Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Разбирам дека ова не е наша сезона, ама границите до кои шо е работава се крајно екстремни. Испаѓање во прво коло на двата купа, петто место во лигата.....дали следно е и испаѓање во првата нокаут фаза на ЛШ? Од ова нема назад, летото ќе биди крајно жешко....

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Значи овоа шо се случи денеска е катастрофа, да го става Кол последен изведувач на пенали, тој Анчелоти нема врска од фудбал, на толку шанси да се пропуште победа, на лето под итно да се изврше ремонт, а прв треба да лета анчелоти можеше да го стави Тери да рита или Рамиреш кои сто пати подобро ке го изведеше пеналот, на толку искуство да ни се случе овоа, брука :mad: :mad:

A

Auditore

Гостин
Фактот колку Карлито е изгубен оваа сезона ја потврдува неговата последна изјава напишана овде од фантомХ, страшен си дибеку, контрадикторен сам на себе, златен господ на лето и тотален ремонт.
Сезонава отиде јабана и среќата не не служи.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Испаднавме од ФА Купот, испадавме и од Карлинг Купот, петто место во Премиер Лига ... Најлоша сезона од кога Абрамович е во Челзи. На што се должи тоа? Пола од главните играчи и предводници во тимот ни се над 30 години (Дрогба,Анелка,Ешли Кол,Малуда,Лампард) Овие играчи речиси се на залезот од кариерата и имаат речиси се и сешто освоено во своите кариери, само немаат ЛШ, освен Анелка кој има освоено ЛШ со Реал Мадрид. Со нивната годишна возраст и со нивниот мотив за игра, Челзи во блиска иднина не може да добива апсолутно ништо, може само да губи. Може да губи нормално од финансиски аспект, доделувајќи им плати на играчите.Другите во тимот од типот на Жирков,Калу,Рамирес,Оби Микел едноставно не можат да го пружат најдоброто за овој тим или е тоа или едноставно толку им е силата, толку знаат да играат фудбал. За младинци имаме младинци, но младинците не можат со 1-2 меча искуство од цела сезона, да заменуваат играчи кој играат цели 90 мин во згуснат распоред, т.е не може преку леб погача. Анчелоти првата сезона имаше некои киксови што во Премиер Лигата, што во лигата на шампионите, знаете на што алудирам, мечот со Интер. Човекот нормално дека треба да му се пружи голем почит и респект за она што го направи минатата сезона, впрочем ја донесе најуспешната сезона во историјата на клубот со даблот освоен лани, но она што го прави оваа сезона е нешто непромислено. Да тргнеме од последниве киксови, т.е формацијата која ја тераше против Ливерпул, кога става класични напаѓача во формација 4-3-3, кога во таа формација 4-3-3 става никаков среден ред, т.е 2-ца деструктивци кои никако и никако не можат да донесат креативност во средниот ред. Едноставно не знам што да речам, прави некои грешки како да е фудбалски почетник, а не како да е човек со стаж над 30 години во фудбалот. На лето треба целосен ремонт на тимов, да се смени и исцепи се од корен, значи се од корен .. Да се прати МекИкран во некој солиден клуб на позајмица, заедно со него и Борини, да се шитнат Анелка, Дрогба, Калу, Жирков, Фереира, со тие фудбалери да се земе добра пара и да се донесат млади и перспективни играчи кои се гладни за успеси и кои што сакаат да се докажуваат, нешто слично со Давид Луиз. За Анчелоти не знам што да кажам, ако продолжи вака, т.е ако не обезбеди место во топ 4, на лето сто посто лета, ако лета Карло на лето, а сум сигурен дека ќе лета ако не заврши во топ 4 што ќе биде рамно на катастрофа, би сакал да дојде Гус Хидинк, човекот ќе не опраи максимално. Го има она фудбалското во себе, каде што оди и што ќе пипне во злато го претвора. Сетете се што направи со Русија, со Австралија, со Јужна Кореја, сетете се што направи со нас, кога не презема од Сколари, целите во кал кога губевме 3-0 од Јунајтед,кога Ливерпул не порази 0-1 дома, па од таа состојба не догура до полуфинале во ЛШ, каде што за влакно ќе ја избацевме Барселона, тимот кој рушеше се пред себе таа сезона, а пред Гус падна на колена. Нормално мењање на Карло во овој момент би било рамно на катастрофа, тоа ќе се дискутира на лето. Тоа што ни останува е да се обидеме да догураме што подалеку во ЛШ, бар нека им биде инспирација на играчиве тоа што 90 % од сегашниов состав го нема освоено пехарот со големите уши никогаш, и да се обидеме да останаме во топ 4 до крајот на сезоната. Тоа е тоа од сезонава што може да се спаси, за повисоки дострели, наредна година.

A

Auditore

Гостин
Мислам дека е добро време да почнеме со правење филмови и за тоа како би сакале да изгледа тимот за следната сезона.
Од играчите кои моментално ги имаме на располагање некои од нив според мене треба да го напуштат тимот, тоа се Дрогба, Анелка, Фереира, Жирков, Хиларио, Трнбал, Калу, Малуда.
За Дрогба ќе ми биде најкриво, ама човекот освои се што можеше со Челзи, даде максимум, лани беше најдобар стрелец, секоја чест али сезонава ја игра мизерно а и годините го прегазија, би требало да го фати авионот за Франција, и да лапнеме максимум од него колку можеме.
За Анелка не знам што да кажам, тоа е играчот кој највеќе го мразам во Челзи, играч по кој највеќе сум плукал и ќе продолжам да плукам, уште кога дојде се чудев зошто го донесоа, имаа многу подобри солуции, се гледа дека е голем солиста, премногу е себичен и самобендисан, штета што неговите квалитети ко играч не се такво ниво со неговата самобендисаност, едвај чекам да си замине.
За Фереира истотака ќе бидам презадоволен кога ќе си замине ама и благодарен, затоа што имаше неколку сезони(првите) кога одигра многу солидно и многу допринесе на тимот.
Жирков е талент за во Русија евентуално Италија, дефинитивно не е за во Англија, човекот не одигра ништо ама баш ништо и заслужено е да си замине.
Хиларио е веќе за во пензија, нема потреба да дреме и да прима плата ко може некој млад надежен голман да дреме на клупа и да учи од Чех.
Истото важи и за Трнбал само што овај не е за во пензија ама не е ни надежен така да никаква корист да седи и да учи од Чех кога не го бива.
Калу беше опишан ко голем талент, многу го фалеа од сето тоа испадна фејк и заслужено си го доби прекарот Просечко, 4-5 сезони е во Челзи(не знам точно не ме фаќајте за збор) и баш ништо не покажа, сезонава малку изненади ама сепак беше краткотрајно, очигледно е дека толку умее.
Дојдовме до последниот играч, Малуда, човеков ко дојде од Лион беше многу изгубен, и премногу очекувавме од него во првите сезони и малку ни пружи, но последните 2 сезони многу созреа и беше клучен играч по таа лева страна, сезонава ко и неговите колеги погоре, ем стар, ем очигледно освен на носење бурма на мечеви ништо друго не го интересира, упс извинете и неговата фризура.
Значи со заминување на овие играчи значително ќе се ослаби тимот, верувам на звучноста на имињата, квалитетот е веќе прашалник за нив, истите би требало да ги заменат млади, полетни играчи, желни за создавање историја и надигрување.
Мои желби за шопинг во лето се следниве:
Да се донесе еден добар млад голман, го земам во оглед тоа дека Делач од следната сезона е наш играч ама верувам дека ќе биде пратен пак на позајмица.
Од одбраната би требало да се купи еден десен бек, за тоа место најпосакуван ми е Ван Дер Вил, ги има сите потребни карактеристики за еден солиден бек, по тоа што гледав на СП има брзина, техника а и добар е во дефанзива, другите позиции се солидно покриени, сметам да се врати Анхолт и со тоа да има замена за Кол, тука го рачунам и Бертранд.
Од средината, би требало да се донесе лево и десно крило и еден плеј, лево што знам, немам пикирано баш некој, за десно би рекол Санчез, за плеј Џагоев или Хазард, Хамшик, сметам да се врати Какута во тимот.
Нападот со доаѓањето на Торес е значително засилен, но Торес е прилично изгубен до сега и му е потребно време за адаптација, би сакал да се врати Стариџ и да дојде Нејмар и оној Хулк од Порто.
На менаџерската позиција никако не би сакал да го видам Анчелоти, човекот не знам минатата сезона како освои Дабл, како и да е благодарен сум му за минатата сезона а за оваа да се гони у 300 пм, мое мислење е дека концепцијата на играта на Челзи ја држеше Реј Вилкинс.На местото на Анчелоти би сакал да видам некој млад менаџер, кој ќе работи со млади фудблаери, кој ќе им верува на младите и пред се да биде добар тактичар и голем голем мотиватор, можеби карактеристите што го ги барам за еден менаџер на Челзи се премногу али коа би дошол некој таков би било екстра, да речеме Емери од Валенсија, или немора да е млад, еве Гус Хидинк би сакал да дојде, човекот сам по себе е поим за успех.
Тоа би било, можеби моите желби се премногу наивни и изгледаат ко една солидно изиграна сезона на ФИФА МЕНАЏЕР ама коа би се остварило делумно од ова сметам дека Челзи ќе стане многу опасен, многу поквалитетен тим, гладен за успеси и докажување.
KTBFFH

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Која ИНДИЈАНСКА екипа е Евертон..цццц.....чудо...:nesvest:
Според мене,НАЈНЕЗГОДНА ЕКИПА за фаворитите....
Отсекогаш сум ја мразел оваа екипа..:nerv:
Кога ќе се види какви касапи имаат..Хејтинга,Дистин,па кога ќе го видам онај ПАУНОТ Фелаини како касапи....да ти се одмили и фудбал гледање и се......:kesa:
Против големите тимови,играат како улави,а губат од кој ќе стигнат со послабите екипи...:kesa:
Не сум фан на Челзи...но.сепак објективно денес Челзи и покрај се заслужи АПСОЛУТНО да оди понатаму....
На толку шанси....на толку иницијатива..чудо е како не успеаа да се пласираат во 5то коло...:nesvest:
Која среќа ја имаше Евертон со слободниот удар,само така можеше да дадат гол...
ИЗВЕДБАТА-РЕМЕК ДЕЛО....секоја чест....:smir:
Пеналите.....:toe:
Колку само неодговорно Ањелка го изведе пеналот...ни на тренинг не се шутира така,ноншалантно....:tapp:...
Избрза Анчелоти со редоследот на пеналџиите,требаше Лампард,Дрогба како најдобри пеналџии...да ги остави за крај на серијата...:kesa:..
:toe:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
PRED NATPREVAROT IZJAVENO.... KAKVA IRONIJA :tapp:

Ешли Кол, човекот кој беше прогласен за најдобар англиски фудбалер, сега е пред нов предизвик.
30-годишниот бек, прв пат најстариот Куп го освои во 2002 година.
„Јас до сега го имам освоено 6 пати купот. Тоа никогаш нема да го заборавам“, вели Кол.
„Знам дека луѓето сакат да ја освојуваат Лигата на Шампионите, но ние англиските фудбалери, на купот гледаме како нешто големо

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Анелка и пенали :pos2: Мислам дека веќе не треба ни 1 пенал да шутира :)

P

PewDiePie

Гостин
Која ИНДИЈАНСКА екипа е Евертон..цццц.....чудо...:nesvest:
Според мене,НАЈНЕЗГОДНА ЕКИПА за фаворитите....
Отсекогаш сум ја мразел оваа екипа..:nerv:
Кога ќе се види какви касапи имаат..Хејтинга,Дистин,па кога ќе го видам онај ПАУНОТ Фелаини како касапи....да ти се одмили и фудбал гледање и се......:kesa:
Против големите тимови,играат како улави,а губат од кој ќе стигнат со послабите екипи...:kesa:
Не сум фан на Челзи...но.сепак објективно денес Челзи и покрај се заслужи АПСОЛУТНО да оди понатаму....
На толку шанси....на толку иницијатива..чудо е како не успеаа да се пласираат во 5то коло...:nesvest:
Која среќа ја имаше Евертон со слободниот удар,само така можеше да дадат гол...
Класичен пример за плачење-пост. Итоа не плачење крокодилски солзи ронење.

Патетично и воопшто не објективно.

Анелка пак нека шутира пенали од место,може и ќе погоди некој.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Класичен пример за плачење-пост. Итоа не плачење крокодилски солзи ронење.

Патетично и воопшто не објективно.

Анелка пак нека шутира пенали од место,може и ќе погоди некој.
Шо има толку ПАТЕТИЧНО во постот?:helou:
Да не заслужи случајно Евертон со игра да оди понатаму?
Нека му запалат свеќа на Лампард шо не ги реши уште во регуларен дел,требаше само тој 3 гола да им закачи....
Имаа неверојатна среќа,центарот не го поминаа во продолжението,извлекоа од ракав еден неверојатен шут на Бејнс,секоја чест за дечкото...и им се потрефи со пеналите....
Кај виде плачење во постот?:vozbud:
Дадов коментар шо општо мислам за Евертон...Или не смеам да давам коментари за екипи а?:smir:
Реков Челзи,барем со играта заслужи да оди понатаму...но и тоа не беше доволно.....
Фудбал е ова,ако не ги искористиш шансите,обично по некое правило те стигнува казната,макар таа дошла и во 30та минута од продолжение....:toe:

P

PewDiePie

Гостин
Абе да брат ама не можеш да се жалиш зошто Евертон играле јако против јаките ? Хеитинга и Дистин биле копачи,а Есиен,Микел и Рамирес што се ? Фелаини бил паун а до вчера се ложевте на него дека ќе дошол во Челзи.

Разбирам јас разочарување дека испаднавте во купот ама Евертон играа страшно добро во првата утакмица тогаш тие заслужија да идат понатаму,исто како и вие во регуларните 90 мин.вчера после дадовте гол ама Беинс даде екстра гол,после сами си се криви што испаднаа на пенали Анелка арогантно и ретардирано го изведе пеналот а Кол промаши цел гол. Заслужено си пројдоа понатака Евертон. Никој не им е крив на Челзи што ги потценија и првата утакмица и во текот на изведувањето на пенали.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Абе да брат ама не можеш да се жалиш зошто Евертон играле јако против јаките ? Хеитинга и Дистин биле копачи,а Есиен,Микел и Рамирес што се ? Фелаини бил паун а до вчера се ложевте на него дека ќе дошол во Челзи.

Разбирам јас разочарување дека испаднавте во купот ама Евертон играа страшно добро во првата утакмица тогаш тие заслужија да идат понатаму,исто како и вие во регуларните 90 мин.вчера после дадовте гол ама Беинс даде екстра гол,после сами си се криви што испаднаа на пенали Анелка арогантно и ретардирано го изведе пеналот а Кол промаши цел гол. Заслужено си пројдоа понатака Евертон. Никој не им е крив на Челзи што ги потценија и првата утакмица и во текот на изведувањето на пенали.
Дечко не сум јас за Челзи...:helou:
Кажав во првиот мој пост најгоре на страната....:smir:
Не ги бранам зошто испаднаа...самите си се криви....зошто не ја решија средбата во регуларниот дел....
Дадов само коментар за вчерашниот меч.+ тоа шо го мислам за Евертон како екипа....имам општо лошо мислење за оваа екипа....
ХМММ..а за споредбата....мислам дека Есиен е Кристиано Роналдо за Фелаини....и покрај долгата повреда шо го одалечи од терените....
Рамирес е подобар од грото играчи на Евертон.....а посебно од Фелаини...(мое мислење)...
Во последно време Рамирес е еден од најдобрите играчи на Челзи....

P

PewDiePie

Гостин
Епа многу емоционално-хејтерски ти беше првиот пост,што да помисли човек друго освен дека си фан на Челзи. :wink:

Биди ми поздравен.

F

fantomX

Гостин
Едно дополнување само, не гледам како запрепастувачкиот број на фаули од Евертон е „јако играње“? Само мислам реков, не се тие криви, крив е Челзи шо некој ко Рамирес или Тери не осакати некој од Евертон на време.

Инаку интересно како двајца не-фанови се расправаато околу Челзи. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom