General Centar
Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
- Член од
- 31 март 2011
- Мислења
- 350
- Поени од реакции
- 188
OK, eve posle makedonija najdobro e vo Finska, Svedska, Norveska.За тунгузија ! али ајде доста офф не е мирц ова....
OK, eve posle makedonija najdobro e vo Finska, Svedska, Norveska.За тунгузија ! али ајде доста офф не е мирц ова....
Најубаво место за живеење е Скандинавија(Шведска,Норвешка и Данска).Со една плата можеш да живееш сам под кирија,па дури и со кредит да си уплатиш стан(да купиш таму стан цените се нешто слични како тука).Работни места има,и работниците имаат огромни поволности,им се плаќа прекувремено,бонуси,викенди се слободни и слично.Шведска е преубава,се е средено,се е убаво,преубави девојки...
Кога би имал можност нормално дека би отишол таму да живеам.Со оглед на тоа дека огромен дел од македонските фамилии живеат месец за месец,не гледам перспектива тука.
Нормално дека никогаш не би си отишол од Македонија кога би земал солидна плата,со која можеш да си дозволиш нормални работи како среќлиите од Скандинавија!
За Швајцарија не сум размислувала никогаш, во Шведска и Норвешка не сум била, но Норвешка неколку години по ред важи за земја каде најубаво се живее. Германија...Сум била, и лично би живеела таму, иако е страшно голема разлика од тука, би требало доста време за некој Македонец да се привикне таму да живее. И за крај, Холандија, земја каде што сум била неколку пати, и едвај чекам повторно да одам...Прекрасни луѓе, прекрасна атмосфера, едноставно се во суперлативи...Се функционира беспрекорно...Здравството е на многу високо ниво (смешно е да се споредува со нашето), имав можност од блиску да се запознаам со нивниот систем...Образованието исто е страшно добро...За друго не би можела многу да коментирам...Во секој случај, се надевам дека за некоја година ќе можам таму да се преселам...
А за тие што викаат дека Македонија е најдобра за живеење, очигледно е дека не прошетале низ светов и не виделе подобро...(ова важи за повеќето)
И Квебек не е лошо,а и не праат мн. проблеми за емиграција.Ако исполнуеш некои критериуми те примаат без проблем.Alberta and British Columbia, Canada, рај за душа и за очи, свежа клима у лето, снег у зима... економски гледано Канада е добра... само како да се отииде бе мајку му
Да скоро цела Канада е таква знам...брат дај кажи негде од кај да видам шо критериуми се? Ја сакам да идам ама сегде кај шо глеав по итнернетов бајаги кешлак бараа однапред а и шо ги знам не ми се сигурниИ Квебек не е лошо,а и не праат мн. проблеми за емиграција.Ако исполнуеш некои критериуми те примаат без проблем.
Aко имаш 19 год. тешко.Основните критериуми се да си женет,барем едно дете,факултет,најмалку шест месеци работен стаж,основни познавања француски(за у Квебек),потоа жена ти ако има факултет,знае јазик,доколку имаш повеќе деца се’ е тоа плус.Мислам дека имаше на сајтот на канадската влада има како тест и си глеаш дали си ги исполнуваш критериумите.Имаше и список од каква професија луѓе им се најпотребни,мада од секаква имаат недостиг.Да скоро цела Канада е таква знам...брат дај кажи негде од кај да видам шо критериуми се? Ја сакам да идам ама сегде кај шо глеав по итнернетов бајаги кешлак бараа однапред а и шо ги знам не ми се сигурни
Според мене најубаво да се живее е во Германија,знам германски јазик, сум бил таму една година и преубаво си поминав,германците се супер,културен народ,друштвени се луѓево,чисто е премногу,многу се обрнува внимание на спорт... очекувам многу скоро пак да одам за Германија, овој пат на подолго време
знааам дека имаше вака нешто xD... ќе почека тогаш, а ако сум баксуз више нема да примаат коа ќе стигнам ја :zid: а од кај знаеш може и Македонијава ќе ни се опраи до тогашAко имаш 19 год. тешко.Основните критериуми се да си женет,барем едно дете,факултет,најмалку шест месеци работен стаж,основни познавања француски(за у Квебек),потоа жена ти ако има факултет,знае јазик,доколку имаш повеќе деца се’ е тоа плус.Мислам дека имаше на сајтот на канадската влада има како тест и си глеаш дали си ги исполнуваш критериумите.Имаше и список од каква професија луѓе им се најпотребни,мада од секаква имаат недостиг.