Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бар тоа ЛШ му остана да се вади после лошите изданиа,него ако отпадниме тогаш шо зборови ќе најме за него ни Пипита не би бил утеха тогаш.

Не знам дали некој пишал, али..

- Очекувам топло добредојде од навивачите на Реал. Ми беа огромна поддршка додека бев на излезните врати од Реал и тоа посебно го ценам. Секогаш ќе му бидам благодарен на Реал што ми дозволи да работам во врвот на фудбалот. - Мануел Пелегрини.

И јас сум му благодарен. Фала за сите победи од 5 - 0, за сите голови, за сите убави моменти, фала за оној епски натпревар со Севиља дома... До титулата едноставно не можеше да се дојде затоа што конкурент ни беше најдобриот тим во светот, тоа и беше максимумот од него и тој тим. За толку брзо време да го склопиш тимот може само гениј. Едино би му замерил само за во Копа Дел Реј, а да останеше и оваа сезона 100% бев сигурен дека поминувавме осмина-финале во ЛШ. Уште Перез да го слушаше половина од сега што го слуша Мурињо, можеби и ќе се направеше нешто повеќе. Не би имал ништо против во иднина повторно да седне на нашата клупа.

^
Единствен кој го почитувам од сите тренери што го предводеа Реал последниве години. Капело исто така, ама овој човек... многу го засакав. Незнам колку памтите али ја бев еден од малкумината кој не сакаа да се избрка за Мурињо. (знаејќи дека Мурињо е најдобар, несакав да го избркаа.) Ако продолжи традицијата, на крај на сезона да си смениме тренер.... после Мурињо го сакам повторно него.

^И јас тогаш бев за Пелегрини да остани. :) Добра сезона имаше кај нас,можевме во ЛШ да догураме далеку но немавме среќа,исто така можевме на првото Ел Класико но и таму не не послужи среќа,завршивме во Ла Лига со 2 бода зад најдобриот клуб.
Едино бев изнервиран и го хејтав еден период кога изгубивме од алкоркон али нмв. :smir:

Го почитувам и му посакувам успех во неговата тренерска кариера.

^
Единствен кој го почитувам од сите тренери што го предводеа Реал последниве години. Капело исто така, ама овој човек... многу го засакав. Незнам колку памтите али ја бев еден од малкумината кој не сакаа да се избрка за Мурињо. (знаејќи дека Мурињо е најдобар, несакав да го избркаа.) Ако продолжи традицијата, на крај на сезона да си смениме тренер.... после Мурињо го сакам повторно него.
Реално гледано Пелегрини не е тренер за големи тимови како Реал,иако Реал играше многу подобар фудбал со него и остана до крај на сезоната со 1 бод разлика со фарса

Зш да не е тренер за Реал Пелегрини? Па тој направи чуда со тој тим ко во менаџер му го дадоа, нови триста ѕвезди и стари играчи ај склопи тим, првиот тренер шо го седна раул на клупа, ненаметлив, авторитетен, топ чоек, не е тој крив игуаин шо промашува празен гол, или шо барса прави историја со најдобриот состав во историјата, и за 1 бод позади најдобрата барса во историјата...

^ плус да дојдиш од просечен тим во Реал, да се носиш со сиот тој притисок кој се создава околу тимот, е стварно за почит. Дека потклекна на големите натпревар, потклекна, ама дека заслужи да остане уште една сезона, заслужи. Еве и Мурињо го имаме, и во што тој со досега сработеното подобар од Пелегрини ? Што стигна до финале во Копа Дел Реј ? Е голем кур, тие што го гледаат само тоа ги гледаат само добрите работи, ами петардата од Барса, ами нерешените со Депортиво и слични тимови, тимови кои Пелегрини на шала ги добиваше. Човекот беше фер и коректен, и тоа како заслужи да остане уште една сезона,.

Па и не беше баш просечен во Виљареал... стигна и до полуфинале во ЛШ, ( во 90' Рикелме пенал промаши за финале). Имаше доста успеси, константно се наоѓаше при врвот,не вклучувајќи ги Реал и Барса(иако пред 3-4 сезони мислам беше и пред Барса на крај). Како и да е голема почит до човекот.

На пресот пред утрешниот натпревар со Малага, новинарот го прашува Мурињо дали доколку не освои ниту една титула годинава, ќе му се случи истото како со Пелегрини. Oвој му одговара: "истото нема да се случи, затоа што доколку Реал ме избрка, јас нема да бидам тренер на екипа како Малага, туку ќе одам во некој друг голем клуб од Англија или Италија"

На пресот пред утрешниот натпревар со Малага, новинарот го прашува Мурињо дали доколку не освои ниту една титула годинава, ќе му се случи истото како со Пелегрини. Oвој му одговара: "истото нема да се случи, затоа што доколку Реал ме избрка, јас нема да бидам тренер на екипа како Малага, туку ќе одам во некој друг голем клуб од Англија или Италија"

Mr.BIg Ego! :)

ХАхахахаха каква зверка е Мурињо,браво мајсторе,им го вкопал до коска. :)

факт е дека пелегрини не ги доби сите важни натпревари,но реал лани беше 100 пати подобар во натпревати со барса кога до последен момент на камп ноу не се знаше резулататот,пелегрини играше напаѓачки фудбал нонстоп тепавме со 5-0 4-1 итн.,а тоа дека од мурињо не видовме ништо арно освен победата со милан и финалево во купот во кое мислам дека доколку играме како на ел класико и како во натрепавариве со алмерија и компанија е тогаш немаме никакви ама баш никакви шанси и против лион треба да се напаѓа уште во 1 минута да се дадат 3 гола(а тоа го можеме не е лион баерн,интер или барса) и после дефанзива и само на контри а не да се чека грешка на противникот кога и да ја пробаше таа тактика мурињо секогаш не успеваше.

--- надополнето ---

да да може ќе те земе Наполи или Манчестер Сити,г-дин ЈА

^ Бери му го ти гајлето кој ќе го земе,само нека го пуштат ова нашиве будали.И да Мур ќе не однесе во 1/4 финале,за мене тоа е повеќе од доволно.Не ми е гајле шо сме тепале лани 5-0.

Абе не заебавајте, лани имаве марионета место тренер. Можда е добар за Виљареал или Малага (ма да и со Малага ништо нема да направи), али за Реал не. Никако неможе да се стави ни пред Капело и Шустер, а камоли пред Мурињо (иако Мур сеуште нема некој позначаен пласман од МП)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom