Мрази животни = лоша личност

Мачките се како жените, ти се умилкуваат само ако имаат интерес. Не знаат за вистинска љубов како кучињата :)

Магус, Мери оште не е за давајне, ама тебе ни сестра и` не ти ја давам, оти вака богохулиш! :pos: :pos: :pos:

П.С. Јас не се пронаоѓам во твојот пост, ама не можам да речам дека на светов нема лоши луѓе. Секој си одговара за делата кои ќе си ги стори! Јас убаво си кажав дека шмизлење кај мене не поминува. :pos: :pos: :pos:

На темава:

Ај сега и малку да ја прошириме темава! Оние кои убиваат комарци, муви или мравки се сериски убијци?! И тие живуркаат, а некој ги убива.

ти нешто слично на ова.. "што повеќе ги запознавам луѓето се повеќе ги сакам животните" ))) ...немора да значи ако не ги сакаш животните дека си лоша личност тоа е тоа

Тоа на статус два пати ми се чини го стаив (: Иначе секако дека нема никаква поврзаност со сакањето/нејќењето кучиња и добрината/лошотијата на личноста. Не се сите луѓе исти, секако. Некои се плашат од кучиња, па не значи дека би ги искасапиле.

Ај сега и малку да ја прошириме темава! Оние кои убиваат комарци, муви или мравки се сериски убијци?! И тие живуркаат, а некој ги убива.

А уште поголем парадокс, убиваш болви за да го спасиш кучето или мачето! Што си? :) Ајде сега де?

Истото што би бил коа би ги требел вошките на син/ќерка ти што ги набавила од градинка. Родител и тоа грижлив

Тоа на статус два пати ми се чини го стаив (: Иначе секако дека нема никаква поврзаност со сакањето/нејќењето кучиња и добрината/лошотијата на личноста. Не се сите луѓе исти, секако. Некои се плашат од кучиња, па не значи дека би ги искасапиле.
ахам разбирам...љубете се, множете се :smir: ова за луѓето (да не се замеруваме ради тоа ако некој ги сака или несака животинките) ...ова може да се каже дека е лоша особа ...како мали неколку другари додека си игравме еден од нас најде мали мачиња зема ископа дупка ги стави внатре и со голем камен ги поклопи буквално:icon_conf

А уште поголем парадокс, убиваш болви за да го спасиш кучето или мачето! Што си? :) Ајде сега де?

Видиш парадокс. Ова захтева подлабока филосовска расправа хаххахаха

--- надополнето ---

Магус, Мери оште не е за давајне, ама тебе ни сестра и` не ти ја давам, оти вака богохулиш! :pos: :pos: :pos:

П.С. Јас не се пронаоѓам во твојот пост, ама не можам да речам дека на светов нема лоши луѓе. Секој си одговара за делата кои ќе си ги стори! Јас убаво си кажав дека шмизлење кај мене не поминува. :pos: :pos: :pos:

На темава:

Оф: ја ги сакам жените такви какви шо се СИТЕ! :back:

Ама инсектите не се радуваат кога ќе те видат, не се милуваат затоа е оправдано нивно масовно убивање, тие како од пеколот да се излезени :)

Иначе навистина, за да убиеш или малтретираш или мразиш животинка која те сака и се радува кога ќе те види треба треба нешто да не е во ред со тебе...сериозно.

Ама инсектите не се радуваат кога ќе те видат, не се милуваат затоа е оправдано нивно масовно убивање, тие како од пеколот да се излезени :)

Е како не се радуваат? Колку кучиња или мачиња ти рипаат, а колку муви или комарци... па ти види кој повеќе ти се радува...

Е како не се радуваат? Колку кучиња или мачиња ти рипаат, а колку муви или комарци... па ти види кој повеќе ти се радува...

Да, се радуваат, пошто им служиме и како храна и како гнездо за размножување :)

Mеази животни=се мрази сам себе си.
Тоа би бил правиот наслов на темава.

Тоа се живи глупости, не смее според ова да се генерализира, никако.
Еве јас несакам животни но не ги ни мразам па тоа не значи дека сум лоша личност, а под лоша личност се подразбираат уште 101010101 други работи, така да оваа констатација нималку не држи вода.

Mеази животни=се мрази сам себе си.
Тоа би бил правиот наслов на темава.

Тоа е веќе за луѓето кои се говеда. :)

Иначе, омразата е нешто друго од тоа да убиваш животни. Така нареченото хејтање има разлика од желбата за смрт на животните.

Еве пример, за кој било човек. Нема везе причината што има вродена фобија од кучиња или пак што му смета мирисот на другите животни. А и покрај тоа што донира крв, дава пари на скитници, иде кај бабите свои на посета, ја сака мајка му, само тоа што мрази животни го прави лош човек. Е брао.

Тоа се живи глупости, не смее според ова да се генерализира, никако.
Еве јас несакам животни но не ги ни мразам па тоа не значи дека сум лоша личност, а под лоша личност се подразбираат уште 101010101 други работи, така да оваа констатација нималку не држи вода.

Значи, ти не сакаш ама не ги мразиш, овде се зборуе за мразачи лоши :)

Тоа е веќе за луѓето кои се говеда. :)

Иначе, омразата е нешто друго од тоа да убиваш животни. Така нареченото хејтање има разлика од желбата за смрт на животните.

Еве пример, за кој било човек. Нема везе причината што има вродена фобија од кучиња или пак што му смета мирисот на другите животни. А и покрај тоа што донира крв, дава пари на скитници, иде кај бабите свои на посета, ја сака мајка му, само тоа што мрази животни го прави лош човек. Е брао.

Лицемерието е пропратна работа на несакањето(да не употребувам лош збор мразење).
Да ја сакаш мајка ти а да мразиш нешто друго - било што(на пример) е едно од најфините лицемерија.
Хахах егото и неговата сепарација од ЕДНОТО.
Да си едно со Се што постои и да го мразиш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom