Напад на московскиот аеродром

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Abe Turcija duri sto e muslimanska zemja, gi iscisti ovie gnasotiite, sto dvizat sekade vo ime na verata..

A ako bezbednosnite sluzbi vo Makedonija ne se sposobni, togas ima i drugo care, zaradi toa jas postojano velam,dajte da go resime sporot za imeto,pa posle da vlezeme vo NATO, ako nisto drugo ne,barem zastiteni ke sme..,.
Името неможе да се реше туку така туку бара време .
Џабе ако чекаме ние до тогаш ,ке се намножат па не помага ни француска авиација т.е ке се разурнеме ,за тиа нема лек ако се намножат не се разбират и не се плашат .

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ал Каеда, компјутерски фајл кој содржи имиња на муџахедини кои се бореле против советскиот сојуз, обучувани и во сопственост на британската МИ6.
Главен извозник на муслимански радикализам, Саудиска Арабија, стратешки партнер САД.
Се повеќе присутен на Балканот поради јакнење на муслиманските екстремиси на Балканот поради политиката на САД.

Реален како ќе се заштитиш ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Abe Turcija duri sto e muslimanska zemja, gi iscisti ovie gnasotiite, sto dvizat sekade vo ime na verata..

A ako bezbednosnite sluzbi vo Makedonija ne se sposobni, togas ima i drugo care, zaradi toa jas postojano velam,dajte da go resime sporot za imeto,pa posle da vlezeme vo NATO, ako nisto drugo ne,barem zastiteni ke sme..,.
Греота за цивилите, за секаква осуда е нападов.
А Реален., шо врска има бомбава у Москва со спорот со името?
Ја викам земјите од НАТО нас да ни се придружат, кај нас сеуште немало некој ваков голем напад, да чукнем у дрво :) не заради тоа што немамо стокатници,светски трговски центри, метроа или огромни аеродроми, туку уште не сме на агендата на абдалите што се саморазнесуваат, а некој тоа ако го намерил да го направи нема бегање

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Ебате животот, ќе правиш се како што треба, ќе учиш, ќе успеваш во животот, ќе патуваш, ќе заработуваш, ќе створиш семејтво и дом и... на крај некој ненормален камиказа ќе те разнесе на аеродром...
Самата помисла ме плаши...

http://kurir.mk/svet/vesti/16311-Sto-e-vazno-za-bezbednosta-vo-2011

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.520
Поени од реакции
5.205
ЦИА е здружена со Муслиманите?
Готово, were done. Што можеме ние останатите (кои не работиме за ЦИА а ни не сме од таа вероисповест) да направиме против таква моќна коалиција?
Зборував за војната во Чеченија, каде што странски служби имаат замешано прсти. Тоа е политика на големите земји.

А овој напад... се знае дека е дело на кукавици на кои целта не им е независност на Чеченија, туку повеќе е религиска...

--- надополнето ---

А јас им верувам на американските медиуми кога велат дека луѓето по пештери кои едвај знаат да читаат и пишуваат се доволно паметни и снаодливи да поминат под радарот на безбедносните служби активираат бомба на авион,железничка станица или аеродром како underpant bomber , многу се опасни , исламистите се зли ....
Ах, заборавив луѓето од пештера... :pos2:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Nemoj da zaboravis, deka pozadi ovie teroristicki grupi stoi SAD,,,, a SAD=NATO, Makedonija mora da vleze pod bezbednosniot cador na NATO.. I srbite vaka se digaa protiv Amerikancite,pa posle site vidovme sto se sluci,, isto e i sega so sporot za imeto, SAD insistira da se resi problemot, a antickite lepotani na Gruevski ne saka,, kratko i jasno, morate site da sfatite deka ova e globalna politika, kade sto Makedonija mora da dobie novo ime,bez razlika dali narodot ke saka ili ne, toa mora da se sluci do krajot na 2012 ta, Gruevski ima dobieno i ultimatum za ova, a inace ne gledajte go vaka pred kamerite sto saka da bide simpaticen lazen patriot...

I ve molam da ne mi se izbrise postot, znam deka e oftopik, no mora da se znae deka politikata ne se vodi so cuvstvi.. Identitetot na makedonskiot narod nema da se narusi..
A шо се перчеа британците на америте, што овие им го рокнаја метрото во Лондон, а реален?
А можеби од шпанците американците тражеа да го сменат името во иберски танцувачи, а овие се дигаа па им ги рокнаја возовите, а да не заборавам кога античките јенки побараа Њујорк да биде
главен град во САД, па овие вистинските патриоти од Вашингтон им ги рушија двете кули близначки-WTC, нa лaжните патриоти од Њујорк.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Abe Turcija duri sto e muslimanska zemja, gi iscisti ovie gnasotiite, sto se dvizat sekade vo ime na verata..

Да бе.Види во Албанија што се случи во протестите.Дојдоа натовците со шлемовите и тенковите?Како тоа НАТО ќе помогне кога некој бомбаш ќе дојде на аеродромот и ќе рокне бомба?И нели НАТО ги вежбаше терористите 2001?Како тоа се бори против тероризам а во исто време го поддржува?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.520
Поени од реакции
5.205
Ебате животот, ќе правиш се како што треба, ќе учиш, ќе успеваш во животот, ќе патуваш, ќе заработуваш, ќе створиш семејтво и дом и... на крај некој ненормален камиказа ќе те разнесе на аеродром...
Самата помисла ме плаши...

http://kurir.mk/svet/vesti/16311-Sto-e-vazno-za-bezbednosta-vo-2011
Е тоа е пријателе, религија. Испрани мозоци...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.250
Како може да се решат .
Мир е невозможен бидејки станува збор за територии и тоа огромни
Баскииците сакаат отцепуваше тоа е голем дел од шпанија +а ко се отцепат тиа ке посааат и уште неколку делоби како на пример Барселона богата покраина .
Турците се во иста позиција има 7 милиони курди во Турција тиа се многу поопасни од баскииците кој не се во толкав број .
Русите исто така имаа проблем со чеченците ако му дадат тиа да се итцепааат а ае голема териотрија би била мнгоу ослабната .
Овие повлекуваат и низа други отцепувања како во Кина која е мулти етничка дршава и која ги има окупирано тибет и други држави .
Баш кога спомна баски сакам да те прашам дали нешто знаеш за тој народ знам само дека живеат на свеерот од Шпанија во покраината Баскија и дека ЕТА е нивната сепаратистичка група друго баш и не ми е познато.Па русите немаат баш проблем само со чеченците го има и груги народи дагестанци,кумуци,азери,ингуши,балкаријци,черкези,татари и ред др само претседателов на Чеченија Кадиров мислам дека го процивилизира тој народ иначе порано беа дивјаци ,а за Кина можеби е мултинационална ама ништо нема да и фали во иднина :) еден мал протест и одма тенкови

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
Руски верзии на 9 11 хахаххахахх

se soglasuvam

--- надополнето ---

Прво треба да се казнат одговорните за безбедноста на аеродромот. Не се таму само да стојат и земаат плати и да се однесуваат неодговорно.После тоа да се оди во потрага по извршителите и нарачателите на овој варварски безумен чин и да се удира по нив за да го платат секој лелек на тие невини луѓе.
На крај мислам дека после ова мора да дојде до целосна трансформација на безбедносниот систем зошто ваквите крволочни напади на рускиот транспорт како што без во московското метро па со возот Сапсан и сега ,прашање на ден е кога ќе донесат до страшни жртви кој ќе се мерат со стотици и илјадници.
da te prasam si bil ti nekogas na aerodrom vo moskva? sigurno ne si biden i zatoa pisuvas gluposti.
posleden pat koga bev vo moskva od vlezot na aerodrom do vlez vo avion mi napravija tri pati kontrola,

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Баш кога спомна баски сакам да те прашам дали нешто знаеш за тој народ знам само дека живеат на свеерот од Шпанија во покраината Баскија и дека ЕТА е нивната сепаратистичка група друго баш и не ми е познато.Па русите немаат баш проблем само со чеченците го има и груги народи дагестанци,кумуци,азери,ингуши,балкаријци,черкези,татари и ред др само претседателов на Чеченија Кадиров мислам дека го процивилизира тој народ иначе порано беа дивјаци ,а за Кина можеби е мултинационална ама ништо нема да и фали во иднина :) еден мал протест и одма тенкови

1996 независност дадена на Чеченија.
1999 Чеченија го напаѓа Руски Дагестан у обид да го натера Дагестан ( муслиманско мнозинство) да им се прикључи у идејата за емират на Кавказот. Дагестанците одбија. Проблемот е во чечените.

--- надополнето ---

Зошто само се прават силни русите, зошто еднаш засекогаш не ги остранат чеченците од лицето на земјата?

Да се има тема за скренување на внимание. Можеа со нервен гас да ја завршат работата уште у 1991та.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.250
1995 независност дадена на Чеченија.
1999 Чеченија го напаѓа Руски Дагестан у обид да го натера Дагестан ( муслиманско мнозинство) да им се прикључи у идејата за емират на Кавказот. Дагестанците одбија. Проблемот е во чечените.

--- надополнето ---

Да се има тема за скренување на внимание. Можеа со нервен гас да ја завршат работата уште у 1991та.
неможам да го разберам тој Кавказки Имарат што сакаат да го направат и за какво обединување сакаат на кавказот кога има 5-6 републики со посебен јазик,култура итн ?? :)

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
неможам да го разберам тој Кавказки Имарат што сакаат да го направат и за какво обединување сакаат на кавказот кога има 5-6 републики со посебен јазик,култура итн ?? :)

Врз база дека се муслимани. Ингушите на пример да ги здоболеше за обединување врз база на ислам одамна ќе се обединеа. Ќе се тепаат таму се додека не пројде некој ко Ермолов да расчисти ѓубрето.

Kajgana Shop

На врв Bottom