Вооружена група упадна во Хемиско

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога не се сака газот да се мрдне, за да се преземе нешто, тогаш не преостанува ништо друго освен да се плаче или да се самозалажува дека ништо не се случува.

Те молам покажи ни го патот и постави ни пример !
ЈАС СУМ СО ТЕБЕ О ПРОСВЕТЛЕН !

STO TROPASH GLUPOSTI, ova shto go kazhuvash ti e isto kao nekoj glup srbin za ubistvoto vo ohrid da kazhe -da reagiraat site srbi protiv makedoncite vo Makedonija'[/B]
se slagash so toa?

everyone is responsible for their own actions

Се слагам со everyone is responsible for their own actions кога правиме муабет за едно лице. Кога праам муабет за 20 албанци кои влегле во средно училиште и брцале од професори до ученици тогаш не се слагам. Ете имале некоја закачка на одмор со други дечки од школото, јас разбирам после часови сочекај го некаде собери неколку другари, удри му две клоци и неколку заушки на тој и готово. Ама ти да собираш 100 души па и да зимаш ладно оружје и да си спремен да повредиш 40 годишен професор тогаш немам коментар. И сум имал средби со албанците а многу помалку со македонците. Ова што го напиша за србинот нема никаква логика. Тоа се случило еднаш, летно време во дискотека што се случува секаде низ светот. Ова со албанците тука си е стандард. Ако кажеш дека не е така тогаш сигурно не си искочил надвор од дома.

Те молам покажи ни го патот и постави ни пример !

Сум пишувал повеќе пати, на долго и на широко. А пример дали поставувам со тоа што го правам? Не знам, околината ми суди за тоа (не форумскава).

Суштината е во средување на состојбите во нашиот (условно кажано неалбански) кампус и начинот на кој гледаме на проблемот. Само после ова, може да се дејствува со резултати.
- првата реченица има, темелно, многу поголема важност
- а втората, барем во првите две фази, не содржи никакви противзаконски дејствија

ЈАС СУМ СО ТЕБЕ О ПРОСВЕТЛЕН !
Не, не, не. Добро ти е таму кај што си.
Немој со мене, леба ти.

[/COLOR]
Сум пишувал повеќе пати, на долго и на широко. А пример дали поставувам со тоа што го правам? Не знам, околината ми суди за тоа (не форумскава).

Суштината е во средување на состојбите во нашиот (условно кажано неалбански) кампус и начинот на кој гледаме на проблемот. Само после ова, може да се дејствува со резултати.
- првата реченица има, темелно, многу поголема важност
- а втората, барем во првите две фази, не содржи никакви противзаконски дејствија

Не, не, не. Добро ти е таму кај што си.
Немој со мене, леба ти.
Не кажа ама баш ништо. Слушам. Решенијата се? Богами и форумџиите сакаат да знаат како се решава проблемот . ( иако јас имам едно на ум ама није овој америка )

интересно е што пишав пост и за првпат не ми се аплоудираше

--- надополнето ---

Јас начелно немам ништо против по милионити пат да почнам истото да го да разглабам за оваа работа. Но:

прво
не те интересира никакво решение, туку можноста да најдеш куки и закачалки за кои би се закачил (евентуално граматички грешки, ако немаш друго)

второ
и да почнеме со тоа што го бараш, на форумов не е дозволена внатрешна политика и тоа од најозлогласениот вид - меѓунационални односи, па уште и во офтопик. Зарем да почнувам дискусија која ќе служи "да им објасни нешто на форумџииве", на која ќе потрошам многу време и текст - јас, но и други, а која на(ј)брзо ќе се најде во канта.

Ти ги знаеш овие две работи* затоа и бараш да почнам.

*исто така знаеш дека и јас знам дека ти знаеш за ова. А богами и знаеш дека знам дека знаеш дека знам.

на мој другар брат му го повредиле .
п.с за нас не важе полиција крв со крв се плака .
п.с се знаат кој се па ако некој се познава со нив нека му каже дека имаат поздрав од ЗУМБУЛОТ .

интересно е што пишав пост и за првпат не ми се аплоудираше

--- надополнето ---

Јас начелно немам ништо против по милионити пат да почнам истото да го да разглабам за оваа работа. Но:

прво
не те интересира никакво решение, туку можноста да најдеш куки и закачалки за кои би се закачил (евентуално граматички грешки, ако немаш друго)

второ
и да почнеме со тоа што го бараш, на форумов не е дозволена внатрешна политика и тоа од најозлогласениот вид - меѓунационални односи, па уште и во офтопик. Зарем да почнувам дискусија која ќе служи "да им објасни нешто на форумџииве", на која ќе потрошам многу време и текст - јас, но и други, а која на(ј)брзо ќе се најде во канта.

Ти ги знаеш овие две работи* затоа и бараш да почнам.

*исто така знаеш дека и јас знам дека ти знаеш за ова. А богами и знаеш дека знам дека знаеш дека знам.

Бети минатиот пат кога вака истресе зелена требаше да ти ги избришам пола постови и да ти залепам еден убав црвен картон.
Не кружи како киша око Крагуевца пиши тоа што го сметаш за решение па остави јас да проценам дали треба да стои или не .
Со оглед дека скоро секој месец има клање, тепање и некој страда ме интересираат решенија макар и на хартија и макар од тебе да доаѓале .
Еве нека и другите нека се подразмислат како да се реши овој проблем , не се трпи веќе ова вака , секој месец некој утепам, заклан, застрелан, тепачки а 2 милиона народ сме .

Решение...полицијата да се врати на улиците, да и се вратат ингеренциите, но се плашам дека Јевропа и НГО-ата ќе скокнат во одбрана на "демократијата" и "насилството" на полицијата. Така и започна намалувањето на безбедноста на обичните граѓани, фирмите и јавните објекти...со реорганизација по западен терк, намалување на ингеренциите и мешање и осуда за секој нејзин потег од Најчевска, Милчин и нивните институции како и секој потег да се осудува и поистоветува со напад врз некоја националност (за кое се виновни други подбуцнувачи за кои сепак не смее да се збори на форумов пошто муабетот ќе навлезе и во политика). Секоја казна за паркирање више на тв се квалификува напад врз национална основа...што е премногу, премногу е од лидерите.
Ова на ниво на униформисана полиција...за агентурата, дбк...тоа е друго прашање кое не ми е познато.

Бети минатиот пат кога вака истресе зелена требаше да ти ги избришам пола постови и да ти залепам еден убав црвен картон.

Провоцирам како пичка од страна да ми бапнеш картон за да плачам горе кај администраторите дека си про-екстремноисламистички расположен . Иако според мојот памет и мислење до сега требаше да јадам бан , исто така тотално оф-топик цинично, индиректно и пак педерски индицирам дека си про-а1, про-сдсм, про-некоја омразена злобна антипатриотска про-екстремоисламска оргазнизација, иако комплетно го игнорирам фактот дека информациите од а1 се ставени во сосема друг контекст( иако тоа само по себе е криминал во очите на “праведните“ меѓу кој сум и јас, макар и да не можел да најде на друго место извор ) и личноста на која и серам нема ниеднаш речено дека “а1 е закон “ па затоа и турам зборови во уста макар цинично и индиректно. Не знаејќи дека има креативен начин да ме направи тотален идиот. Да не споменувам дека сум тотално неписмен и редовно игнорирам факти кои стојат во ќошот на весниците и во книгите за некои работи и се што ме бива е цинично да серам од страна .
Еве го моето ретардирано оф-топик мислење на тема што ќе рече рикер за македонија за кое плачам во овој пост

BRAVO A1 ODSEKOGAS STE BILE NAJDOBRI
NAJOBEKTIVNI I GO POZNAVATE REALITETOT
SAMOTAKA PRODOLZETE NIE SME SO VAS

VE MOLAM NE GO BRISETE KOMENTAROT SUPER STE A NE KAKO NEKOI DRUGI

RISTE OD ZURIH

Не кружи како киша око Крагуевца пиши тоа што го сметаш за решение па остави јас да проценам дали треба да стои или не .
Со оглед дека скоро секој месец има клање, тепање и некој страда ме интересираат решенија макар и на хартија и макар од тебе да доаѓале .
Еве нека и другите нека се подразмислат како да се реши овој проблем , не се трпи веќе ова вака , секој месец некој утепам, заклан, застрелан, тепачки а 2 милиона народ сме .
Тоа што го бараш не е така едноставно да се напише. Мора да се почне со нешто за да се дојде до целта.
Може да се почне со (иако тоа не се, јас ги викам) поенти. Ако некој има приговор, може да дебатираме., ако не одиме на друга поента.
Прво:
Мора да се прекине од наша (условно кажано неалбанска) страна да се употребува зборот албанец, диво племе и слични навреди, затоа што нивната употреба носи само негативни резултати.

Решение...полицијата да се врати на улиците, да и се вратат ингеренциите, но се плашам дека Јевропа и НГО-ата ќе скокнат во одбрана на "демократијата" и "насилството" на полицијата. Така и започна намалувањето на безбедноста на обичните граѓани, фирмите и јавните објекти...со реорганизација по западен терк, намалување на ингеренциите и мешање и осуда за секој нејзин потег од Најчевска, Милчин и нивните институции.
Ова на ниво на униформисана полиција...за агентурата, дбк...тоа е друго прашање кое не ми е познато.

Кога успеала европа со нејзиното мрчење и НГО-ата да издејствува било што бе Лурзт? Пред очите на сите газеа тепаа во процес? Тепаа студенти ?Се давеа во кофи луѓе, самоубиваа отпозади? Исчезнуваа деца? Пуштаа организатори на педофилски јавни куќи на кауција без никаков надзор па им бегаа? Никој ништо не направи во врска со тоа и нема врска со Европа ниту НГО-ата. Полицајците се збирачи на казни за пунење буџет и штитење на тие што се богати со врски, а не спроведување на закон и штитење на народот не е тоа поради тоа што бараат Европа и Нго-ата да применуваат сила со усул за да не се погребуваа, завршуваат во количка нечии деца.

Прво:
Мора да се прекине од наша (условно кажано неалбанска) страна да се употребува зборот албанец, диво племе и слични навреди, затоа што нивната употреба носи само негативни резултати.
Второ:
Во нашиот пристап кон проблемот, за жал ќе мора се повеќе и повеќе да генерализираме.

Кога успеала европа со нејзиното мрчење и НГО-ата да издејствува било што бе Лурзт? Пред очите на сите газеа тепаа во процес? Тепаа студенти ?Се давеа во кофи луѓе, самоубиваа отпозади? Исчезнуваа деца? Пуштаа организатори на педофилски јавни куќи на кауција без никаков надзор па им бегаа? Никој ништо не направи во врска со тоа и нема врска со Европа ниту НГО-ата. Полицајците се збирачи на казни за пунење буџет и штитење на тие што се богати со врски, а не спроведување на закон и штитење на народот не е тоа поради тоа што бараат Европа и Нго-ата да применуваат сила со усул за да не се погребуваа, завршуваат во количка нечии деца.
Процес беше скоро. Ова со притисокот и реорганизацијата се случуваше минатата деценија. По европски терк, со негативни оценки за полицијата од Најчевска и ЕУ, САД. Башка притисок во другите општествени сегменти, поттикнување на граѓаните за одредени "проблеми" посебно меѓунационални од разни домашни "експерти"...и слично.

Кого ќе лажат дека е за девојка бе??? :pos2: и малите деца знаат дека не е за тоа...

Решение...полицијата да се врати на улиците, да и се вратат ингеренциите,...
Да, тоа ќе спречи да има повремени напади врз Македонците, а и воопшто секакви инциденти (и од неетничка природа).
Но, во суштина тоа нема да го промени ниетот на групите и поединците да дејствуваат и тоа пак ќе се случува, а и ќе се створат дополнителни проблеми.
Не викам дека тоа нема да донесе подобрување, ама суштински нема да смени ништо во односите.
Мене ми делува како површинско решение.
Потребна е посуштинска промена на ниво на односи помеѓу двата ентитети. Таа ќе се случи само ако ние (условно кажано неалбанците) го смениме нашиот став. Од една страна потребно е јавно да покажеме поголема воља за фер односи, но и поцврста решеност во дефанзивата. Поголема почит кон нив, од оваа што ја имаме сега, но уште поголема почит кон нас самите (од онаа што ја имаме моментално).

--- надополнето ---

Провоцирам како пичка од страна да ми бапнеш картон за да плачам горе кај администраторите дека си про-екстремноисламистички расположен . Иако според мојот памет и мислење до сега требаше да јадам бан , исто така тотално оф-топик цинично, индиректно и пак педерски индицирам дека си про-а1, про-сдсм, про-некоја омразена злобна антипатриотска про-екстремоисламска оргазнизација, иако комплетно го игнорирам фактот дека информациите од а1 се ставени во сосема друг контекст( иако тоа само по себе е криминал во очите на “праведните“ меѓу кој сум и јас, макар и да не можел да најде на друго место извор ) и личноста на која и серам нема ниеднаш речено дека “а1 е закон “ па затоа и турам зборови во уста макар цинично и индиректно. Не знаејќи дека има креативен начин да ме направи тотален идиот. Да не споменувам дека сум тотално неписмен и редовно игнорирам факти кои стојат во ќошот на весниците и во книгите за некои работи и се што ме бива е цинично да серам од страна .
Еве го моето ретардирано оф-топик мислење на тема што ќе рече рикер за македонија за кое плачам во овој пост
LoL, Lupos вака ли си ги сфаќаш ингеренциите?

--- надополнето ---

Ех, да. Јас не можам да создавам постови на форумов и да ги прикажам како да си ги пишувал ти. Тоа само модератор или повисок, може да го направи.
Yes, you got me on this one.

Да, тоа ќе спречи да има повремени напади врз Македонците, а и воопшто секакви инциденти (и од неетничка природа).
Но, во суштина тоа нема да го промени ниетот на групите и поединците да дејствуваат и тоа пак ќе се случува, а и ќе се створат дополнителни проблеми.
Не викам дека тоа нема да донесе подобрување, ама суштински нема да смени ништо во односите.
Мене ми делува како површинско решение.
Потребна е посуштинска промена на ниво на односи помеѓу двата ентитети. Таа ќе се случи само ако ние (условно кажано неалбанците) го смениме нашиот став. Од една страна потребно е јавно да покажеме поголема воља за фер односи, но и поцврста решеност во дефанзивата. Поголема почит кон нив, од оваа што ја имаме сега, но уште поголема почит кон нас самите (од онаа што ја имаме моментално).

--- надополнето ---

LoL, Lupos вака ли си ги сфаќаш ингеренциите?
Рече да те казнам :pipi:
Ти очекуваше картон не бе тоа кај тебе не пали :)
Колку што ја сватив твојов политички коректен муабет - неалбанците да станат храбри и да почнат да се бранат ( со оружје ) ?
И да се смени организацијата на полицијата ? Каква ќе биде таа реорганизација ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom