Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
I jas bev na konsultacii i asistentkata po Statistika rece deka zadacite ke bidat slicni kako tie od vezbi. No slicni ne znaci i isti. :)
A toa za pettata tema mislam deka e netocno. Asistentkata rece deka ke ima prasanja od site temi.

Во овој случај слични задачи значи и исти, само со различни бројки. За петтата тема е точно, лани едно прашање имаше само! Како што ви кажале така ќе биде се, Маца и Драган ги прават тестовите и немаат некакви задни намери намерно да ви дадат потешки или тоа што не го кажале па намерно да го дадат на колоквиум и сите да испопаѓаат. Многу се фер и стварно тестот е прилично лесен и се положува без поголрми потешкотии. Се што си кажуваат да обрнете внимание тоа има, тоа што ви кажале не треба - не треба, тоа што рекле малку - малку :))

СТАТИСТИКА од 5 тема,ке треба примерок на целини,повекеетапен и систематски примерок,или само стратификуван?

СТАТИСТИКА од 5 тема,ке треба примерок на целини,повекеетапен и систематски примерок,или само стратификуван?
Од тема 5 како што разбрав требало Статискита на примерок(5.3 лекција),после распоред на аритметичка средина на примероците(5.4)и централна гранична теорема,значи од 5.4до 5.4.3(195 страна)
Стратификуван примерок нели е 6 тема :0?

Од тема 5 како што разбрав требало Статискита на примерок(5.3 лекција),после распоред на аритметичка средина на примероците(5.4)и централна гранична теорема,значи од 5.4до 5.4.3(195 страна)
Стратификуван примерок нели е 6 тема :0?

Во 5та има како теорија... делење на масата на групи, а во 6та е решавање...

Боби[Мкд];4158985 напиша:
Uvid ekonomika koga ima?
Ах Боби се избрза ... прелесно беше нели ? :pos:

Разбра ли некој кога ќе има истакнато резултати јавни финансии и каде??

Najverojatno na zephyr, najkasno do ponedelnik rekla asistentkata...
Sto bese so prasanjata uste ne mi e jasno :\ haos!!!

Претприемништво резултати да не има ако знае некој? :)

Da ne slucajno nekoj gi slikna rez na fax po MONETARNA EKONOMIJA ????

Najverojatno na zephyr, najkasno do ponedelnik rekla asistentkata...
Sto bese so prasanjata uste ne mi e jasno :\ haos!!!
Zoso?Tolku nezgodni bea prasanjata?Mislam,i jas polagav,no bidejki nisto neznaev i otidov samo na gosti,nemozam da dadam zaklucok kakvi bea,iako mene mi izgledaa na sosema ok od mojov aspekAt:):):):)))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom