Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Not again.... добро до каде ќе одат со цената на горивата?
До каде што иде алчноста на власта наша и до кога ќе се продава нафтата деноминирана во долари.Прекин на принтањето на ФЕД нема да се случи :)

P

Princ

Гостин
Цареви се, ги обожавам.
2 денари ги спуштаат - YESSSSSSSSSSSSSS
3 ги качуваат -

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Е добро де сите знаеме дека е премногу . Ама што правиме во врска со тоа?
За почеток негласај и покажи граѓанска неполушност, незнам за тебе ама јас негласам на избори, едвај го чекам денот кога нема да има доволно морони што ќе дадат поддршка некој од оваа генерација политичари да добие власт, одбивам да плаќам давачки кон државата на секој можен начин, добар дел од профитот не го пријавувам и се обидувам колку можам да работам на црно, односно во кеш, без фактура или трансакциона... јас може не доволно ама правам нешто, колку други тоа го прават? ова е само мал дел од она што го правам се останато во друга прилика, но и од некаде треба да се почне.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
За почеток негласај и покажи граѓанска неполушност, незнам за тебе ама јас негласам на избори, едвај го чекам денот кога нема да има доволно морони што ќе дадат поддршка некој од оваа генерација политичари да добие власт, одбивам да плаќам давачки кон државата на секој можен начин, добар дел од профитот не го пријавувам и се обидувам колку можам да работам на црно, односно во кеш, без фактура или трансакциона... јас може не доволно ама правам нешто, колку други тоа го прават? ова е само мал дел од она што го правам се останато во друга прилика, но и од некаде треба да се почне.
Никој не гласа на избори освен 400 000-500 000 партиски послушници и добар дел од пензионерите . Редовно воскреснуваат мртовци за гласање. Скоро нема фирма која прикрива данок бидејќи ако не го прави тоа ќе банкротира, тоа уште од времето на СФРЈ се практикуваше.

Што правиме ?

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Никој не гласа на избори освен 400 000-500 000 партиски послушници и добар дел од пензионерите . Редовно воскреснуваат мртовци за гласање. Скоро нема фирма која прикрива данок бидејќи ако не го прави тоа ќе банкротира, тоа уште од времето на СФРЈ се практикуваше.

Што правиме ?
се додека ставот е што прајме или дека нема излез ќе си лечиме комплекси по форуми.
се што треба да се направи е фирмите на кои УЈП им должи милиони да покренат постапка према владата и да и ја блокираат сметката, милом или силом.
од мене ќе имаат поддшка во се за таа намера, а не сум единствен .... верувам дека и ти и секој друг ќе застане на страна на народот и еднаш ќе се организира Чаушеску сценарио во Македонија

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
се додека ставот е што прајме или дека нема излез ќе си лечиме комплекси по форуми.
се што треба да се направи е фирмите на кои УЈП им должи милиони да покренат постапка према владата и да и ја блокираат сметката, милом или силом.
од мене ќе имаат поддшка во се за таа намера, а не сум единствен .... верувам дека и ти и секој друг ќе застане на страна на народот и еднаш ќе се организира Чаушеску сценарио во Македонија
Знаеш дека нема шанси да победите :)
И добро знаеш дека се додека не се лупне на клоца убава во дупе и не почне да се тепаат политичари ништо нема да направат :)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
друже за 82денара литро бензин, со оваа еконмија, и те како треба и се залагам за едно такво сценарио тука, прдолжено сценарио, со гонење на сите премиери и постави од 1994 до 2011, и јавно бесење на плоштад :salut:
времето е или ние или тие, ама кој да го разбере....

I

Iblis

Гостин
Абе кој ве шиша, не возам кола, бавам точакот од гаража , тамам си купив и алуминиумски педали има да си вртам 100 на саат :baeh:
Само да не им текне да ми стават цена на воздухот , многу дишам кога возам :shok:

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Абе кој ве шиша, не возам кола, бавам точакот од гаража , тамам си купив и алуминиумски педали има да си вртам 100 на саат :baeh:
Само да не им текне да ми стават цена на воздухот , многу дишам кога возам :shok:
фали се ти по форуми дека возиш точак па после мисли му ја зошто им текнало и воздух да наплаќаат :helou:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Брејкин` да њуз во не така далечна иднина:

„Цената на бензинот повторно се качи за 250 денари и сега е 12800 денари за 250 мл, а за оние кои од превозно средство користат точак или ролери, изгласан е нов закон за наплата на потрошен кислород по см3. Воедно во фаза на изгласување е и уште еден закон за наплата на абење на асфалтот на улиците, при што за секој поминат чекор, односно секое нагазување на асфалтот ќе се наплаќа по 50 денари за негово одржување...од чекор.
Времето утре... тамам за бричење овци.“ :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Си ставив јас бензин вчера ќе ме држи до ново поевтинување :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
100 денари барем да го направат полесно ќе биди за сметање :D

Возете на плин не му ја мислете толку.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Владата на Република Македонија вечерва донесе одлука со што се намалуваат цените на нафтата и бензините.

Во насока на ублажување на ефектите од растот на цената на нафтата на светските пазари, и со цел заштита на стандардот на граѓаните, Владата на Република Македонија донесе одлука за намалување на акцизата на безоловниот бензин за 4 денари по литар и на дизел горивото за 2 денари по литар. Истовремено намален е надоместокот за задолжителна резерва на нафта за 0,5 денари.
Со тоа цената на безоловниот бензин ќе се намали за 4,5 (четири и пол) денари по литар, а цената на дизел горивото ќе се намали за 2,5 (два и пол) денари по литар, соопшти вечерва секторот за односи со јавноста на Владата.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/26137-Vladata-gi-namali-cenite-na-naftata-i-benzinite

[FONT=&quot]
[/FONT]

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Заборавиле да додадат дека ова до 5-ти јуни ќе важи :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom