Префрлување видео содржина од VHS на HDD/CD/DVD

• Креатор на темата Креатор на темата The Cryptkeeper
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме кај темава, имам дома 30тина VHS ленти кој планирам да ги конвертирам во ДВД, ама ете сега кога ја видов темата се сетив дека може да се направи и HDD, за оваа ULEAD, е иста програма како и останатите за видео обработка, мене ме интересира дали може да се направи од VHS, во некој Avi формат (при ковертирање) а потоа да се направи на HDD, да се подобри квалитетот и на што би можело понатаму да се сними, колку место би зафаќало?

Кога сме кај темава, имам дома 30тина VHS ленти кој планирам да ги конвертирам во ДВД, ама ете сега кога ја видов темата се сетив дека може да се направи и HDD, за оваа ULEAD, е иста програма како и останатите за видео обработка, мене ме интересира дали може да се направи од VHS, во некој Avi формат (при ковертирање) а потоа да се направи на HDD, да се подобри квалитетот и на што би можело понатаму да се сними, колку место би зафаќало?

Ulead друже ти е професионална програма за едитирање и обработка на секакви video формати. Во целиот пакет има повеќе програми, а вам најверојатно ќе ви заврши работа само една. http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1186000605036
Колку подобар квалитет, толку поголем фајл. :toe:

Едит: Одамна не работам со видео и аудио и поновите ги немам користено. :wink:

Ulead друже ти е професионална програма за едитирање и обработка на секакви video формати. Во целиот пакет има повеќе програми, а вам најверојатно ќе ви заврши работа само една. http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1186000605036
Колку подобар квалитет, толку поголем фајл. :toe:

Очигледно се разбираш во овие работи па ајде да искористам момент, значи нормално дека не можам поголем фајл од 4.7 гига да правам така да ме интересира дали имаш искуство дали ќе има некоја промена од тоа што го гледав на VHS, и од тоа што ќе го направам бидеќи претходно го имав ова правено меѓутоа после конвертирањето од VHS на ДВД не користев никаква програма директно го режев и квалитетот остануваше ист е сега сакам да искористам прогама некоја за да го подобрам квалитетот затоа и се заинтересирав за темата, јас во моментот користам CyberLink PowerDirector и многу добро ми служел, твое мислење дали да продолжам да го користам или да го сменам во оваа твојата понуда.

значи нормално дека не можам поголем фајл од 4.7 гига да правам
Не реков дека не можеш.
На машината кајшто работев порано, имаше доста моќен процесор кој дозволување real-time едитирање, и грееше ненормално, а записот му идеше некаде околу 40Гб за саат време.
Ги делеше на секое 1Гб програмата сама, мпег формат.

ме интересира дали имаш искуство дали ќе има некоја промена од тоа што го гледав на VHS, и од тоа што ќе го направам бидеќи претходно го имав ова правено меѓутоа после конвертирањето од VHS на ДВД не користев никаква програма директно го режев и квалитетот остануваше ист е сега сакам да искористам прогама некоја за да го подобрам квалитетот затоа и се заинтересирав за темата, јас во моментот користам CyberLink PowerDirector и многу добро ми служел, твое мислење дали да продолжам да го користам или да го сменам во оваа твојата понуда.
Ако сакаш подобрен квалитет на снимка која веќе била на ВХС, после во ДВД формат (мпег-2 претпоставувам), пробај со овој пакет, само ќе треба да обратиш внимание на поставките околу квалитетот, секое копченце мораш да го кликнеш и да видиш која резолуција ја користи, за звукот исто (има нормализирања и што уште не). Сепак, станува збор за професионална програма. Затоа ѕирни како ќе се снајдеш со него.

Уште би ти препорачал, освен ова, побарај нешто од Pinnacle Systems http://www.pinnaclesys.com
или premiere од adobe http://www.adobe.com/products/premiere
Vegas Studio од Sony http://www.sonycreativesoftware.com/vegassoftware

Ок јас сакам 120 минути да направам на едно ДВД, тоа ти е проблемот, сега немам баш многу време овие планирам да ги правам кога ќе сум послободен, затоа што ми треба доста време, и сепак не ми кажа мислење за CyberLink PowerDirector, јас пред да ја симнам од интернет читав имаше доста добри коментари и ја ставаат на ист ранк Премиерот и со Вегас, имам досега направено неколку ДВД и сум презадоволен од едноставноста и од професионалноста на прогамава. меѓутоа ќе видам ќе ја спуштам и оваа ти што ми ја препорача па ќе видеме како ќе оди. ФАЛА СЕПАК

Од CyberLink имаше порано само плеерче некое кое не ми се допаѓаше уште од почеток, на цд го имав лиценцирана верзија, со некоја алатка за ДВД-креатор и режење, + за видео ЦД плагини некои... Идеше со графичка картица како бонус производ.
Незнам, немам некое поголемо искуство со користење на истата. Не можам да ти дадам мислење за нешто што го немам искусено.

Ми треба поедноставен по можност бесплатен а не од комерцијалниве што ги кажа.

Ок јас сакам 120 минути да направам на едно ДВД, тоа ти е проблемот, сега немам баш многу време овие планирам да ги правам кога ќе сум послободен, затоа што ми треба доста време, и сепак не ми кажа мислење за CyberLink PowerDirector, јас пред да ја симнам од интернет читав имаше доста добри коментари и ја ставаат на ист ранк Премиерот и со Вегас, имам досега направено неколку ДВД и сум презадоволен од едноставноста и од професионалноста на прогамава. меѓутоа ќе видам ќе ја спуштам и оваа ти што ми ја препорача па ќе видеме како ќе оди. ФАЛА СЕПАК
Не е можно cyberlink power dvd и Premiere Pro да се на ист ранк.

како да префрлам видео содржина од ВХС касети на ДВД , значи која е постапката кој програм се користи каков хардвер треба и слично. од опрема поседувам видео и тв картичка на дестоп компјутер однапре ви благодарам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom