Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Нели откупната клаузула која ако некој ја понуди Ливерпул е обврзан да ја прифати е 50 милиони фунти? :icon_bigg

--- надополнето ---

Since when has the January window been about looking at long term buys for two or 3 years hence and not about emergency cover? :raz:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Колку да стивнеме сите...... :D

F

fantomX

Гостин
Како можи да „ме стивни“ ова this window на крајов? Стивнување е истиов текст, ама без this window.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Како можи да „ме стивни“ ова this window на крајов? Стивнување е истиов текст, ама без this window.

Дотогаш Барса ке загриза....... Не верувам дека Торес ке биде продаден на Англиски клуб поради конкуренција!

F

fantomX

Гостин
Дотогаш Барса ке загриза....... Не верувам дека Торес ке биде продаден на Англиски клуб поради конкуренција!
И Барселона ќе дај појќе него Челзи сега? Околу една работа, многу е јасно се: Роман Абрамович прекина фрла пари на Челзи, и поединци се тие кои на момент ќе го премислат во то. Еден од тие ретки поединци е Фернандо Торес. Но и тој не е доволен да Абрамович да задоволува нечија ретардираност, во случајов на Ливерпул. :toe:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
@fantomX Според интернетов Торес зима 110 илјади (или тука некаде), а последната понуда на Челзи пред да поднесе барање за трансфер била над 200 илјади неделно.
И имаше нешто дека доколку се продолжи со личните понуди без согласноста на Ливерпул, ќе следела пријава за player tapping (како и да се преведува на македонски ова).

F

fantomX

Гостин
@fantomX Според интернетов Торес зима 110 илјади (или тука некаде), а последната понуда на Челзи пред да поднесе барање за трансфер била над 200 илјади неделно.
И имаше нешто дека доколку се продолжи со личните понуди без согласноста на Ливерпул, ќе следела пријава за player tapping (како и да се преведува на македонски ова).
Како не, и Челзи последно му понудил на Ливерпул 60 милиони фунти, така? :pos2:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Но и тој не е доволен да Абрамович да задоволува нечија ретардираност, во случајов на Ливерпул. :toe:
Ај че те мољам. Како тоа ретардираност на Ливерпул?

--- надополнето ---

Како не, и Челзи последно му понудил на Ливерпул 60 милиони фунти, така? :pos2:
Ако мислиш дека се убедуваме тука, грешиш гадно. Чисто информативно ти реплицирав, не ми се влегува во дискусија без веза. Поздрави натаму.

F

fantomX

Гостин
Ај че те мољам. Како тоа ретардираност на Ливерпул?
Ако 40 милиони фунти не е доволно за играч кој сака да си замини од соодветниот клуб - тоа е ретардираност. :toe:

--- надополнето ---

Ако мислиш дека се убедуваме тука, грешиш гадно. Чисто информативно ти реплицирав, не ми се влегува во дискусија без веза. Поздрави натаму.
И јас чисто информативно, како приказ дека веруваш во то шо сакаш да веруваш, а и јас исто. И то не значи дека јас знам дека Челзи не понудил 60 милиони, ама не значи и оти Челзи му понудли него 200000 неделно - то шо ти сакаш да веруваш дека се случило.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ако 40 милиони фунти не е доволно за играч кој сака да си замини од соодветниот клуб - тоа е ретардираност. :toe:
Не е работата во тоа дали е доволно или не. Работата е во одлучноста и фактот дека играчот не е поголем нити посилен од клубот. Торес има договор (во кој воедно НЕ постои таа измислена клауза дека ако се понудат над 50м фунти клубот мора да прифати), и нема многу силен глас во оваа работа.

А тоа што тој се обрука со одбиеното барање е друго. Да не се разбереме погрешно, ја подржувам одлучноста и силината на клубот во оваа работа, ама јас после камиказлукот на Торес би го продал за 10 милиони.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
И Барселона ќе дај појќе него Челзи сега? Околу една работа, многу е јасно се: Роман Абрамович прекина фрла пари на Челзи, и поединци се тие кои на момент ќе го премислат во то. Еден од тие ретки поединци е Фернандо Торес. Но и тој не е доволен да Абрамович да задоволува нечија ретардираност, во случајов на Ливерпул. :toe:
Ретардираноста не е во Ливерпул, туку во самиот договор кој си го потпиша Торес пред едно 2 или 3 години!
А тоа е дека клаузулата изнесува 50 миљони, така да цената која е потребна за тој предвреме да замине е ако не 50 тогаш приближно до неа (што и за мене е премногу, впорчем тоа важи за било кој играч).

А Барселона давала и повеке од тоа (ибрахимович) па така да ништо да не те чуди.

Но да не избрзуваме....веке пишав на подфорумот на Ливерпул.....како да заборавивме како беше со Руни и Џерард ( и не се само тие), и тие беа пред заминување само што во нивниот случај тие самите излегоа и јавно кажаа дека сакаат да си заминат, што не е случај со Торес, каде информација за негово заминување има само од официјалниот сајт на Ливерпул каде вели дека е одбиено неговото барање за негово заминување, каде не е наведена неговата причина ( што може да биде се што човек може да замисли).

Шпекулацијата за понудата на Челзи излегува од еден реномиран медуим Скај ( реномиран колку ГоалШит.ком)!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
И јас чисто информативно, како приказ дека веруваш во то шо сакаш да веруваш, а и јас исто. И то не значи дека јас знам дека Челзи не понудил 60 милиони, ама не значи и оти Челзи му понудли него 200000 неделно - то шо ти сакаш да веруваш дека се случило.

Не верувам воопшто. Само пренесувам информација (или шпекулација поточно). Не мора да влегуваме до толку во нешто не толку значајно.
Не верував ни кога читав дека поднел трансфер барање ама се шокирав кога видов на официјалната.

F

fantomX

Гостин
Не е работата во тоа дали е доволно или не. Работата е во одлучноста и фактот дека играчот не е поголем нити посилен од клубот. Торес има договор (во кој воедно НЕ постои таа измислена клауза дека ако се понудат над 50м фунти клубот мора да прифати), и нема многу силен глас во оваа работа.

А тоа што тој се обрука со одбиеното барање е друго. Да не се разбереме погрешно, ја подржувам одлучноста и силината на клубот во оваа работа, ама јас после камиказлукот на Торес би го продал за 10 милиони.
Добро, клаузулата нека не постој, иако медиумите пренесоа дека таа постои, исто ко шо пренесле дека Челзи му понудил 200000 неделно, нели... Но не е битно. Врз основа на ШТО Ливерпул можи да бара нешто појќе ако тој е решен да си оди (неговите одлуки се „малку“ повеќе значајни отколку шо ти велиш)? Врз основа на шампионскиот тим кој го нема? Врз основа на Лигата на Шампионите во која не настапува и тешко дека ќе настапува и следната сезона? Врз основа на тоа дека Торес беше дел од шампионскиот тим на светот летото, иако нели, знајме колку и како играше таму? Работата е чисто практична и јасна, ама Ливерпул ќе напрај се да извлечи шо појќе пари од Роман Абрамович, па било тоа и прикажување ретардираност.

Kajgana Shop

На врв Bottom