Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Вреди да се спомне уште еднаш играта на Јанкуловски, искрено мислев дека Красич ќе го силува болно и мачно, ама ме изненади денес пак, нека ја повтори утакмицава против Ленон и кај мене му се избришани сите гревови. :D
Исто така и Фламини заслужи пофалба, многу добро одигра, многу покри многу претрча и фино поврзуваше. Освежи, одамна нема вака изиграно.

Касано зарибува малце со Ибра али прашање на време е кога и они ќе почнат да читаат убаво, и со Робињо имаше вакви проблеми на почеток, ама во брзо време се најде решение, не сумњам дека и за Касано ќе се најде.

Сеа останува да се надеваме дека на Биатенг повредата не е сериозна и ќе игра со Тотенхем. Иначе останавме со Меркел и Сидорф само :D
И Алегри повторно го пофали Јанкуловски за играта најверојатно ќе стартува и со Тотенхем само да падне кондиционо и исто така кажа дека за местото пред одбраната што го играше Силва првата утакмица може да го игра Сидорф.
Незнам како е попаметно да се игра дали со Силва во одбрана или како деструктивец и двете опции си имаат свои предности и слабости. Ако го игра Силва повторно на тоа место пак ќе останеме со спора одбарана (Јепес и Неста) и пак ќе страдаме од контри, а па со Сидорф е исто така малце опасно пошто е тотално АУТ со формата нема ни кондиција а почнува и грешки да прави да поклонува топки (ееј порано најсигурна беше кај него топката по 3јца на рамо ги носеше).
Со Боатенг најверојатно не е ништо сериозно така да формицијата во средина може да биде ваква:

---Фламини----Сидорф----Боатенг----
----------------Робињо-------------------

или

---Фламини----Силва-----Боатенг-----
-----------------Робињо------------------

само да не биде пак затворена вака нешто

---Фламини---Силва----Боатенг------
--------------Сидорф--------------------
------Робињо---------Ибра-------------

во случај Пато да не се оздрави на време...пу пу да не зареквам.. (дај нека му шибнат 2-3 пеницилина ако е настинат, а не со сируп да се лечи :))

п.с. сигурно си возиме кон титулата

:pehar:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Во сериа а 10 кола по ред немаме пораз последен е оној од Рома ... :)

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
После победава 70 посто мислам дека сме шампиони а башка и заден пат коа бевме шампиони Гатузо даде гол таа сезона :) .Уште 10 кола по тешки утакмици според мене Рома,Удине на гости па и Фиорентина.А денеска оваа некако како наредена да ми беше дека ни ја пуштаат овие дрвава :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Еве уште еден предлог за аватар за Хакет Мен (ако не ставил досега):

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
уште пред 3 години кажав, каа ке даде гатузо гол у сериа а МИЛАН не стане шампион:pipi:

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Уште сум под импресии од победава...Браво за Капитенот, Браво за Алегри, Браво за сите...одбранава станува се поцврста и поцврста тоа ми се допаѓа и што е најважно чекор по чекор идеме кон 18 скудето.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Во сериа а 10 кола по ред немаме пораз последен е оној од Рома ... :)
во пслените 4 тешки утакмици имаме 12 бода и гол разлика 9-1 , изгледа овој ,,лош,, резултат е од неиграњето на Анте и Бонбонера во одбрана со што сме ,,хендикепирани,, .

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
После победава 70 посто мислам дека сме шампиони а башка и заден пат коа бевме шампиони Гатузо даде гол таа сезона :) .Уште 10 кола по тешки утакмици според мене Рома,Удине на гости па и Фиорентина.А денеска оваа некако како наредена да ми беше дека ни ја пуштаат овие дрвава :)
Со Удинезе 100% е добиена да дојдеме до тоа ако нас не ни треба а на Удине им треба се пушта или обратно ако е Милан во најдобри односи од цела лига е со Удинезе.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Ќе видиме добри се Удине,али пошо овие Интер никој не ги сака во Италија мислам дека големи се шансите да бидеме шампиони зашто се многу гадни овие другиве од Милано.Приметивте АБАТЕ како игра последниве 3-4 утакмици?

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Честита победа росонериииииии, кој кев ми го направи Гатузо значи....:vozbud: малку му се лизна на Буфон али не е важно 3 бода се наши и пак се разочараа интерашиве.:bip:

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
9 Mar, 19:45 Tottenham Hotspur v AC Milan Champions League

13 Mar, 11:30 AC Milan v Bari Serie A

19 Mar, 19:45 Palermo v AC Milan Serie A

April

3 Apr, AC Milan v Internazionale Serie A

10 Apr, Fiorentina v AC Milan Serie A

17 Apr, AC Milan v Sampdoria Serie A

20 Apr, AC Milan v Palermo Coppa Italia

23 Apr, Brescia v AC Milan Serie A

May

1 May, AC Milan v Bologna Serie A

8 May, AS Roma v AC Milan Serie A

11 May, Palermo v AC Milan Coppa Italia

15 May, AC Milan v Cagliari Serie A

22 May, Udinese v AC Milan Serie A​

Овие 3 ни се опасни гостувања ама со оглед на слабата форма на противниците оптимист сум.
Дербито против 'uomo di merda' ќе биде многу битно и очекувам ибра пак да ги реши :tv:

Приметивте АБАТЕ како игра последниве 3-4 утакмици?
Абате е многу јак бе :)

--- надополнето ---

И како што иде редот... Ladies and Gentlemen mister Tiziano Crudelli

Rinooo Gattusooo .... Con Cuore ... Con Cuore ... :eek:lee:

Hlestakov

With many cunning plans!
Член од
23 ноември 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
Имаме ли шанси против Тотенхем, озбилно ама? Во Италија навистина сме добри, Тотнхем се добри во Англија, ќе играме ли со нив како со Јувентус и Наполи?

--- надополнето ---

ЕВЕ ГО И ЦАРОТ!!!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
ако сака Милан да направи нешто против Тотенхем ќе мора со Т.Силва и Неста да игра во одбраната, под никој случај не смее Силва да ја напушти таа позиција и да игра во средината, макар и да треба со деца од примавера тимот да се игра во средниот ред. Како и да е пофалби за натпреварот она ова... меѓутоа не ми е јасно зошто Алегри не ја направи третата измена во продолжението, едноставно да украде од времето не дека некакво тактичко значење ќе имаше таквиот потег.

Н

'Никола'

Гостин
Шо напараил вБомел што го испофаливте толку кај нас? Не ја гледав.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Шо напараил вБомел што го испофаливте толку кај нас? Не ја гледав.
Гледај хајлајтс,после првата утакмица каде што доби црвен па се до оваа денес е ИНЗВОРЕДЕН!

Едноставно не се поминува,не греши кога додава итн....

Kajgana Shop

На врв Bottom