The`bItCh
AdJuStAbLe mAdNeSs
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 4.605
- Поени од реакции
- 113
Авокадо
Информации за хранливоста
Одличен извор на витамините А,Ц и Е, калиум и добар извор на целулоза и железо.
Најдобра сезона
Есен, зима.
Како да го изберете
Изберете ги оние кои се меки на допир. Бојата треба да биде во една иста нијанса и без никакви недостатоци или пак испакнувања.
Најдобра употреба
Чувајте го на собна температура. Ќе созрее за неколку дена. Кога е готов за употреба, исечете го во должина околу големото задлабочување во средината. Нежно поделете го на две половини. Истријте ја расечената половина со лимон за да не се изгуби бојата. Употребете лажица за да ја извадите сочната содржина. Авокадото не се готви. Се служи како салата со маслиново масло, сок од лимон, сол и бибер. Можете и да го промешате со сос од домати и ќе добиете брзо подготвен домашен коктел.
Информации за хранливоста
Одличен извор на витамините А,Ц и Е, калиум и добар извор на целулоза и железо.
Најдобра сезона
Есен, зима.
Како да го изберете
Изберете ги оние кои се меки на допир. Бојата треба да биде во една иста нијанса и без никакви недостатоци или пак испакнувања.
Најдобра употреба
Чувајте го на собна температура. Ќе созрее за неколку дена. Кога е готов за употреба, исечете го во должина околу големото задлабочување во средината. Нежно поделете го на две половини. Истријте ја расечената половина со лимон за да не се изгуби бојата. Употребете лажица за да ја извадите сочната содржина. Авокадото не се готви. Се служи како салата со маслиново масло, сок од лимон, сол и бибер. Можете и да го промешате со сос од домати и ќе добиете брзо подготвен домашен коктел.