VIP мрежа !!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.523
Не сретнав вакво нешто до сега по темиве па ајде да отовриме малку дискусија...

од 2 3 другари слушнав деновиве дека во престојниов викенд 20 и 21 или така нешто цела вип мрежа не работела и не ми падна ништо чудно пошо нели слаб оператор е моментално слабо корисници не се трудат многу за мрежата а башка дека користат предаватели на т мобајл... денеска бев до т мобалј да земам телефончиња не е бтино и случајно паднав у муабет со таа дадичката таму (мн беше убава мора да кажам) и ја прашав што се дешава со вип да не знае и знаете шо ми кажа..

деновиве вип поставуваат свои предаватели за 100% нивна мрежа градена од нула !!

ме интересира дали има некој некаков податок за ова колку е точно и доколку е дали мислите дека нешто ке се смени општо кај вип како мобилна компанија..

Па драги мои матачи на јајца.. повелете искажете се :)

Не сретнав вакво нешто до сега по темиве па ајде да отовриме малку дискусија...

од 2 3 другари слушнав деновиве дека во престојниов викенд 20 и 21 или така нешто цела вип мрежа не работела и не ми падна ништо чудно пошо нели слаб оператор е моментално слабо корисници не се трудат многу за мрежата а башка дека користат предаватели на т мобајл... денеска бев до т мобалј да земам телефончиња не е бтино и случајно паднав у муабет со таа дадичката таму (мн беше убава мора да кажам) и ја прашав што се дешава со вип да не знае и знаете шо ми кажа..

деновиве вип поставуваат свои предаватели за 100% нивна мрежа градена од нула !!

ме интересира дали има некој некаков податок за ова колку е точно и доколку е дали мислите дека нешто ке се смени општо кај вип како мобилна компанија..

Па драги мои матачи на јајца.. повелете искажете се :)
da tocno e od sigurni izvori deka VIP ja NAdograduva svojata mreza .... za da si bide sam svoj gazda ....
bidejki WTI macedonia virtuelniot operator 4ti .. ne znae deli da ja koristi mrezata na VipMk ili na Tmob......zatoa brza vip da pokrija cela MKD i da im ponudi na WTI....konekcija preku Vip mrezata
inaku eve i slika do kade e pokrivajneto na VipMk

eve i infoo od Wti Mk

На денешната прес конференција првиот виртуелен оператор „WTI“ го претстави својот менаџерски тим и најави старт на работењето во вториот или третиот квартал следната година.
Од операторот велат дека се уште немаат утврдено со кои цени ќе стартуваат, а се уште течат и преговорите со „Вип оператор“ и „Македонски телекомуникации“, за чија мрежа да ја користат.
Таргет на новиот мобилен оператор ќе бидат комуникациите со дијаспората.
Менаџментот на операторот посебно ги потенцираше условите за водење бизнис во земјава.
„Ја избравме Македонија поради поволната даночна политика, разработениот пазар и пријателски расположената законска регулатива и Влада„, посочи Ханс Ван Хелден, претседател на Одборот на акционери на WTI.
inaku i tocno e deka mase isklucuvajne na mreazta za vikendot na nekolku casovi ...bidejkki se nadograduvala postoeckata operema i se prosiruvala....

Attachments

• vip mreza.jpg
    vip mreza.jpg
    14,3 KB · Прегледи: 37
Нема да се смени ништо посебно, мислам ќе продолжат да се најдобри :)
И не е слаба мрежата, Често патувам од Маврово кон Дебар и патот е кривини клисури планини. И погодете чија мрежа ја фаќа низ тој пат, Вип и Оне :)

Нема да се смени ништо посебно, мислам ќе продолжат да се најдобри :)
И не е слаба мрежата, Често патувам од Маврово кон Дебар и патот е кривини клисури планини. И погодете чија мрежа ја фаќа низ тој пат, Вип и Оне :)

не суди според еден пат.. отиди на некое друго место па ке видиш како стојат работите...
П.С вип имаат стварно уб ави и примамливи понуди ама телефоните во однос на т мобајл и уан им се малку по скапички.. ја мислам дека ако си ја напраат таа мрежа нивна ке им се крене рејтингот на мн повисоко ниво а со доаѓањето и на четвртиов оператор ке паднат уште толку цените.. останува времето да покаже што и како ке се случи

Јас патувам многу често. 4-5 пати неделно сум по патиштава низ Македонија. Искрено се движам на делови каде што воопшто нема мрежа. Незнам дали сте слушнале за Злетово, Пробиштипско село. Кога ќе појдеш по тоа планините за да излезеш на Осоговски планини, сум имал можност да споредам мрежа на T-Mobile, Cosmofon(One), Vip. Верувајте дека VIP дефинитивно има најдобра мрежа поради тоа што користи предаватели од двата опреатори, плус има и свои предаватели.

Незнам дали имате слушнато за Тркање кочанско и општина облешево, на вип мрежа бев па тоа треба да се местиш нон стоп да фатиш мрежа, чудно еден дел од селото има две цртки а пола нема ни за лек, ке земам бројче само кога ке видам дека телефонот е фулл со мрежа како на т-мобиле

Јас патувам многу често. 4-5 пати неделно сум по патиштава низ Македонија. Искрено се движам на делови каде што воопшто нема мрежа. Незнам дали сте слушнале за Злетово, Пробиштипско село. Кога ќе појдеш по тоа планините за да излезеш на Осоговски планини, сум имал можност да споредам мрежа на T-Mobile, Cosmofon(One), Vip. Верувајте дека VIP дефинитивно има најдобра мрежа поради тоа што користи предаватели од двата опреатори, плус има и свои предаватели.
ne koristat predavateli od 2ta operatori tuku koristea od t-mobile a povejke ne koristat i se na sopstvena mreza zatoa pred 2/3 meseci padna skoro cel den mrezata sekade i kaj site ..ne mozese da izdrzi * pa postavuvaja xx raboti po predavatelite toa i so svoi oci go vidov i prasav za koj operator mestat !a baska sega i3G pustija ...bi trebalo da imaat opsto na 2G 95% od naselenie pokrienost ada imaat a 75% na teritorija ako nee i povejke sega *
eve i slika ! no treba da rabotat uste *

Attachments

• Vip Gsm Mreza.png
    Vip Gsm Mreza.png
    173,5 KB · Прегледи: 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom