Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.877
- Поени од реакции
- 4.580
ме разочараЈас сакам.
дури и по цена да не си македонец?
ме разочараЈас сакам.
Како мислиш да не си макдонец?ме разочара
Вака сега, да не мешаме поими. Јас сум против влез од две причини. Јас, не се согласувам со никаква промена на името, а со тоа следствено не се согласувам ниту со промена на идентитетот (граматички, името на секоја држава е именка, а народот придавка. Секогаш од именката се вади придавката, а не обратно. Јас тврдам дека, со самата промена на името автоматски ќе се промени и идентитетот, не ние како се чувствуваме, туку другите како ќе не викаат) и второ од економски причини. Сега гледаме како сите им ги плаќаат долговите на ѓупциве. Значи еднаш им дале пари за да ги направат модерна држава, па им дале пари да ја одржат таа држава и на крај им даваат пари за да го покријат долгот, односно им даваат пари за да може да се раздолжат по дома, а за надворешниот долг подоцна ќе им дадат пари. Значи државите кои се во ЕУ, сите заедно, даваат пари.хахаха мешаш сега може ке речеш и швајцарија не сака а ние се тепае.
Се согласувам дека не треба да се размислува за промена на името ниту во ниеден момент оти е јасно дека грците не може да си дозволат македонци во 2 држави (не случајно при презентацијата на записникот од ЕУ пред некој ден беже спомант државниот јазик наместо македонски јазик .
малку ке ви извадам од емисијата јади бурек во која огстуваше мирка.
Нејзи ми се чини дека рече британцкиот министер и рекол
Вие како мислите дека ке биде решението со името,знаете ли вие чешка колку време се борече за сопствена држава(170 години).Вие мислите кека ние лесно ке ја признаеме грешката што сме ја направиле .
Секоја чест брате, пост на место!!Мислам дека многу поверодостојно самите банкротирани нации си го искажуваат револтот, отколку што ти се обидуваш да ни интерпретираш.
Доколку механизмот на ЕУ бил толку добар немаше да дојде до толкави кризи и пропасти на нејзините периферни економии.
За споредба можеш да го споредиш нивниот долг, соодветно на секоја од нив, па да увидиш каква “сјајна“ иднина под хипотека им следува.
Со оглед на фактот дека најголемиот број невработени Бугари емигрираа во Западна Европа, нормално дека се намали невработеноста на Бугарија.
А само како уште една потврда за твојата економска демагогија, индустријата на Македонија беше во економски крвоток со останатите Југословенски земји и политиката беше диригирана на ист начин како и во ЕУ денеска, односно 2-3 земји го земаа шлагот.
Земајќи во предвид дека пред распадот, во СФРЈ средната невработеност беше 20% , по распадот Македонија ја дуплираше невработеноста, пред се’ поради заедничките пазари, а 20% дополнителна невработеност на сметка на Македонија, е многу тешко да се надмине во ситуација кога постојат многу фактори, како нестабилноста, атентати, ембарга, војни, бегалци и геополитички интереси.
За жал, Македонија не беше во ситуација како Словенија, за соседи да ги има Австрија или Италија, туку ги имавме понеразвиените соседи од нас во Албанија, Грција и Бугарија.
Сите памтат уште пред војната во Косово, каков стандард беше во Бугарија и како Македонците одеа масовно на шопинг во ефтината Бугарија, и како Бугарите шверцуваа роба, немајќи скршен лев во џепот. Затоа сега Бугаре, по влезот во ЕУ, ЖАЛНО е да се фалите дека ви се изедначил платежниот стандард со една Македонија, а не земајќи ги во предвид долговите кои “успешната“ Бугарија си ги натрупа и многу веројатно да биде следната банкротирачка економија.
Он ниту е, ниту пак на некаков начин сака или се чувствува како дел од Македонците.ме разочара
За европската унија беше темата само .Вака сега, да не мешаме поими. Јас сум против влез од две причини. Јас, не се согласувам со никаква промена на името, а со тоа следствено не се согласувам ниту со промена на идентитетот (граматички, името на секоја држава е именка, а народот придавка. Секогаш од именката се вади придавката, а не обратно. Јас тврдам дека, со самата промена на името автоматски ќе се промени и идентитетот, не ние како се чувствуваме, туку другите како ќе не викаат) и второ од економски причини. Сега гледаме како сите им ги плаќаат долговите на ѓупциве. Значи еднаш им дале пари за да ги направат модерна држава, па им дале пари да ја одржат таа држава и на крај им даваат пари за да го покријат долгот, односно им даваат пари за да може да се раздолжат по дома, а за надворешниот долг подоцна ќе им дадат пари. Значи државите кои се во ЕУ, сите заедно, даваат пари.
Не сакам јас и мојот народ да работиме за ѓупциве. Јас не сакам ниту да постојат, а камо ли да им ја поддржувам економијата!
НАТО е иста приказна, ама барем знаеш дека прават нешто, некаде трошат пари. Овие ЕУ пајташи само земаат пари, само крадат и си ги делат и се дрзнуваат да ни менуваат се`.
Уште еднаш ќе повторам, огромно браво за Хрватите! :smir:
п.с. јас „едукативни“ емисии од типот на Јанко не гледам! Сори, не знам што кажала Мирка, а искрено јас не прочитав текст на некој новинар кој е стабилен во ставовите. Нема новинар чив став трае макар една година. Се додека имаме вакви новинари народот ќе сака во ЕУ
Ааааааа, за ЕУ не треба да даваме пари?! Зошто никој не излезе и да каже колку пари ќе треба да дадеме на ЕУ и колку кредити ќе треба да земеме?НАТО е друга приказна ,нато значи војна тоа е воен сојуз каде што треба да даваме свој војници во мисиите на НАТО.Плус тоа треба да даваме и пари за разни проекти а ние немаме за улиците да ги закрпиме а не да даваме за такви работи не случајно народот удари на џипови .
е сега ЕУ е друга прикаска сите ги мешаат а не треба да ги мешаат.За тоа колу пари треба да даваме не знам за иако мислам дека они ке не направат швајцарија(верувам дека си млада за тоа прашај ги твојте родители кога грција не беше во ЕУ со една плата што можеа да купат ,а за полска и чехословачка да не правиме муабет.Ааааааа, за ЕУ не треба да даваме пари?! Зошто никој не излезе и да каже колку пари ќе треба да дадеме на ЕУ и колку кредити ќе треба да земеме?
БАТО, доколку ти имаш потреба да се информираш за блиското минато, јас не мора да прашам како живееле ѓупциве пред и после влез во ЕУ, јас знам!е сега ЕУ е друга прикаска сите ги мешаат а не треба да ги мешаат.За тоа колу пари треба да даваме не знам за иако мислам дека они ке не направат швајцарија(верувам дека си млада за тоа прашај ги твојте родители кога грција не беше во ЕУ со една плата што можеа да купат ,а за полска и чехословачка да не правиме муабет.
п.с јас сум националист тежок и нормално дека не подржувам никаква смена на името а и верувам дека свесен е и премиерот (на кој еднинсвено му верувам од сите политичари) дека ако го смене името тогаш ке капитулира т.е ни УРКО не го спасува .
Ова е уште празна демагогија во стилот “едно парче хартија не значи ништо“ меѓутоа сите инсистираат да го потпишеш.Како мислиш да не си макдонец?
Ти си тоа што си, а што другите мислат дека си ама ич не треба да те заболе.