T
The Cryptkeeper
Гостин
Ми треба софтвер за префрлување од VHS на HDD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога сме кај темава, имам дома 30тина VHS ленти кој планирам да ги конвертирам во ДВД, ама ете сега кога ја видов темата се сетив дека може да се направи и HDD, за оваа ULEAD, е иста програма како и останатите за видео обработка, мене ме интересира дали може да се направи од VHS, во некој Avi формат (при ковертирање) а потоа да се направи на HDD, да се подобри квалитетот и на што би можело понатаму да се сними, колку место би зафаќало?
Ulead друже ти е професионална програма за едитирање и обработка на секакви video формати. Во целиот пакет има повеќе програми, а вам најверојатно ќе ви заврши работа само една. http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1186000605036
Колку подобар квалитет, толку поголем фајл.![]()
Не реков дека не можеш.значи нормално дека не можам поголем фајл од 4.7 гига да правам
Ако сакаш подобрен квалитет на снимка која веќе била на ВХС, после во ДВД формат (мпег-2 претпоставувам), пробај со овој пакет, само ќе треба да обратиш внимание на поставките околу квалитетот, секое копченце мораш да го кликнеш и да видиш која резолуција ја користи, за звукот исто (има нормализирања и што уште не). Сепак, станува збор за професионална програма. Затоа ѕирни како ќе се снајдеш со него.ме интересира дали имаш искуство дали ќе има некоја промена од тоа што го гледав на VHS, и од тоа што ќе го направам бидеќи претходно го имав ова правено меѓутоа после конвертирањето од VHS на ДВД не користев никаква програма директно го режев и квалитетот остануваше ист е сега сакам да искористам прогама некоја за да го подобрам квалитетот затоа и се заинтересирав за темата, јас во моментот користам CyberLink PowerDirector и многу добро ми служел, твое мислење дали да продолжам да го користам или да го сменам во оваа твојата понуда.
Ми треба поедноставен по можност бесплатен а не од комерцијалниве што ги кажа.
Ова иде со хардвер.Ѕирни ова како ќе ти фати око
http://www.roxio.com/enu/products/easy-vhs-to-dvd/standard/overview.html
Ова иде со хардвер.
Не е можно cyberlink power dvd и Premiere Pro да се на ист ранк.Ок јас сакам 120 минути да направам на едно ДВД, тоа ти е проблемот, сега немам баш многу време овие планирам да ги правам кога ќе сум послободен, затоа што ми треба доста време, и сепак не ми кажа мислење за CyberLink PowerDirector, јас пред да ја симнам од интернет читав имаше доста добри коментари и ја ставаат на ист ранк Премиерот и со Вегас, имам досега направено неколку ДВД и сум презадоволен од едноставноста и од професионалноста на прогамава. меѓутоа ќе видам ќе ја спуштам и оваа ти што ми ја препорача па ќе видеме како ќе оди. ФАЛА СЕПАК
Очигледно е дека прашувам за софтвер што некој го користел у спротивно да ми требаа рендом одговори ќе користев гугл.го немам користено :smir: