бело или црно) личните податоци како име, презиме, слика, број на пасош и слично, а пак да се види дека е тоа бугарски пасош во којшто пишува дека некој се декларирал како Македонец.
Тоа можеш и рачно да го направиш кога ќе го скенираш или фотографираш, а уште полесно е да се направи во дигитален формат кога е, со некои програмчиња што секој може да ги користи и се на интернет достапни.

И не знам зошто веднаш споменуваш некаква си "пропаганда"..?!?
Или се срамиш што татко ти така се напишал..?

Од која година е пасошот..?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Јас не прашав за пасоши, и не досега не сум сретнал стари бугарски пасоши, затоа е и сомнежот на Ченто.
Податоците секогаш можеш да ги покриеш, не треба да си информатичар за тоа.

По ред. Ќе дојдеме и до твоето прашање.

Значи дојдовме до заклучок, дека имало таква графа.

Колку според тој попис имало Македонци во Бугарија?

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Пријателче, многу лесно може да ги сокриеш (замаглиш, или покриеш со бело или црно) личните податоци како име, презиме, слика, број на пасош и слично, а пак да се види дека е тоа бугарски пасош во којшто пишува дека некој се декларирал како Македонец.
Тоа можеш и рачно да го направиш кога ќе го скенираш или фотографираш, а уште полесно е да се направи во дигитален формат кога е, со некои програмчиња што секој може да ги користи и се на интернет достапни.

И не знам зошто веднаш споменуваш некаква си "пропаганда"..?!?
Или се срамиш што татко ти така се напишал..?

Од која година е пасошот..?
Па де да знам. Некаде од педесетте требува да е. Кога ида на село ке вида.
Абе кажувам ти дека има. И знам дека ми верувате, и знам зошто ви е.
И нито ас, нито он се срами како се декларира. Нито сите од селото. Знаем какви сме и на никои не даваме да ни наметне неговото:toe:
Само прашах шо са ви училе за пописот во БГ после втората светска војна и главно во пиринот.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Да, имало е, но са впишувани административно, а не по изjава на самите луге.
Ама доказ за ова немаш, исто како сега, кога ние се сомневаме дека “административно“ ги попишувате луѓето, намерно изоставајќи посебна графа, со што се отежнува евидентирањето и поголема можност за манипулации.

Резултатите од единствена графа полесно се пресметуваат и го ослободуваат лицето од непотребна психичка пресија, бидејќи слободно може да зазначи веќе постоечка опција, отколку да очекува непозната реакција доколку самиот запише нешто што ќе го обележи и може да му донесе проблеми.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Па де да знам. Некаде од педесетте требува да е. Кога ида на село ке вида.
Абе кажувам ти дека има. И знам дека ми верувате, и знам зошто ви е.
И нито ас, нито он се срами како се декларира. Нито сите од селото. Знаем какви сме и на никои не даваме да ни наметне неговото:toe:
Само прашах шо са ви училе за пописот во БГ после втората светска војна и главно во пиринот.
Хехе, значи испаѓа дека се срамиш или ти е страв од некого или од нешто да го покажеш тука.
Тој не е лажен документ, туку вистински според твоево кажување, така да биди маж, скенирај го или сликај го, затемни ги деловите што се со лични податоци и покажи го, од што ти е страв..?

Јас па помислив да не е ептен стар, како овој тука:

Зашто познати се по светов твоите сограѓани по нелегално и противправно користење на туѓи пасоши како во овој пример од пред еден месец во Америка:

Ore. sentencing postponed in Ohio identity theft
Jan 18, 2011

Doitchin Krastev

PORTLAND, Ore. (AP) -
Sentencing has been postponed for a Bulgarian man who used a name stolen
from a dead Ohio boy to work as an Oregon Liquor Control Commission investigator.

Пресудата е одложена за еден БУГАРИН што злоупотребил име украдено од едно
мртво момче (тригодишно) од Охајо за да работи како инспектор при Комисијата
за Контрола на Алкохолни Пијалоци во Орегон.

ИЗВОР

Ама да не ја тераме со дигресии, туку одговори му на прашањето што ти го поставил Братот.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Братот, доказ са старите луге дека оште са живи во пиринот и ние, нивните внуци и деца, дела сме слушали од нив. Ас гона 50-те години и ного сум сушал како са пишани македонци. Добро че Димитров и Тито не направиа балканска федерациа, та и ние сега ке бевме на вашиот ал.
Ок, избегна да ми одговориш на прашањето за резултатите од пописот.

Сега се обидуваш да најдеш сенка во Тито и Димитров, но кога и двајцава не биле уште на светов дојдени, Македонците се декларирале како Македонци.

И тоа не само во Македонија, туку таму каде што емигрирале, а најголемиот дел од нив емигрирале пред Тито и Димитров да дојдат на политичка сцена, во далечни земји и континенти, каде продолжиле да се ЕВИДЕНТИРААТ во тамошните пописи како МАКЕДОНЦИ.

Инако имало е луге, верно единици, 2-ма од моето село дека са лежали во затвор по македонскиот вопрос. Демек сакале да се пишат македонци по касно.

Инаку ела во пиринско и прашаи старите луге какви са. Они ке ти кажат. Б'лгари.
Значи можам да заклучам, дека и на двајцата различно ни кажувале. Кога бев 2008-та низ неколку села и градови во Пиринска, во муабети со локалните луѓе по меаните, сите рекоа дека се Македонци.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Значи можам да заклучам, дека и на двајцата различно ни кажувале. Кога бев 2008-та низ неколку села и градови во Пиринска, во муабети со локалните луѓе по меаните, сите рекоа дека се Македонци.
Братот, во кои села и градови?
И ти и ас знаем дека лажеш како дрт циганин бе браче.:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom