Нов плоштад во Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата ultrasboy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Гледам има тема за плоштадот во Струмица
па мислам дека вреди да се спомни и кавадаречкиот пошто е стварно добар бар ќе биде добар

али многу го каснат првичните прогнози беа дека ќе биде готов до средината на јули, па после септември и на крајот испадна нова година

а и нема да биде според првичниот план по кој се планираше да има подземен премин нешто слично како со струмичкиот

веќе е при крај па би требало да го завршат до нова година

а инаку гранитот се чекаше многу време од кина го зимале :kesa:
и сега демек немало пари да го завршат скрос како шо требаше него ќе го оставеле за другата гарнитура

--- надополнето ---

слики покасно ќе ставам некој ако има на лагер нека стави :)

images
63E428A1186A10439C5425C9895DE9F2.jpg

Ова е тоа? Еве и галерија една со пшовеќе слики...
index.php

Од фејсбук страната на Кавадарци (од админот)

Во Струмица вчера официјално беше пуштен новиот плоштад кој почна да се гради во Мај, се заврши за 8 месеци и кошташе неверојатни 3.5 милиони евра. Со подземни раскрсници, семафори, паркиралишта ... нашиот плоштад е трипати помал од Струмичкиот, нема подземен паркинг, поделен е во две фази на изградба (?!) и чини вкупн...о 3.7 милиони евра, и згора на тоа првата фаза сеуште не е завршена а се гради веќе 10 месеци

Малце преоптимистички е да се очекува да биде изграден до Нова Година, пореално за Велигден очекувајте го.
Ако го направат баш како на компјутеризираните слики, ќе биде океј, ама чисто сумњам.
А и тие сликите нешто не ми се во ред, не може цел плоштад една клупа да нема?

Плус забележав дека целиот плоштад е наменет како шеталиште, како што и треба, но има улица и тротоар таму баш таму кај што треба да биде пола плоштад и фонтаната.
Што мислат да прават, да го рушат патот?

Малце преоптимистички е да се очекува да биде изграден до Нова Година, пореално за Велигден очекувајте го.
Ако го направат баш како на компјутеризираните слики, ќе биде океј, ама чисто сумњам.
А и тие сликите нешто не ми се во ред, не може цел плоштад една клупа да нема?

Плус забележав дека целиот плоштад е наменет како шеталиште, како што и треба, но има улица и тротоар таму баш таму кај што треба да биде пола плоштад и фонтаната.
Што мислат да прават, да го рушат патот?

абе па тоа беше првичниот план, таа улица да ја нема, да биде под земја, и плоштадот да биде споен со другата страна! цело тоа да биде плоштад и делот кај што е макси де уствари преку улицата :)

али тоа коштало 3 милиона евра а немале, па ќе го оставеле за понатаму
инаку да го направеа тоа цело ќе беше еден од најголемите плоштади у македонија :)

али и мене не ми се верува да го направат како на компјутерските слики
така ќе биде многу совршено а башка и улицата секако не ја прават така... така да добро ќе биде и вака али градоначалникот изјавил дека за нова година ќе имаме нов плоштад па ќе видиме шо че испадне

--- надополнето ---

хахахахахах :tv:
шо е смешно?

--- надополнето ---

хахахахахах :tv:
шо е смешно?

--- надополнето ---

za igorchete

vidi na 6tata slika odozgora od djmanga toa pravo sto e maxi d i trebase tamu ulica da nema i da bide spoeno

Убаво изгледа само малце ќе почекате со изградбава,него зашто гранитот го земале од Кина? нај ефтин е од таму? толку ли немало некоја земја поблиску

Убаво изгледа само малце ќе почекате со изградбава,него зашто гранитот го земале од Кина? нај ефтин е од таму? толку ли немало некоја земја поблиску
koj znae
nekoj vikaa u prilep imalo ali ne znam oti od kina go zimale izgleda najevtin e :)

a i super e granitot ne se lizga :)

Плоштадот моментално не личе на ништо и нема да го управат ни приближно како шо е на сликите у тоа сум сигурен и само ја одолговлекуват работата.Тоа они шо си го цртале си правеле екскурзии со мозокот и лапнале некоа пара не сакам да навлегувам у тоа.Битното е шо се има желба да се направе градот шо по модерен а колку ќе го реализират тоа и за колку време оставаме на нив :smir: (новата си година че си ја пречекаме со раскопан плоштад па шо е битно а ? ) :pos2:

Плоштадот моментално не личе на ништо и нема да го управат ни приближно како шо е на сликите у тоа сум сигурен и само ја одолговлекуват работата.Тоа они шо си го цртале си правеле екскурзии со мозокот и лапнале некоа пара не сакам да навлегувам у тоа.Битното е шо се има желба да се направе градот шо по модерен а колку ќе го реализират тоа и за колку време оставаме на нив :smir: (новата си година че си ја пречекаме со раскопан плоштад па шо е битно а ? ) :pos2:
и јас така мислам за жал :( за тоа дека нема да го направат баш ккако на компјутерските слики

а изгледа и нема да го направат плоштадот до нова година
поарно нека го направат убаво па нека биде и февруар месец а не вака да го брзат па на ништо да не личе :)

и онака нова година е -20 па и неможе многу да се славе таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom