Вооружена група упадна во Хемиско

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Така да еднаш засекогаш мора да станеме свесни дека албанците не мразат од дно на душата и доколку им се укаже прилика би не истребиле сите до еден, и ако ова не е аларм за да се преземе нешто тогаш не знам што е.

Нечини да шириш меѓуетничка омраза... како така збориш за мирните и културни дечки...

Иначе,сите ќе го сватат тоа... но касно ќе биде тогаш :) мноооогу касно... и секако,многу лошо :)

Нечини да шириш меѓуетничка омраза... како така збориш за мирните и културни дечки...

Иначе,сите ќе го сватат тоа... но касно ќе биде тогаш :) мноооогу касно... и секако,многу лошо :)
Проблемот е во тоа што имаме многу мрзливци, хедонисти и безрбетници. Сите овие, веќе споменатите мани, ги кријат обично зад маски од некаков либерализам.
Прочитај само некои од постовите на темва или пак некои од новинарските написи, од Македонци (особено во А1).

За некои е веќе касно. А за некои тек ќе биде. Како овци пред колење кои ништо не преземаат, туку си ја чекаат - секоја својата лична судбина.

Проблемот е во тоа што имаме многу мрзливци, хедонисти и безрбетници
Секој кој смета поинаку е безрбетник и ѓубре - колку долно, етикетирање ако некој не се согласи со тебе. Особено буцкање омразана меѓуверски и меѓуетнички план .
Дали беше кога предложив да се земат пушки во рака одговорот ти беше дека сум кукавица и левичар . Ама затоа можат форумџиите да ја разгледаат темата и да видат колку си “храбар“ кога ти беше предложено да ги организираш тие во тетово да се бранат од било каков напад. Знаеш добро дека народот нема да отиде да се тепа меѓусебно па затоа глумиш “храбар“ на форумов, иако си ништо повеќе освен од обично буцкалче на форумот .
И фан на мирка велинковска
Сите овие, веќе споменатите мани, ги кријат обично зад маски од некаков либерализам.
Прочитај само некои од постовите на темва или пак некои од новинарските написи, од Македонци (особено во А1).

За некои е веќе касно. А за некои тек ќе биде. Како овци пред колење кои ништо не преземаат, туку си ја чекаат - секоја својата лична судбина
Медиумите се алатки на владеачката гарнитура , се пуштаат наизменично разни разни вести за тоа дека нешто им е направено на Македонците или Албанците ( или Грците и Бугарите пак :)) се со цел да се пали простиот народ и да не види што му е пред нос. Нормално нема се да стават на телевизија доколку не им одговара во тој даден момент или доколку е премногу бидејќи сакаат да се мрзиме а не тепаме меѓусебе . Иако конкретно игнорираш дека насилството меѓу албанците е далеку поголемо исто како сиромаштијата , некој да те чуе во некое американско гето да викаш дека латино американците дека намерно го чистат етнички градот ќе ти се згазат од смеење бидејќи знаат дека насилството во голема мера е директен резултат на сиромаштија и беда ( со исклучок на white supremacist)
Исто така игнорираш факти дека голем дел од насилниците Албанците се деца меѓу 14-19 години. Да не се споменува дека дел од инцидентите биле дозволени од страна на полицијата која си седеше на страна , во еден инцидент веќе беше толку очигледно што мораше да се праша што правела полицијата додека пред очи 17 годишно дете симнува знаме македонско без да го допрат.

Двете најпопуларни ситуации во однос на перцепцијата на рајата во однос на националност се следниве...
Оние кои се перцепираат за Македонци - се чуствуваат обесправени во однос на оние кои се перцепираат како Албанци.Вториве биле фаворизирани на сметка на првите на национална база.
А оние кои се перцепираат како Албанци...сапрајз сапрајз...се чуствуваат обесправени во однос на оние кои се перцепираат како Македонци.Вториве биле фаворизирани на сметка на првите на национална база.

И едните и другите го голтнаа она што не треба а на нивна сметка...некој се богати.
Така да џукелите кои скандираат или прават слични срања свесно или не, играат за нечија агенда,за нечиј џеб и интерес.

Убаво сумирано
Нормално меѓувреме им шибаат на нашите деца ХПВ вакцини кои се опасни по здравјето, државата ни е пред банкрот, целиот свет гори од инфлацијата, се ставаат наци закони , храната ни е се позатруена , на чекор сме од трајно сјебување на планетава арно ама албанцитееееееееееееееее.... . А ние го редефинираме поимот “село гори баба се чешла“

Исто така потсетник како функционира пропагандата бидејќи ( suprise ) не се предава во школо . Гебелс понекогаш им завидува на нашиве колку добро дозираат вести и омраза.

Кратки црти

Оригиналната пропаганда имала три правила:

· Емоции на стрес пред логиката

· Демонизирање на непријателот

· Ветување за војна која ќе го направи светот безбеден за демократијата
Дел 1 и дел 2

Сега слободно можете да го игнорирате постов и да ја продолжите играта дека албанците не мрзат додека националистичката и херојска ДУИ седи со заедно со националистичката и патриотска Вмро рамо до рамо и не стрижат сите заедно

Ма планинар си е планинар (со чесни исклучоци). Колку сакаат нека го „замачкуваат“ ова Албанците од форумов, ама национална основа е проблемот.

И јас живеев во Чаир и тоа „што ми гледаш бе“ беше стандарден поим, иако (велам пак иако) има чесни исклучоци.. 1 на 1000 да е фер и цивилизиран, ама тоа доаѓа и од домашно воспитување. ;)

Секој кој смета поинаку е безрбетник и ѓубре - колку долно, етикетирање ако некој не се согласи со тебе. Особено буцкање омразана меѓуверски и меѓуетнички план .
Дали беше кога предложив да се земат пушки во рака одговорот ти беше дека сум кукавица и левичар . Ама затоа можат форумџиите да ја разгледаат темата и да видат колку си “храбар“ кога ти беше предложено да ги организираш тие во тетово да се бранат од било каков напад. Знаеш добро дека народот нема да отиде да се тепа меѓусебно па затоа глумиш “храбар“ на форумов, иако си ништо повеќе освен од обично буцкалче на форумот .

Медиумите се алатки на владеачката гарнитура , се пуштаат наизменично разни разни вести за тоа дека нешто им е направено на Македонците или Албанците ( или Грците и Бугарите пак :)) се со цел да се пали простиот народ и да не види што му е пред нос. Нормално нема се да стават на телевизија доколку не им одговара во тој даден момент или доколку е премногу бидејќи сакаат да се мрзиме а не тепаме меѓусебе . Иако конкретно игнорираш дека насилството меѓу албанците е далеку поголемо исто како сиромаштијата , некој да те чуе во некое американско гето да викаш дека латино американците дека намерно го чистат етнички градот ќе ти се згазат од смеење бидејќи знаат дека насилството во голема мера е директен резултат на сиромаштија и беда ( со исклучок на white supremacist)
Исто така игнорираш факти дека голем дел од насилниците Албанците се деца меѓу 14-19 години. Да не се споменува дека дел од инцидентите биле дозволени од страна на полицијата која си седеше на страна , во еден инцидент веќе беше толку очигледно што мораше да се праша што правела полицијата додека пред очи 17 годишно дете симнува знаме македонско без да го допрат.

Убаво сумирано
Нормално меѓувреме им шибаат на нашите деца ХПВ вакцини кои се опасни по здравјето, државата ни е пред банкрот, целиот свет гори од инфлацијата, се ставаат наци закони , храната ни е се позатруена , на чекор сме од трајно сјебување на планетава арно ама албанцитееееееееееееееее.... . А ние го редефинираме поимот “село гори баба се чешла“

Исто така потсетник како функционира пропагандата бидејќи ( suprise ) не се предава во школо . Гебелс понекогаш им завидува на нашиве колку добро дозираат вести и омраза.

Кратки црти

Дел 1 и дел 2

Сега слободно можете да го игнорирате постов и да ја продолжите играта дека албанците не мрзат додека националистичката и херојска ДУИ седи со заедно со националистичката и патриотска Вмро рамо до рамо и не стрижат сите заедно

Мене ми се интересни овие твои погледи околу проблемите и тоа што мешаш глобални текови со локални проблеми. Кажи ми што фајде од сево ова има едно дете на 16 год што учи во АСУЦ, ЕМУЦ, ЕТУЦ и кој секое сабајле преживува стресови и се плаши да не биде претепан или избоден и не дај боже да не преживее, дали мислиш дека не треба да се превземат некои поорганизирани чекори за одбрана или самодбрана на овие деца или они треба да си трпат понатака за да не ја нарушиме привидната етничка хармонија, никој не рече дека треба пушки да земеме и да одиме во војна со албанците ама факт е дека нешто треба да се превземе пошто ова вака не оди. И не зборувај за некаква сиромаштија и споредби со латините од Америка, пошто во нашиов случај имаме луѓе, кои без разлика на нивниот социјален и економски статус се задоени со национална кауза која воглавно е антимакедонска, а ако ти тоа не сакаш да го видиш тоа е твој проблем, можда треба да го почувствуваш на своја кожа па после може и ќе го смениш мислењето.

И еве ти една мисла од филозоф кој доста луѓе го цитираат постојано Tolerance and Apathy are the Last Virtues of a Dying Society" -- ARISTOTLE сега почни да го плукаш и него пошто и он бил национал-шовиниста изгледа

Мене ми се интересни овие твои погледи околу проблемите и тоа што мешаш глобални текови со локални проблеми. Кажи ми што фајде од сево ова има едно дете на 16 год што учи во АСУЦ, ЕМУЦ, ЕТУЦ и кој секое сабајле преживува стресови и се плаши да не биде претепан или избоден и не дај боже да не преживее, дали мислиш дека не треба да се превземат некои поорганизирани чекори за одбрана или самодбрана на овие деца или .
Овие училишта што ги наброја имаа тепачки уште од времето на тито, насилството таму е практично институцианизирано, родителите кои го запишале тоа дете биле свесни во кој пекол го фрлаат бидејќи репутацијата што имаат овие училишта е со декади наназад позната на сите. Да треба да се превземе нешто и нема потреба биде на етничко ниво туку третирање сите еднакво со закон се што е над 14 да може да се прати во затвор. Многу лесно може да се решат проблемите со апсење на “ водачите“ се друго има да се смири за пет секунди.
они треба да си трпат понатака за да не ја нарушиме привидната етничка хармонија, никој не рече дека треба пушки да земеме и да одиме во војна со албанците ама факт е дека нешто треба да се превземе пошто ова вака не оди
Има и сега мерки кои можат законски да се применат но не се применуваат поради војлата на некои таму. ( убаво образложив во постот што зошто како и кој профитира од сево ова )
За пушките - се прават херои и јаките демек ние сме биле без јајца што сметаме поинаку. Самите ја сведовте ситуацијата на или џа или бу . Што ќе биде ?
И не зборувај за некаква сиромаштија и споредби со латините од Америка, пошто во нашиов случај имаме луѓе, кои без разлика на нивниот социјален и економски статус се задоени со национална кауза која воглавно е антимакедонска, а ако ти тоа не сакаш да го видиш тоа е твој проблем, можда треба да го почувствуваш на своја кожа па после може и ќе го смениш мислењето.
no shit ? затоа бени од нон-стоп кој е албанец пее be my friend наместо смрт за македонците чим е од сите социјални сфери?
Малце е да не кажам наивно и глупаво да не го видиш едниот ист blueprint :
црнци версус белци
Латино версус црнци и белци
имигранти версус домородци
магребци версус французи
албанци версус македонци

Знаеш што е убавината во ова луѓето кои се судруваат најчесто припаѓаат на “радничка класа“( црнци , робови, бацувачи и чистачи на чизми кажи ги како сакаш) и редовно едната група е посиромашна од другата или обете страни се сиромшани
И секаде една иста приказна едните се осеќаат дискриминирано наспроти другите а другите исто така се осеќаат дискриминирано наспроти едните и така во круг. Додека се мрзат и тепаат помеѓу мислат дека нивниот случај е уникатен и нема друг на светот , дека они се нападнати и специјални . Нормално не се ништо специјално и посебно ниту ситуацијата не наликува на онаа во наци Германија ни одблизу, повеќе наликува онаа на Римското царство каде аристократијата го подјебавал плебсот и робовите на принцип на славната поговорка divide et impera

Знаеш што значи тоа нели?

Еве и во Велес и во моево школо со ноже...вечер во детали ќе ви кажам сеа у школо сум..

Фала Lupos што ја долови поентата за која зборам.
Велиш причината за фреквентните албански напади врз Македонци, во овие десет години, не била од некаква етничка природа туку во сиромаштијата, младоста (?!), подложноста на манипулации кај Албанците.
Од друга страна дознаваме дека нас само ни се чини дека континуирано ни вршат тивко етничко чистење, затоа што медиумите така ги претставуваале случаите, нас да ни се чини дека сме загрозени. Па дознаваме и тоа дека дури и Грците & co. цело време всушност биле невини како новороденчиња, а медиумите се тие кои хушкаат само:
Медиумите се алатки на владеачката гарнитура , се пуштаат наизменично разни разни вести за тоа дека нешто им е направено на Македонците или Албанците ( или Грците и Бугарите пак :)) се со цел да се пали простиот народ и да не види што му е пред нос...
Ох, па значи цело време тоа да ти биле само медиумите. Ќути јас си помислив дека Албанците имаат нешто против нас.

Да ве сумирам тебе и другар ти Hotmail:
Не станува збор за тивко етничко чистење, туку во прашање е девојка (во хемиско), evil eye (во ветеринарно), сиромаштијата и младоста (lol). А ние будали, мислевме дека станува збор за систематска манифаестација на омраза кон каурите.

Дали сите Албанци ќе ги ставиш во графата бедни, млади и манипулативни?

Секој народ кој држи до себе се труди скапаните израстоци да си ги отстрани.
Дали трговецот со насилно одземени човечки органи е скапан израсток на албанскиот народ?
Тие не мислат така. Сите до еден се поистоветуваат со него, никој не се оградува. Види ги петициите од албанскиот народ во Косово, Албанија, Македонија. Види ги изјавите во врска со ова, на политичарите Албанци од било која наклонетост (лева или десна). Види ги ставовите на албанските невладини организации. Види ги ставовите на Албанците на форумов.
Што гледаш? Едноставна монолитност: - невин е, нема докази.
Ако се ова не ти личи на унифицуиран став на сите Албанци, тогаш за нешто да го наречеш така, не знам кои предуслови ги предпочиташ. Никој од нив да рече - срам ми е од такви луѓе.

Ми досади веќе да пишувам за случајот со мавровските работници (се надевам дека знаеш што точно пишува во хашките документи). Тетовирањето е само бенигниот дел од тој случај. Плус, останатите хашки случаи.
Што гледаме од страна на Албанците? Невидена сплотеност во амнестирањето на тие нелуѓе. Излегоа луѓето на улица за да ги бранат злосторниците против човештвото. Се јавија 40 невладини албански организации во нивна одбрана (40 е вистинската бројка не карикирам). Се јавија опозициони и позициони албански политичари. Се јавија албанските интелектуалци.
Што слушаме од нивните заеднички усти - "Треба да се амнестираат!"*
Да, да се амнестираат луѓето кои - нема овој пат да опишувам што правеа.
Ако ставот на луѓето излезени на улица, 40 невладини албански организации, сите албански политичари и интелектуалци, тебе не ти е одраз на вољата на албанскиот народ во Македонија, тогаш кажи што е?

Пак ќе те прашам, сите се тие млади, сиромашни и изманипулирани?

...

Пушката во рака, е фаза до која не мора да се дојде. Но за да се дојде до таму мора некои други работи да се расчистат. Ќе дојдеме и до пушките, љубителу. А тоа, колку сум храбар, јас лично, не е битно сега. Тоа го покажав 2001 со тоа што уредно се јавив на поканата што ми стигна. Но, се трудам никогаш тоа да не му го тупам врз глава на некој кој да речеме истото не го сторил. Ама ако сакаш (главен си тука) можеш да отвориш тема за мене, па таму ќе ти објаснам за мојот личен "кукавичлук" и "антиалбанство" и ќе посочам и сведоци.
(патем, можеш барем да прочиташ на форумов што мислам за Мирка)

Секој кој смета поинаку е безрбетник и ѓубре - колку долно, етикетирање ако некој не се согласи со тебе.
Ова е многу просто и најлесно. Ако има значителен број на луѓе (неалбанци) кои како тебе сметаат дека нема гајле, не станува збор за тивко етничко чистење, тогаш едноставно јас не сум во право и навистина нема објективно простор за моите констатации, кои остануваат само моја лична субјективна перцепција. И се си продолжува како што си било. Идемо опет за исте паре.
Ако е така, нема место за паника, нема потреба од промена на нашиот став, а јас сум тој кој заслужува етикета.

* -од сите тие народни усти, невладини организации и политичари, само од Picasso слушшнав, тука на форумов поинакво мислење. Тој рече - не да се амнестираат, туку невини се, нема докази. За разлика од него албанските фактори се добро информирани и не го бараа тоа, затоа што им се познати доказите во хашката документација. Тие цинично си бараат амнестија.

Бројка, гледам си ме спомнал, и тоа си го напраил онака, спротивно на мојот кеиф, некако не ми по кеиф коа вака за еден ситен импулс и потреба на неебањето дома, тука со мои реченици и некогашни мненија да си ја задоволуваш душичката.

Прво вади да видам кај сум го кажал то.

Второ... СУД! Судот си работи вака... ИМАШ ДОКАЗИ, се разгледуваат, се суди, БАП В'ЗАТВОР.

Јас, ти, тој, курле, мадле, овај онај... не ме засега бре дете шо кој мисли. Тропаш глупости како аздисано дете, де ова, де она, Рамадан Рамадани, Али Ахмети, нешто се губиш де во преводот де во лингвистиката и значењето на поимите и сликите, и се едно па исто. РЕШЕНИЕ! НИКАДЕ.

Четири години сум на форум, четири години истите глупости ги збораш, четири години ништо немаш кажано, а згора на тоа си напишал над 3 илјади постови. Не ти е срам?

Ако има докази, дај да видиме, нека ги апсат, нека ги бесат. АКО ИМА ДОКАЗИ! ИМА ДОКАЗИ, БУЈРУМ ПРЕД СУД УПМ НЕКА ОДАТ. Немој мои постови и мене да ме користиш како оргазам сурогат, те молам.

Јас сум сигурен дека не ме разбра, оти не си ме разбрал и првиот пат, и тебе некако гледам и да ти нацрта човек, ќе го протолкуваш по кубистички терк и пак ќе му дајш лоша смисла и конотација. Некако почнувам да добивам дојам дека меѓу тебе и малешевците (пандан на Шипковичарите) нема разлика. Дај те молам разубедиме, те молам, умот искористиго.

Јас сум сигурен дека не ме разбра, оти не си ме разбрал и првиот пат,.
Не бре Picasso, те разабирам и тебе и Hotmail. Го разбирам и вашиот став: Денес сум легалист со верба во судската власт, а утре сум бунтовник против угнетувачките одлуки на славомакедонските судови, задутре сум пак легалист.... Го разбирам, затоа што има сврха.
Но, не ги разбирам типчињата со збрцана глава во песок и натртен газ.

Тоа е тоа дечко, ако не ти работи институцијата, сам ќе си го заработиш тоа што ти следува. Разбираш!
Ако не ги осуди судот, некој мајчин Маќедонац, ќе треба да ги осуди. Јас за тоа сум. Не сакам да ме замараат за работи што мене не ме засегаат. Има суд, нејќи судот, шо ми е мене гајле. Јас до утре можам да кажувам колку пати мене лично ме дискриминирале, колку пати таткоми, чека работа 20 години дипломиран Културолог, вработуваат по места за Култура и на Култура елетротехничари економисти вчера дипломирани а стариот мој кој го еба. Не можи така.

Лајно "вие", лајно "ние". Убајната е кога некој од нас ќе сфати дека сме лајно, и ќе почне да се гледа себеси како лајно, за на крај да може на другиот да му каже дека е лајно. Ама пак, лајна сме.

РЕШЕНИЕ! НИКАДЕ.
Решавњето на ваквата состојба не е баш едноставна работа која се објаснува во пост-два. Работата во неалбанскиот "кампус" е толку отидена во погрешна насока, што најпрвин треба да се расчистат некои дилеми за кои зборев. Решавањето во своите зачетоци само се надзира во некои постови. Но, повторувам дека најпрвин треба да расчистиме некои работи за тоа што ни се случува и со кого си имаме работа.

--- надополнето ---

Патем, денес уште една "обична" "тепачка", а не напад со ладно оружје од Албанец врз Македонец.
(ќе си помислиш ако ја читаш веста од А1)

--- надополнето ---

Еве сеа и официјално да знаете дека овој пат Македонецот во Велес, не бил пробушен од Албанецот заради некакви етнички причини, туку по грешка.
(у хемиско беше заради девојка, а во ветерина заради поглед)

изглеа нас ни се причинуваат нешта

Многу сум среќен што не станува збор за етнички инспирирани напади туку девојка, поглед и грешка. Carry on.

Овие училишта што ги наброја имаа тепачки уште од времето на тито, насилството таму е практично институцианизирано, родителите кои го запишале тоа дете биле свесни во кој пекол го фрлаат бидејќи репутацијата што имаат овие училишта е со декади наназад позната на сите. Да треба да се превземе нешто и нема потреба биде на етничко ниво туку третирање сите еднакво со закон се што е над 14 да може да се прати во затвор. Многу лесно може да се решат проблемите со апсење на “ водачите“ се друго има да се смири за пет секунди.
Има и сега мерки кои можат законски да се применат но не се применуваат поради војлата на некои таму. ( убаво образложив во постот што зошто како и кој профитира од сево ова )
За пушките - се прават херои и јаките демек ние сме биле без јајца што сметаме поинаку. Самите ја сведовте ситуацијата на или џа или бу . Што ќе биде ?
no shit ? затоа бени од нон-стоп кој е албанец пее be my friend наместо смрт за македонците чим е од сите социјални сфери?
Малце е да не кажам наивно и глупаво да не го видиш едниот ист blueprint :
црнци версус белци
Латино версус црнци и белци
имигранти версус домородци
магребци версус французи
албанци версус македонци

Знаеш што е убавината во ова луѓето кои се судруваат најчесто припаѓаат на “радничка класа“( црнци , робови, бацувачи и чистачи на чизми кажи ги како сакаш) и редовно едната група е посиромашна од другата или обете страни се сиромшани
И секаде една иста приказна едните се осеќаат дискриминирано наспроти другите а другите исто така се осеќаат дискриминирано наспроти едните и така во круг. Додека се мрзат и тепаат помеѓу мислат дека нивниот случај е уникатен и нема друг на светот , дека они се нападнати и специјални . Нормално не се ништо специјално и посебно ниту ситуацијата не наликува на онаа во наци Германија ни одблизу, повеќе наликува онаа на Римското царство каде аристократијата го подјебавал плебсот и робовите на принцип на славната поговорка divide et impera

Знаеш што значи тоа нели?

1. И што? Ако имало тепачки уште од времето на Тито, да не треба традицијата да ја одржуваме? И едно е тепачка а сосем друго е некој нож да ти извади, тоа е веќе обид за убиство и во никој случај не би го класифицирал ко тепачка. Што ако детето имало желба да учи баш во такво стручно школо или пак немало доволно бодови или не го примиле во други школи? Што е дужен он терор да трпи секој ден поради тоа што е македонец? Тука ја наоѓам кривицата кај државата. Во ситуација кај што секој ден имаме по некој прободен, државата или нека изнајде начин овие луѓе безбедно да патуваат и да го поминуваат денот на школо или тој регион нека го прогласат за воена зона кај што бар ќе биде препорачано носење на оружје за лична заштита, за да знаеме бар на што сме, а не вака ко овци да не колат. Тоа е фактичката состојба на теренот, а ти свати си го како сакаш. За законите за малолетници се слагам целосно.

2. Значи јас не знам дали разбираш што значи поимот национална кауза. Во повеќе наврати јас имам слушнато највисоки албански политичари од Македонија дека оваа држава ќе се дели и дека албанците се домородно население на оваа територија, додека ние сме славобугарско ѓубре кое им ја зазело територијата и треба да бидеме исчистени. И тоа го кажуваат пошто така им прднало без да понудат ниту еден доказ, утре којзнае може ќе им текне дека биле домородци и во Австралија. Како ова треба да биде протолкувано од обичниот македонски граѓанин, што треба да си мисли тој, веројатно првата помисла му е дека државата не може да му ја гарантира безбедноста. Проблемот е во тоа што во македонската јавност ова одекнува туку така. Дали си видел ти во Америка вакво нешто да се деси, еве од страна на латиносите конкретно? Точно е во Америка постои расна сегрегација, само што таму полицииските власти имаат право да го претресат и да го приведат секој тип што им изгледа сумљиво, па он може да се жали после за национална и расна дискриминација колку сака. Точно е и тоа дека и таму постојат делови кај што белец не смее да припари, али во главном се лоцирани во изолирани квартови. Тие немаат некоја организирана експанзионистичка стратегија за освојување на државата како во случајот на албанците која е поддржана и од политичкиот врв нивни, ниту пак можат да попречат поголем дел од населението во секојдневните нивни обврски како што е да речеме одење во школо, кога би имале тогаш може да правиме споредби помеѓу албанците и латиносите.

Овие училишта што ги наброја имаа тепачки уште од времето на тито, насилството таму е практично институцианизирано
Тепачки, без пиштоли, сега го има и тоа...конкретно имаше тепачка пред некоја година у основно кај нас...едно дете има извадено пиштол. Голема разлика е од тогаш до сега во безбедноста.
Многу лесно може да се решат проблемите со апсење на “ водачите“ се друго има да се смири за пет секунди.
Но кои се вистинските водачи на меѓунационалното нетрпение и вакви случувања и делби? Ги гледаш секој ден на тв, секој митинг старо/нови пароли...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom