WEB страна..прашања

• Креатор на темата Креатор на темата FeliXxX
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Локација
Штип
Вака имам изработено веб страна дома преку кофикап...бидејки е наједноставен програмот и е за почетници....ја направив и јас зачував страната..сега ме интерисира како да ја прикачам на нет..таа ми е во хтмл фајлови...каде можам да најдам вебхостинг каде што ке можам да ја прикачам ?

тражам некој шо е имал искуство да ми помогне не гугл :)
оф-топик: шо ти се деси со репутацијата

не те сфатив баш убаво за странава
онака е правена како некој проект и треба само да го покажеш
или е правена за да стои на нет :)

тражам некој шо е имал искуство да ми помогне не гугл :)
оф-топик: шо ти се деси со репутацијата

Порано ко си играв со веб страни, за тестирање ги прикачував на разни вакви бесплатни сервери, колку за проба.
geosites претежно користев

неплатени сметки, исклучена репутација. кога ќе платиме, ќе ја вклучат. :smir:

Порано ко си играв со веб страни, за тестирање ги прикачував на разни вакви бесплатни сервери, колку за проба.
geosites претежно користев

неплатени сметки, исклучена репутација. кога ќе платиме, ќе ја вклучат. :smir:

жирант да ти бидам ?

за да стои на нет

епа ти треба следово:
1) Domain (www.твојатастрана.com)
2) WebHost што ќе ја хостира твојата страна

од кога ќе ги имаш овие 2 работи натака е лесно , вебхостот ќе ти обезбеди ФТП пристап(FTP account i passoword) на твојата страна и преку ФТП ти ќе ја уплоадираш целата страна на интернет (сите хтмл фалјови + цсс + слики)
Тоа ќе го направиш преку некој ФТП клиент (на пр. FileZilla) - овој чекор е многу лесен нема некоја посебна филозофија само ги селектираш фалјовите од твојот пц и ги уплоадираш на твојот сервер на интернет

епа ти треба следово:
1) Domain (www.твојатастрана.com)
2) WebHost што ќе ја хостира твојата страна

од кога ќе ги имаш овие 2 работи натака е лесно , вебхостот ќе ти обезбеди ФТП пристап(FTP account i passoword) на твојата страна и преку ФТП ти ќе ја уплоадираш целата страна на интернет (сите хтмл фалјови + цсс + слики)
Тоа ќе го направиш преку некој ФТП клиент (на пр. FileZilla) - овој чекор е многу лесен нема некоја посебна филозофија само ги селектираш фалјовите од твојот пц и ги уплоадираш на твојот сервер на интернет

фала готово средено :)

Вака имам изработено веб страна дома преку кофикап...бидејки е наједноставен програмот и е за почетници....ја направив и јас зачував страната..сега ме интерисира како да ја прикачам на нет..таа ми е во хтмл фајлови...каде можам да најдам вебхостинг каде што ке можам да ја прикачам ?
Ако сакаш ја ке ти продам хост за 100 денари месечно lavhost.info за подетални информации или пиши на приватно ако земаш годишен пакет давам 15 дена за да си ги побараш парите доколку не ти чине хостот.

Ако сакаш ја ке ти продам хост за 100 денари месечно lavhost.info за подетални информации или пиши на приватно ако земаш годишен пакет давам 15 дена за да си ги побараш парите доколку не ти чине хостот.

имаш пп

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom