Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Bi ve zamolil dokolku nekoj znae od kolku casot se polagaat Trgovski Dogovori i Pravni i Eticki Aspekti na Internet vo sabota da znam dali se vo ist termin da ne go ucam edniot?
Трговски договори е преместен на 23ти март од 14ч, утре на предавање ќе кажува прашања што ќе се паднат на колоквиум.
Правни и етички аспекти на интернет нема колоквиуми, на испит е во средината на април, заборавив кој датум точно беше.

Kolegi,ke bide nekoj ljubezen da mi kaze do koja strana treba da se uci JAVNI FINANSII i sto e skrateno i kakov ke bide kolokviumot,dali ke bide cel na zaokruzuvanje ili ke ima nekoi otvoreni prasanja.Blagodarime:):):):))))

МЧР кажа во понеделникот дека ќе има два кејза (тие што ги работевме на вежби) и ќе носат по 10 поени, потоа точно-неточно 10 прашања по 2 поени и 15 прашања со повеќекратен избор по 4 поени. Вкупно 100.

Исто така, не ги учи скоро ниедна од табелите и сликите во книга што се дадени. Така кажа асистентот.

i jas razbrav deka trebelo tabelite da se ucat,kolega siguren si za ova da ne se ucat,stvarno taka kazaa?

Да не се учат табели и слики?Сигурно?Зашто баш од лани ми кажуваа дека имало прашања и од нив!?А колку точни има кејсот,кажал нешто асистентот?

Па, да не се учат самите табели, кои всушност повеќето од нив се само примери за како изгледаат некои работи во пракса, а додека останатото фала богу дека треба.

А да, сигурен сум за ова, бидејќи бев во понеделникот и баш одеше страна по страна асистентот и кажуваше ова не треба, ова треба, ама 90 проценти не требаше.

А за кејзот, кажав погоре, кажа дека ќе има по 10 поени секој, така да вкупно 20 од 100 ќе бидат за кејзовите.

Трговски договори е преместен на 23ти март од 14ч, утре на предавање ќе кажува прашања што ќе се паднат на колоквиум.
Правни и етички аспекти на интернет нема колоквиуми, на испит е во средината на април, заборавив кој датум точно беше.
Iskreno BLAGODARAM za odgovorot, pa dokolku zapises nekoe prasanje i ne ti e tesko mozes da gi napises tuka na dosta kolegi bi im posluzile :) Pozz

Гледам се вртат скрипти по МЧР на факултет.Дали ги има некој во PDF формат??Ако ги има нека ги постави тука слободно :)

Колеги стварно ова за Трговски Договори преместувањето?
Ако може и да ми каже некој кои слајдови не треба за колоквиум :salut:

до која страна треба Економика на претпријатија за 1 колоквиум, ако има некој што оди на предавање да каже?! :)

Колеги ги има некој презентациите по јавни финансии да ми ги прати на меил? И ако може да каже некој каков ке биде колоквиумот, со колку прашања и со колку можни точни одговори.

Колеги ги има некој презентациите по јавни финансии да ми ги прати на меил? И ако може да каже некој каков ке биде колоквиумот, со колку прашања и со колку можни точни одговори.
Gi imam jas,ako mislis na tie od zephyr,kazi mail i ke ti gi pratam:):):):))))

Ај јас ќе одговорам, малце да ми одмори колешката:)
Душа:back: Нормално дека ти ке мислиш на мене :)

Него кажувајте некое чаре за монетарна економија. Ова ни се учи, ни се сфаќа...:nesum:
Ај оние што го имаат слушано претходно бар да кажат колку има понудени одговори, и колку максимално може да се точни, бар малце да ни олеснат.

Kolegi,ke bide nekoj ljubezen da mi kaze do koja strana treba da se uci JAVNI FINANSII i sto e skrateno i kakov ke bide kolokviumot,dali ke bide cel na zaokruzuvanje ili ke ima nekoi otvoreni prasanja.Blagodarime:):):):))))

Епа вака од прва тема не треба да се учи 6-та точка. Од трета глава не треба 7-ма точка. Од 4-та глава не треба од 167 до 171 стр, 212 до 240 стр, од 255 до 258 стр, од 172 до 178. И од петата глава треба да се учи до 317 та страна.
Колоквиумот целиот ќе биде на заокружување, ќе има точно/неточно и со по два можни одговора.... Позз

Koljegi dali znae nekoj vo kolku casot se polaga Megjunarodna Ekonomija? Fala :DDD

Колеги стварно ова за Трговски Договори преместувањето?
Ако може и да ми каже некој кои слајдови не треба за колоквиум :salut:
Provereno Trgovski Dogovori e premesten za 23 Mart, za ucenje zadolzitelno prezentaciite oznaceni so 1, 6, 7 i 8.....trudot za poim na trgovski dogovori specifiki!!!! Drugoto e za prosiruvanje na vidici

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom