гледајки статистика за оваа сезона видов дека најдолга серија од победи ни се 4ри победи никогаш не сме успеале да врземе повеќе од 4ри победи оваа сезона што искрено ме загрижува бидејки следната утакмица е со бреша на гости која што се бори за опстанок има да се затворат ненормално затоа што еден бод за нив ќе биде голем како планина а ние во тимот ги немаме поединците кои што можат со еден потег да решат утакмица пато и ибра, имаме 3 победи по ред следни се бреша па болоња одејќи по традицијата за оваа сезона една од овие 2 ќе биде кикс, по мене кај бреша ќе играме нерешено а болоња ќе ги прегазиме дома, потоа очекувам победа против рома и славење на скудетото дома против каљари а последно коло против удинезе алегри нека ги пушти кадети пошто очекувам да бидеме прогласени за шампиони. единствено нешто што ме загрижува е тоа грдо гостување кај бреша и грдата статистика. наполи пак немаат пораз веќе 5 кола па за очекување е дека до крај ќе кикснат уште 2 утакмици имајќи во предвид дека и на наполи најдолгата победничка серија е 4 победи. знам дека едната рака ни е на скудетото ама се додека не го зграпчиме со двете раце не сакам ништо да зборам.
FORZA MILAN!!!
edit: бреша нема пораз на свој терен од 13ти февруари односно последните 5 натпревари што ги играле пред своја публика