DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
аваDBack... glupavo mi e sega da vadam gradovi so posebni znamenitosti i ubavini od Islamskite zemji. Prasanje e kolku imaat mir vo dusata ! Grobistata kolku sakas ureduvajgi i parkovi pravi od niv,prasanje e vnatre sto ima,milost Bozja ili Lutina ! Primerite koi mi gi davas se kako koga bi izvadil eden fener i bi go stavil zgora na krovot... od nadvor da osvetluva a vnatre mrak. No,da go kazam i toa i po neznam koj pat da go priznam deka denes vo Islamskite zemji NE E KAKO STO TREBA DA BIDE. Se soocuvaat so raznorazni spletki,ne im ostavaat vreme da se gradat i da rabotaat tuku da se spravuvaat so problemite koi sekogas od nadvor im gi pravat ! Pa vo edno selo se slucuvaat takvi raboti kade sto site gragjani bile da receme od edna partija i site bile slozni vo toa pa im se vmetnuva vtora,kako bi gi razdelile. Razdeli pa vladej.
Human... googlajte malku. Uste li dokazi vi treba za terorot koj go sproveduvaat amerikancite nad Islamskio svet ?
Многу МИР ВО ДУШАТА има по исламските земји!!! Све нирвана е по блискиот исток.
Ти, друже, НЕ СИ данец или швеѓанец, па да можеш да судиш колку тие имаат мир во душата. Мирот во душата НЕ МОЖЕШ да го измериш.
Затоа, можеш да ја измериш БЛАГОСОСТОЈБАТА на животот во една држава. Можеш да го измериш степенот на образование по жител, приходот и трошоците per capita, Индекс на човечки развој, стапка на криминал (и вид), процент на малолетни абортуси, стапка на малолетни бракови, коефициент на интелигенција, технолопки развој, грижа за животната средина...
Овие работи се викаат ОБЈЕКТИВНИ ПОКАЗАТЕЛИ. Не се „мир у душа“, туку ИЗМЕРЕНИ вредности.
Во споментатите земји, овие вредности се плафон во споредба со остатокот од светот. Исламските земји, ЗА ЖАЛ, се на другиот крај од листата.
...аха... баш би ме интересирала една ОБЈЕКТИВНА статистика да читнам за „мирот во душата“ на муслиманската жена, на пример. Тргнувајќи од неофицијалните информации за третманот на албанската жена по селава низ Македонија и официјалните податоци од клиниките за нервни заболувања околу истиот проблем, мислам дека „мир во душа“ е нешто што е МИСЛОВНА ИМЕНКА за овие жени.