Демонстрации во Србија заради тешката економска криза и социјално незадоволство

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Не си само ти,сум и јас и оној до тебе и оној пред тебе.Сите сме за еден стап и прво по нас да се удри,па потоа по власта.Ние не знаеме да срушиме власт,ние знаеме само да крекаме во темно кога никој не гледа и не слуша.Ние треба прво да тргнеме да ги спалиме болните умови во земјава зошто постои можност да се накотат.Од кога живи ќе ги спалиме знамевејачите и цицачите,ќе тргнеме по власта за да не може да викаат дека сме опозиција.Од кога ќе завршиме со нив,треба да ја затвориме и цела така наречена опозиција во земјава.
Кога ќе се исчистиме од болви и крлежи ќе живееме како што ни доликува.Дотогаш ќе тапкаме и ќе не тапкаат по глава.Ќе рипаат женски организации да бараат санкции,а мажите ќе бистрат политика на маса во кафана.
Кажи ми како може во овој режим на тортура,крадење и економско распарчување на земјата ние уште да си седиме дома и да ги гледаме соседите како штрајкуваат?
Зарем нема маж во земјава да поведе напред?
Народот се засити од "мажи" (патриоти) Љубчо,Грујо,Бранко - премногу сме разочарани од сите.Тешко дека некој ќе поверува во нов "искрен" лидер.

--- надополнето ---

ЗНачи со ќутење, пасивност и незаинтересираност ќе се решат најголемите проблеми во Македонија?
Треба да се демонстрира за да им влезе во глава на политичарите дека еволуиравме од пасивни овци кои се нудат самите за молзење и стрижење во свесен народ кој е спремен да се бори за подобро утре.
Потполно си во право.Само лично за мене знам ако излезам на протест,до мене ќе застане опозицијата (мене веќе позната) и протестот ќе биде оквалификуван како незадоволство од оваа Влада.Ништо друго.Следното го знаеме сите : Избори,плакати,ветувања,победници и поразени,малце штама и пак Same shit.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Народот се засити од "мажи" (патриоти) Љубчо,Грујо,Бранко - премногу сме разочарани од сите.Тешко дека некој ќе поверува во нов "искрен" лидер.
И јас мислам исто како тебе.Време е жена да не поведе,доста беше од лигуши.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Зарем нема маж во земјава да поведе напред?
Сега во мода се жените. Но консервативните обштества тежко избират водач жена.
Примери - колкото сакате има за жени во високиот ешалон на големите држави.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Жените се подвласни на мажите, т.е. и мажите и жените во оваа држава за ташак не ги бива.
На овој народ не му треба водач, туку колач. Само така некој ќе успее да се спаси.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А зошто ви треба водач бе дечки и девојки?
Не ви текнува како или што е работава?
Некој треба да се избаци сам напред и да го прими од системот а за возврат ќе добие тапшање по рамо?!
Знаете кој ризик е и која цена се плаќа?
Исус умре пред 2000 години...да се појави некој и да ни ги апсолвира гревовите и бескичмењаштвото...хаххахааааааа
А секој да тргне од себе,да даде пример...Ганди ова,она,be the change...ама Ганди немал профил на ФБ...фак ит...

Младината тука е мртва.
Умрена,покојна,изебана до прав и пепел,лоботомирана,цркната...pick the word that makes you jizz...
Помирете се тоа.
Знаете зошто?
Затоа што нема референтна точка за тоа што е слобода,што е достоинство и човечко живеење.
Не е инсталирана таа програма,благодарност до оние „постарите генерации„ кои мастурбирале на Маршалот...или Пастирот,same shit different asshole...
Како на Commodore 64 да се обидуваш да инсталираш XP...

Ashes to ashes,dust to dust,wanker to wanker...
Ќе кажат и на телевизија...каде и да е...

Stay tuned...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Најлошо е кога жена сака патријарх да биде затоа што не може може само матријарх да биде така да жените настрана од политиката тоа е мое лично мислење. Е сега за водачи односно мажи за патријарси без особено влијание на матријахатот е ништо, па така да имаме систем жените во политиката се приврзоци кон строго патријахален систем па имаме која најубаво изгледа и која најубаво се облекува од жените политичари, а не која најмногу придонесува во опшеството.

Нема ништо лошо во тоа да се има водач ама проблемот е во тоа што се мисли дека водачите се прават со учење со обука и други разни глупости, тоа не се водачи тоа се клонирани кукли марионети поставени на функции кои ги контролира елитистичко малцинство. Тоа елитистичко малцинство не ги сака тие што имаат карма на водач во себе, затоа што водачот води не е сервилен идиот кој што слуша наредби, па се маргинализираат тие луѓе затоа што се опасни за елитата.

Следна мисла не ни требаат демонстрации од луѓе кои што се представуваат водачи а всушност се само слуги на нечии интереси и што да се смени влада па ќе дојде некој друг со истото систематско однесување затоа што е ќе биде на чело на еден систем кој што е созададен да оди по инерција небитно која политичка фигура е на функција.

S

Sheldon Cooper

Гостин
ЗНачи со ќутење, пасивност и незаинтересираност ќе се решат најголемите проблеми во Македонија?
Треба да се демонстрира за да им влезе во глава на политичарите дека еволуиравме од пасивни овци кои се нудат самите за молзење и стрижење во свесен народ кој е спремен да се бори за подобро утре.
Така е, клучот на секоја промена е гласот на народот а тоа се овозможува со протестирање.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
А што променивме во овие 20 години?
Чекај сме протестирале овие 20 години во француско- грчки стил?
Како овчички закажуваме протест, не собираат со полицајци и не дај боже некој контењер да се запали ... власта има тоа да ни го наплати 200 пати .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Во Тунис еден човек се самозапали и почна цела буна. Кај нас и да се самозапали некој ќе се расправаат три дена и три ноќи дали бил СДСМ или ВМРО, нормално А1 ќе вика едно, Сител друго. И така недолжната душа ќе ја заборавиме.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Чекај сме протестирале овие 20 години во француско- грчки стил?
Како овчички закажуваме протест, не собираат со полицајци и не дај боже некој контењер да се запали ... власта има тоа да ни го наплати 200 пати .
Сега стиловите се битни.Нашиве протести не биле доволно насилни.Што променија гејците со протестите?Јас не сакам да учествувам во протест на кој пред мене ќе стои БЦ,Грујо или кој и да е од same shit.Ова е протест на НАРОДОТ.И за ова не ни треба ни опозиција ни позиција ни А1.

S

Sheldon Cooper

Гостин
А што променивме во овие 20 години?
За да промениме нешто треба да протестираме ама вистински не да се собереме двајца без тројца. Пример за протест е сега последниот во Египет. Милиони луѓе се излезени на улица

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Сега стиловите се битни.Нашиве протести не биле доволно насилни.Што променија гејците со протестите?Јас не сакам да учествувам во протест на кој пред мене ќе стои БЦ,Грујо или кој и да е од same shit.Ова е протест на НАРОДОТ.И за ова не ни треба ни опозиција ни позиција ни А1.

Грците минатиот пат симнаа воена репресивна хунта со тој протест :)
Уште не си видел ти ништо од нив ова е само увертира. Аргентинците така се спасија од debt slavery и полесно се дигнаа на нозе, исланѓаните исто така. Некои протести успеваат некои не се зависи од нас, тунижаните исто така симнаа еден од порепресивните диктатори, еве и еѓипјаните, чилеанците пред две декади.

Само ние како “најпаметна нација на свет“ овде се фаќаме кој е организаторот на протестот, мене не ме интересира дали е бц , мц, или цц . Ме интересира каузата , ако не заебе пак на улица и него на бесилка . Немаме ни воена хунта, немаме ни полиција ни војска како што треба, се ни е шуто и рогато на позициите и ние уште како овчички ќутиме . Бидејќи 2001 ќе се случела , cnn vestite помалце глупости има отколку во постов.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.386
Грците минатиот пат симнаа воена репресивна хунта со тој протест :)
грците протестираа и против Македонија и САД во 2004 заради решението на САД за реалното македонско име...тие се не се репер. Шо добија со демонстрациите оваа година? Тогаш за тогаш...хунта не се симнува со демонстрации туку со надворешна поддршка.
Само ние како “најпаметна нација на свет“ овде се фаќаме кој е организаторот на протестот, мене не ме интересира дали е бц , мц, или цц . Ме интересира каузата ,
После повеќе митинзи и демонстрации мене ме интересира кој пак ќе седне во столчето и пак ќе ми кине од плата, ќе ми зголемува даноци и цени и ќе ме третира како тречеразредни работник само затоа што не сум член...инаку имаше митинзи и демонстрации (и сенародни и студентски, на администрацијата на МЗТ на железарци, па 1994-та, здравствените, образовните...), но што тоа се смени во односите, условите...ништо посебно.
А што тоа постигнале србите кои и покрај толку митинзи паѓаат надолу како и ние?

Kajgana Shop

На врв Bottom