Најмалку 21 човек загинаа во терористички напад во Александрија

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
1.946
Локација
Скопје
Најмалку 21 човек загинаа во терористички напад во Александрија

01.01.2011 - 11:34 |

Најмалку 21 човек синоќа загинаа, а 24 се повредени во напад со автомобил-бомба пред црква во египетскиот град Александрија.

egito_41040.jpg
Нападот предизвика протести на христијаните по улиците на Александрија. Очевидци тврдат дека христијаните фрлале камења по муслиманите, а запалиле и неколку автомобили.
Полицијата уппотреби солзавец за да ја растера толпата.
Спортед египетската полиција нападот се случил по новогодишната литургија во црквата. Експлозијата ја општетила и џамијата во близина. Меѓу повредените осуммина се муслимани.

Целта е туризмот на Египет. Од Египет велат дека тоа е американска работа.

Браво, 21 неверник помалку. Цццц, ебати религијата...

Целта е туризмот на Египет. Од Египет велат дека тоа е американска работа.
да,да, американска работа. Никако не се миљардате муслимански екстремисти кои би збришале да можат, се што е христијанско.

да,да, американска работа. Никако не се миљардате муслимански екстремисти кои би збришале да можат, се што е христијанско.

а бе ајде betty/1307 уште веруваш дека типови по пештери се позади ова? Случајно да не е ради тоа што египет не е баш омилена земја на Израел?

Мислам дека треба да се држиш до масоните и обожавањето нивно :)

а бе ајде betty/1307 уште веруваш дека типови по пештери се позади ова? Случајно да не е ради тоа што египет не е баш омилена земја на Израел?

Мислам дека треба да се држиш до масоните и обожавањето нивно :)

А кој стои зад ова, разјасни ни...

Јас не се сомневам во постоењето на фанатици. Но глас покажа Al-Qaeda и ми стана смеа.

--- надополнето ---

usa pp

Америка или некои од нејзините полтрончиња и креации . Треба да ја оправдаат таа борба против тероризмот некако, до пред некое време ги фатија како даваат пари на тајната пакистанска агенција која дава пари на талибаните кои се борат против американците.Исто така како нивниот пријател саудска арабија финансира терористи во блискиот и средниот исток Воениот комплекс во америка е пресреќен моментално .

Ајт уште една рунда на бркање на типови по пештери ахахахах

Abe pametnjakovic:tapp: Ako muslimanite toa go storia, togas ova koj go stori???

Четворица мртви при напад на џамија во Авганистан

04.01.2011 - 09:21 |

Четири лица се убиени, а две повредени кога вооружени напаѓачи влегле во џамија во покраината Бачлан, на северот на Авганистан и отвориле оган на верниците кои се молеле, соопштиле од мисијата на НАТО во земјата.

afghanistanheratfridaymosque3-390x486_41295.jpg
“Двајца мажи влегле во џамијата и почнале да пукаат по цивилите во молитва и убиле четворица, а раниле две лица“, објавил ИСАФ, а одговорноста за нападот им ја препишале на бунтовниците.
Авганистанското министерство за внатрешни работи објавиле во неделата дека 2.000 цивили се убиени во судирите во 2010 година.
\Netpress

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/svet/chetvorica-mrtvi-pri-napad-na-dzamija-vo-avganistan

Pozadi ovie napadi, de na dzamiite de na crkvite stoi nesto drugo, ehh sega dali CIA,dali Mossad neznam:toe:

CIA напаѓа Христијани за Божиќ?
:pos2:

Polaris го разбирам зошто ги брани муслиманските екстремисти. Си го сака Ердоган и сиротиот не праи разлика меѓу идеите на Ататурк и политиката на Ердоган.
Ама ти бре бруко анархистичка, ако не си Муслиман, зошто ли браниш религиозни екстремисти?
Нешто имаш прочитано за анархизмот у животов?

Polaris го разбирам зошто ги брани муслиманските екстремисти. Си го сака Ердоган и сиротиот не праи разлика меѓу идеите на Ататурк и политиката на Ердоган.
Ама ти бре бруко анархистичка, ако не си Муслиман, зошто ли браниш религиозни екстремисти?

Abe maloumen, jas ne sakam da se siri verska omraza megu lugeto,zaradi nekoi prljavi politki na SAD,Velika Britanija i Izrael,,, a od tebe preku nos mi e veke so postovite so verska omraza,,, se pravis ko da si naj golem hristijanin od site,,, kade ti se drugite, Hawk2401,Knez,Human i kompanijata, sto postojano na sekoja tema sakate da se siri verska omraza megu lugeto, i nonstop gi povikuvate lugeto preku forumot na verska vojna..

Abe za vas samo besilkata treba:tapp:

Jas sakam site da ziveat vo mir, a ne zaradi religijata da ne se sakame,,, sto mi gajle mene ti' vo sto veruvas??? Ednostavno ne treba da sme fanatici,bez razlika sto sme muslimani ili hristijani....

Патетика секој пат кога ќе те притегнам автоматски се фаќаш за мојата политичка ориентација ... оди таму полижи нечија чизма во ротари клубовите во Битола ! :tapp:
Не ги бранам муслиманите, ниту било кој вид на религиозни екстремисти туку одам контра пропагандата „ исламистички религиозни фанатици се тука да те убијат“
Исто така до вчера не убедуваше дека во европа сите терористички напади се изведени од исламски радикали кога на крај испадна дека е мизерен 1 процент.

Не треба многу да си интелегентен за да видиш дека америка и воениот нејзин комплекс шират операции на средниот исток виа терористички напади ... треба некој да заработи пари .

Egyptian officials have said there are indications "foreign elements" were behind the January 1 blast. An Iraqi group linked to al Qaeda threatened in November to attack Egyptian Christians.
http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE7032BY20110104

Meh америка ... еден од нејзините креации :)

Lupos, ако можеш ти врвките на чевлите да си ги притегнеш, добро ќе биде.
Не реков дека ги браниш Муслиманите, туку муслиманските екстремисти.
Ако давањето алиби на злосторниците не е бранење, тогаш што ли е?

Многу е смешно што луѓето многу често не го прифаќаат фактот дека најочигледниот одговор, статистички најчесто, е оној точниот.

--- надополнето ---

Jas sakam site da ziveat vo mir, a ne zaradi religijata da ne se sakame,,, sto mi gajle mene ti' vo sto veruvas??? Ednostavno ne treba da sme fanatici,bez razlika sto sme muslimani ili hristijani....
Па зошто тогаш секогаш се ставаш на страна на муслиманските фанатици кога напаѓаат Христијани?

Америка или некои од нејзините полтрончиња и креации . Треба да ја оправдаат таа борба против тероризмот некако, до пред некое време ги фатија како даваат пари на тајната пакистанска агенција која дава пари на талибаните кои се борат против американците.Исто така како нивниот пријател саудска арабија финансира терористи во блискиот и средниот исток Воениот комплекс во америка е пресреќен моментално .

Ајт уште една рунда на бркање на типови по пештери ахахахах

Аха, значи моментално Америка стои зад конфликтот во Нигерија меѓу муслиманите и христијаните, во конфликтот на Филипините, во Кашмир, Чеченија, Курдистан и во многу муслимански земји кои секојдневно се убиваат заради што едните се сунити а другите шиити.

Кај можат да наполнат еден автомобил со експлозив муслиманите..... САД се криви за се.

Морало да ја оправдаат борбата против тероризмот...

--- надополнето ---

Abe pametnjakovic:tapp: Ako muslimanite toa go storia, togas ova koj go stori???

Четворица мртви при напад на џамија во Авганистан

Талибанците, некоја фракција, племе?
Во Авганистан е војна, што очекуваш, Буда да дојде и да ги испука? :pos2:

--- надополнето ---

Конспираси теори логика, јебига.

Мора, ама мора да биди заговор.

Lupos, ако можеш ти врвките на чевлите да си ги притегнеш, добро ќе биде.
Не реков дека ги браниш Муслиманите, туку муслиманските екстремисти.
Ако давањето алиби на злосторниците не е бранење, тогаш што ли е?

Многу е смешно што луѓето многу често не го прифаќаат фактот дека најочигледниот одговор, статистички најчесто, е оној точниот.

--- надополнето ---

Па зошто тогаш секогаш се ставаш на страна на муслиманските фанатици кога напаѓаат Христијани?

Abe ti si GLUP ili sto si??? Aj najdi nesto kade sum rekol toa??? Jas nesum kako tebe:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom