Прашање: Што се е потребно за да се МЕНАЏИРА ВПС?

• Креатор на темата Креатор на темата THERMITE
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Пред се здраво на сите!
Јас сум нов член на форумов и доколку темата е поставена на погрешно место ги замолувам администраторите да не ми замеруваат! :)
-Се работи за менаџирање на ВПС.
Сакам да се научам да менаџирам впс и дали воопшто е тешко?
Сакам да научам да ги извршувам следниве работи!
Web Reseller
Game Reseller
Game server's (counter-strike,COD)
Streaming (Audio&TV)
Дали има некој познавање од ова и дали може да ми објасни.
Ви благодарам многу!

Многу.
Извини на краткиот одговор, ама не знам што очекуваш повеќе.

Аха
Не е проблем се се учи :)
Само ако има некој што се разбира! :]

Се оди на курсеви за тоа, неможе некој човек да ти каже на форум како се менаџира ВПС затоа што не е мала работа :smir: Побарај во Златна книга, имаш курсеви колку сакаш.

Абе пријатели...
мене не ми треба за којзне што да правам со впс-то, туку да можам да ги креирам следниве работи
Web Reseller
Game Reseller
Streaming (Audio&TV)

Пред се здраво на сите!
Јас сум нов член на форумов и доколку темата е поставена на погрешно место ги замолувам администраторите да не ми замеруваат! :)
-Се работи за менаџирање на ВПС.
Сакам да се научам да менаџирам впс и дали воопшто е тешко?
Сакам да научам да ги извршувам следниве работи!
Web Reseller
Game Reseller
Streaming (Audio&TV)
Дали има некој познавање од ова и дали може да ми објасни.
Ви благодарам многу!

Ќе си почниш со кревање на сервер дома и правење на сите административни работи на него.

Па после на VPS ќе се префрлиш на интернет.

Инсталирај CentOS најчесто користен е од страна на web хостинзиве, иако за VPS можеш и да си бираш, најчесто меѓу, Fedora, BSD и Ubuntu.

--- надополнето ---

Абе пријатели...
мене не ми треба за којзне што да правам со впс-то, туку да можам да ги креирам следниве работи

:pos2:
Е па чим така викаш, тогаш не е ни кознај што да научиш да го правиш тоа.

А да си ги скратиш маките и да си платиш целосно manged сервер и терај после што сакаш?

Мене ми требаат туториали за тоа што го барам или пак некој што се разбира од ова па ке се договориме со него не е проблем :)

Јас се разбирам/го работам тоа професионално веќе 5 години, ама нема да те подучам, не барам чираци засега.
Во секој случај, можам да ти дадам еден бесплатен совет: ако сакаш да менаџираш добро VPS или whatever, мораш прво да научиш добро да гуглаш.
Е сега, да претпоставиме дека знаеш добро да гуглаш. Тадам, ќе си најдеш туториали.
Без да знаеш добро да гуглаш ништо не правиш, тоа е лекција 1 :/

Избегавме малку од темата :)
Од ВПС до гуглање.
Значи на Google најдов 2,000,000 тутлови за ова но проблемот е што при инсталација на серверот се појавува грешки!
Јас барам некој што има тестирано.

--- надополнето ---

Успеав да креирам Counter-Strike сервер е сега има проблем еден.
Кога ке го изгаснам Putty ми се гасне и серверот.
Проблемот е во?

Успеав да креирам Counter-Strike сервер е сега има проблем еден.
Кога ке го изгаснам Putty ми се гасне и серверот.
Проблемот е во?

Проблемот е во тоа што не знаеш да гуглаш, затоа и ќе имаш милијарда проблеми и уште толку "зошто" на секој чекор.
http://tinyurl.com/4tvkqzw

EDIT: ако продолжи темава со рандом проблеми како да се решат, ќе морам да бришам постови или во најлош случај да ја избришам цела.

Проблемот е во тоа што не знаеш да гуглаш, затоа и ќе имаш милијарда проблеми и уште толку "зошто" на секој чекор.
http://tinyurl.com/4tvkqzw

EDIT: ако продолжи темава со рандом проблеми како да се решат, ќе морам да бришам постови или во најлош случај да ја избришам цела.
Види темата е отворена за помош така да доколку се праша нешто нетреба да значи дека незнаеш да гуглаш.
Сепак фала најдов еден тут уште да го тестирам.

Темата е отворена со една намена (што се е потребно за да се менаџира ВПС) а стигнавме до прашања не ми се крева кантерот.

Без лутење.
Имаше прашање:Како да кренам CS сервер
Одговор:Најди на Google
И сега од кога го кренав се појави проблем и повторно прашав што има тука лошо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom