Препорака за гејмер компјутер

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
до кај 150 евра , без монитор шо компјутер ке ми препорачате? Сакам ХоН да играм...

Recommended:
Processor - 2.0GHz Core 2 Duo / AMD 3500+ or faster
RAM - 1.5GB or higher
Video Card - 256MB Geforce 7800+ or Radeon X1900+
Network Connection Required (Broadband)
или колку ова јак или појак.. зависи за овие пари дали ке ми ја поддржи оваа игра?
Дали веќе имаш некои стари компоненти кои може да се искористат (процесор, плоча, рам, графичка, хард диск, куќиште, напојување, оптички уред) и на колкав екран планираш да играш (17", 19"...)?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
а ова играва ке ја тера ? Рекомоендер побарувања се тие..
Ваљда ќе ти ја тера.Али игри после 2006/7 не очекувај да играш.БТВ оваа игра не бара гејмерски компјутер.Далеку е од тоа.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Дали тоа го сметаш за гејмерски компјутер или воопшто го вбројуваш во компјутер со кој би се играле игри?Има интегрирана графичка што значи дека уште на почеток паѓа.Не гледај што има 512 мб VRAM.За којмпјутер со кој би се играле нови игри треба да се плати минимум 15.000 и тоа најголем процент од овие пари да одат за графичка.
Абе јас за @asko ја напишав конфигурацијава.

ИНаче не е гејмерски кој рече,но ги имат подаржаните барајна за играва дури и повеке освен графичка се разбира.Нз дали ке се играт на интегиранта

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дали веќе имаш некои стари компоненти кои може да се искористат (процесор, плоча, рам, графичка, хард диск, куќиште, напојување, оптички уред) и на колкав екран планираш да играш (17", 19"...)?
19 " mi e monitorot , a inache kompjuterot mi e kanta pogore imam pishano komponenti..

--- надополнето ---

Ваљда ќе ти ја тера.Али игри после 2006/7 не очекувај да играш.БТВ оваа игра не бара гејмерски компјутер.Далеку е од тоа.
дека ја имам "канта" дома и зато мислам дека бара ова јак ПЦ!!:vozbud: иначе ова јовче шо ми го препорача ќе го тера ли?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
19 " mi e monitorot , a inache kompjuterot mi e kanta pogore imam pishano komponenti..

--- надополнето ---

дека ја имам "канта" дома и зато мислам дека бара ова јак ПЦ!!:vozbud: иначе ова јовче шо ми го препорача ќе го тера ли?
Играва не бара ништо особено.И мислам дека ќе ти ја тера.Меѓутоа не ти го препорачувам.За уште 4-5 ијади денари ќе си земеш компјутер со пристојна графичка и ќе можеш да си играш нови игри.A верувај поради твојата канта си испуштил одлични игри и не верувам да им одолееш.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Играва не бара ништо особено.И мислам дека ќе ти ја тера.Меѓутоа не ти го препорачувам.За уште 4-5 ијади денари ќе си земеш компјутер со пристојна графичка и ќе можеш да си играш нови игри.A верувај поради твојата канта си испуштил одлични игри и не верувам да им одолееш.
јас играм во интернет кафе ,Кал оф дути , ХоН си ја играм , ама дома сакам да ги играм зато во блиска иднина планирам да зеам пц , да присоберам пари ова она , да го продам кантичево за 2-3 илјадрки па тогаш посалам муабет ке напрајме, иначе сепак ви благодарам на сите

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
јас играм во интернет кафе ,Кал оф дути , ХоН си ја играм , ама дома сакам да ги играм зато во блиска иднина планирам да зеам пц , да присоберам пари ова она , да го продам кантичево за 2-3 илјадрки па тогаш посалам муабет ке напрајме, иначе сепак ви благодарам на сите
Кој дел?Со оваа графичка не очекувај да ја играш 4-ката.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Кој дел?Со оваа графичка не очекувај да ја играш 4-ката.
не не погрешно ме разбра, јас реков дека ги играм сите кал оф дути ама од интернет кафе , а дома ако земам пц или овај шо ми го препорача јовче или пак ке присоберам пари и ке земам поасолен

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
не не погрешно ме разбра, јас реков дека ги играм сите кал оф дути ама од интернет кафе , а дома ако земам пц или овај шо ми го препорача јовче или пак ке присоберам пари и ке земам поасолен
Собирај пари.Конфигурацијата е добра за домашен компјутер и за играње нови игри на medium само доплати им уште 4-5 ијади и земи си салам графичка.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Абе чек грешка голема имат.Некој си другар му рекол ддр1 имат :tapp:,ама јас видов имат ддр2,плоча Gigabyte G31M-S2L

Можит да купит за 150 евра уште гига рам,процесор и некоја графичка.Ако не наново ,настаро можит поубај делови да земит.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
За што зборуваш?
За пцто на аско.Наместо да купуват нов можит да го надоградит,зш матичната му подржуват ддр2 и имат PCI Express x16 слот.Па сега еден процесор,рам и графичка и ке терат.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Најубаво тие 150 евра што ги планираш, и сегашниот компјутер што го имаш само куќиштето да му го шитнеш на некој 50 евра и да си земеш некоја готова конфигурација од сет од тие што се 200 +/- евра што се мислам дека ќе ти заврши работа ако веќе не ти се чека за да присобереш нешто и да си земеш поасална...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нема гејминг машина испод 800 евра, баш со еден другар правевме муабет на оваа тема, со еден куп жртување не успеавме да склопиме целокупна гејминг машина (сосе монитор и периферија) со цена испод 50000 денари. Најевтино што дојдовме беше 50700. Ама со МНОГУ жртвување.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Нема гејминг машина испод 800 евра, баш со еден другар правевме муабет на оваа тема, со еден куп жртување не успеавме да склопиме целокупна гејминг машина (сосе монитор и периферија) со цена испод 50000 денари. Најевтино што дојдовме беше 50700. Ама со МНОГУ жртвување.
е како така бе брат , другарми си зеде пц од 21илјада па сите игри ги игра, Гоуст Вориор , Кал оф дути , Херос Оф Неверт , сите новиве игри ги игра....

Kajgana Shop

На врв Bottom