Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид 29.11.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Iceboy
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    307
Статус
Затворена за нови мислења.
Уживај, ќе спиете убоо после сексот у понеделник :kesa:

Не да ке спијам после сексот со женска ми, али ти нема да можеш да заспиеш после поразот од Реал Мадрид зашо ке се секираш дали ке те дупат утредента у школо другарите. :)

Овој натпревар секогаш е тежок за типување посебно сега во моментов кога двете екипи се најдобри во светот(се надевам сите ќе се сложите)..едноставно играчкиот кадар кај двете екипи е скоро совршен и како да нема слаби точки кај двата состави....но тука на овој натпревар му давам мала предност на Барселона поради домашниот терен и пред се поради играта која ја практикува..а па мадриѓаните го имаат Мур и што неможам да претпоставам кој ќе победи сеуште бидејќи стварно двете екипи се страшно силни...предноста На Барселона му ја давам кај најклучниот дел во екипата т.е. средниот ред(Чави и Бускетс) каде многу полесно ја развиваат играта и се многу поофанзивни за разлика од Кедира и Алонсо каде во концепцијата на Мур се подефанзивни играчи кои повеќе помагаат во одбрана и не се толку креативни за разлика од Чави и Бускетс.....кога би ја предвидел играта во мои очи уште отсега ќе ми излези слика дека Роналдо и Озил ќе бидат многу остечени од играта поради страшниот пресинг што го правата каталонците на тој дел од теренот и Игуаин ќе треба да се враќа на 50 метри за да прима топка..но ајде да видиме што ќе измисли Мурињо во поглед на поставеноста на теренот....

Колку за постеќање минатогодишниот натпревар на Ноу Камп каде Барселона победи со 1-0, Реал изигра одличен натпревар и во ниту еден момент Барселона не беше надомќна во поседот на топката и во шансите..напротив Мадриѓаните имаа посериозни шанси на 0-0 но не беа реализирани од нивна страна..а алонсо и диара изиграа одлично во средниот ред и добро му се спротиставија на Чави/Бускетс..но еден момент го реши дербито и веќе беше доцна реал да се врати во игра...муабетот ми беше дека Пелегрини тогаш одлично ја постави играта и го надмудри Пеп во тој поглед.....!

Конечен тип : 1-0 или 1-1!

Moe mislenje e deka ke pobedi(i toa so golema gol razlika) toj sto prv ke postigne pogodok,zatoa tipuvam na barcelona ili nereseno.

Rezultat: 4 : 1 , 0:0 :

Со душа чекам....одамна немаме натегнато некој толку јак ! :)

само тоа гледате, да натегнете некого... ах Гути.. ве уништи значи :):)

--- надополнето ---

Не да ке спијам после сексот со женска ми, али ти нема да можеш да заспиеш после поразот од Реал Мадрид зашо ке се секираш дали ке те дупат утредента у школо другарите. :)

ау еј шо кажа xD

--- надополнето ---

Океј, а сега е 22:52 h. чао кис мва.

Ова Гути те научи вака да се поздравуваш? :tv:

И двата клуба се најверојатно најдобрите клуба на светот во моментот.И двата клуба кинат све живо и диво.Нијанси ќе одлучуваат и мислам дека ќе биде дерби со малце голови и многу тактизирања од страна на Жозе поготово.Голот може да падне само поради грешка во одбраната.Поради домашната атмосвера и 80.000 публика која е наклонета кон Барселона,типувам 1-0. Лео Меси . . .

Ајде сите да пишеме дека Барса е најјака,зошто Акси веќе почна да замара по репутација.
Ах,Јанез Јанез...:pos:

Не знам за вас..но јас си ги чекам иван_реал и Серпико да настапат на сцена со нивните епски постови исполнети со хумор,омраза,иронија,провокации,креација,слики.......................минатите години кога се контраа меѓу себе беше спектакл,па да видиме што ќе ни понудат дотичните(ако дојдат секако):mist:

Победа на БАрса ;)

2 гола на Меси и 1 на Игуаин 2-1 ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom