Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Not again.... добро до каде ќе одат со цената на горивата?

До каде што иде алчноста на власта наша и до кога ќе се продава нафтата деноминирана во долари.Прекин на принтањето на ФЕД нема да се случи :)

Цареви се, ги обожавам.
2 денари ги спуштаат - YESSSSSSSSSSSSSS
3 ги качуваат -

fuuuuuu.jpg

Е добро де сите знаеме дека е премногу . Ама што правиме во врска со тоа?
За почеток негласај и покажи граѓанска неполушност, незнам за тебе ама јас негласам на избори, едвај го чекам денот кога нема да има доволно морони што ќе дадат поддршка некој од оваа генерација политичари да добие власт, одбивам да плаќам давачки кон државата на секој можен начин, добар дел од профитот не го пријавувам и се обидувам колку можам да работам на црно, односно во кеш, без фактура или трансакциона... јас може не доволно ама правам нешто, колку други тоа го прават? ова е само мал дел од она што го правам се останато во друга прилика, но и од некаде треба да се почне.

За почеток негласај и покажи граѓанска неполушност, незнам за тебе ама јас негласам на избори, едвај го чекам денот кога нема да има доволно морони што ќе дадат поддршка некој од оваа генерација политичари да добие власт, одбивам да плаќам давачки кон државата на секој можен начин, добар дел од профитот не го пријавувам и се обидувам колку можам да работам на црно, односно во кеш, без фактура или трансакциона... јас може не доволно ама правам нешто, колку други тоа го прават? ова е само мал дел од она што го правам се останато во друга прилика, но и од некаде треба да се почне.

Никој не гласа на избори освен 400 000-500 000 партиски послушници и добар дел од пензионерите . Редовно воскреснуваат мртовци за гласање. Скоро нема фирма која прикрива данок бидејќи ако не го прави тоа ќе банкротира, тоа уште од времето на СФРЈ се практикуваше.

Што правиме ?

Никој не гласа на избори освен 400 000-500 000 партиски послушници и добар дел од пензионерите . Редовно воскреснуваат мртовци за гласање. Скоро нема фирма која прикрива данок бидејќи ако не го прави тоа ќе банкротира, тоа уште од времето на СФРЈ се практикуваше.

Што правиме ?
се додека ставот е што прајме или дека нема излез ќе си лечиме комплекси по форуми.
се што треба да се направи е фирмите на кои УЈП им должи милиони да покренат постапка према владата и да и ја блокираат сметката, милом или силом.
од мене ќе имаат поддшка во се за таа намера, а не сум единствен .... верувам дека и ти и секој друг ќе застане на страна на народот и еднаш ќе се организира Чаушеску сценарио во Македонија

се додека ставот е што прајме или дека нема излез ќе си лечиме комплекси по форуми.
се што треба да се направи е фирмите на кои УЈП им должи милиони да покренат постапка према владата и да и ја блокираат сметката, милом или силом.
од мене ќе имаат поддшка во се за таа намера, а не сум единствен .... верувам дека и ти и секој друг ќе застане на страна на народот и еднаш ќе се организира Чаушеску сценарио во Македонија

Знаеш дека нема шанси да победите :)
И добро знаеш дека се додека не се лупне на клоца убава во дупе и не почне да се тепаат политичари ништо нема да направат :)

друже за 82денара литро бензин, со оваа еконмија, и те како треба и се залагам за едно такво сценарио тука, прдолжено сценарио, со гонење на сите премиери и постави од 1994 до 2011, и јавно бесење на плоштад :salut:
времето е или ние или тие, ама кој да го разбере....

Абе кој ве шиша, не возам кола, бавам точакот од гаража , тамам си купив и алуминиумски педали има да си вртам 100 на саат :baeh:
Само да не им текне да ми стават цена на воздухот , многу дишам кога возам :shok:

Абе кој ве шиша, не возам кола, бавам точакот од гаража , тамам си купив и алуминиумски педали има да си вртам 100 на саат :baeh:
Само да не им текне да ми стават цена на воздухот , многу дишам кога возам :shok:
фали се ти по форуми дека возиш точак па после мисли му ја зошто им текнало и воздух да наплаќаат :helou:

Брејкин` да њуз во не така далечна иднина:

„Цената на бензинот повторно се качи за 250 денари и сега е 12800 денари за 250 мл, а за оние кои од превозно средство користат точак или ролери, изгласан е нов закон за наплата на потрошен кислород по см3. Воедно во фаза на изгласување е и уште еден закон за наплата на абење на асфалтот на улиците, при што за секој поминат чекор, односно секое нагазување на асфалтот ќе се наплаќа по 50 денари за негово одржување...од чекор.
Времето утре... тамам за бричење овци.“ :)

Си ставив јас бензин вчера ќе ме држи до ново поевтинување :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

100 денари барем да го направат полесно ќе биди за сметање :D

Возете на плин не му ја мислете толку.

Владата на Република Македонија вечерва донесе одлука со што се намалуваат цените на нафтата и бензините.

Во насока на ублажување на ефектите од растот на цената на нафтата на светските пазари, и со цел заштита на стандардот на граѓаните, Владата на Република Македонија донесе одлука за намалување на акцизата на безоловниот бензин за 4 денари по литар и на дизел горивото за 2 денари по литар. Истовремено намален е надоместокот за задолжителна резерва на нафта за 0,5 денари.
Со тоа цената на безоловниот бензин ќе се намали за 4,5 (четири и пол) денари по литар, а цената на дизел горивото ќе се намали за 2,5 (два и пол) денари по литар, соопшти вечерва секторот за односи со јавноста на Владата.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/26137-Vladata-gi-namali-cenite-na-naftata-i-benzinite

[FONT=&quot]
[/FONT]

Заборавиле да додадат дека ова до 5-ти јуни ќе важи :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom