- Член од
- 16 јули 2008
- Мислења
- 1.858
- Поени од реакции
- 1.034
Народот се засити од "мажи" (патриоти) Љубчо,Грујо,Бранко - премногу сме разочарани од сите.Тешко дека некој ќе поверува во нов "искрен" лидер.Не си само ти,сум и јас и оној до тебе и оној пред тебе.Сите сме за еден стап и прво по нас да се удри,па потоа по власта.Ние не знаеме да срушиме власт,ние знаеме само да крекаме во темно кога никој не гледа и не слуша.Ние треба прво да тргнеме да ги спалиме болните умови во земјава зошто постои можност да се накотат.Од кога живи ќе ги спалиме знамевејачите и цицачите,ќе тргнеме по власта за да не може да викаат дека сме опозиција.Од кога ќе завршиме со нив,треба да ја затвориме и цела така наречена опозиција во земјава.
Кога ќе се исчистиме од болви и крлежи ќе живееме како што ни доликува.Дотогаш ќе тапкаме и ќе не тапкаат по глава.Ќе рипаат женски организации да бараат санкции,а мажите ќе бистрат политика на маса во кафана.
Кажи ми како може во овој режим на тортура,крадење и економско распарчување на земјата ние уште да си седиме дома и да ги гледаме соседите како штрајкуваат?
Зарем нема маж во земјава да поведе напред?
--- надополнето ---
Потполно си во право.Само лично за мене знам ако излезам на протест,до мене ќе застане опозицијата (мене веќе позната) и протестот ќе биде оквалификуван како незадоволство од оваа Влада.Ништо друго.Следното го знаеме сите : Избори,плакати,ветувања,победници и поразени,малце штама и пак Same shit.ЗНачи со ќутење, пасивност и незаинтересираност ќе се решат најголемите проблеми во Македонија?
Треба да се демонстрира за да им влезе во глава на политичарите дека еволуиравме од пасивни овци кои се нудат самите за молзење и стрижење во свесен народ кој е спремен да се бори за подобро утре.