Сите полицајци поднеле оставка откако станицата во Лас Рамонес била нападната

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Еве како изгледа кога цела држава е тероризирана од картелите за дрога.

alg_resize_los-ramones_bullets.jpg

http://www.nydailynews.com/news/wor...o_quits_after_gunmen_attack_headquarters.html

Вака сега точно е дека 18.000-20.000 жртви од војната помеѓу картелите на дрога и државата како што е официјално објавено ама друга ситуација е во позадина.

Мексико е една од најсиромашните земји според заборавив по кој економски параметар беше, ама имаат повеќе милијардери по глава на жител од САД, дури и Карлос Слим едно време беше еден од најбогатите луѓе во светот сега не знам на кое место е.

Олигирхија владее таму и тоа е факт, и кога имаш минимален процент на супербогати и огромен процент на мизерија од луѓе тогаш имаш корупција до курца.

Е сега има три нарко картели кои се заедно со овие глобалистите и пет наспроти нив кои што не сакаат да платат рекет на олигархијата која што владее со Мексико и затоа овие им испраќаат војска против нив.

Да се разбереме исто срање се двете страни, ама таму се случува заебана ситуација картелите што се против олигархијата имаат огромна доверба и поддршка кај локалното месно население, кои дури и повеќе веруваат на судовите од нарко картелите отколку на официјалните мексикански судови, затоа се толку силни поради таа подршка.

Мексико е земја историски богата со многу револуции така да ова таму го гледаат како на уште една револуција.

Јеаааа!!!

Нека гледаат нашиве во МВР што се случува кога премногу толеранција има....франкфурт зиг хајл!!!

Што е нејасно??

Да поентата ми е ако МВР ги толерира наркодилерите во земја со сиромаштија и корупција без граници еден ден може и МВР да биде во ваква ситуација-делумно е...знаеш на дивиот запад..каде немаат пристап:)

Ама тоа е оти толерирале ил биле некои поткупени.

Дај жити се за 2000 евра од месец наоѓаш 100% 50 души и нешто хип хоп младина кои ќе земат оружје и ќе пукаат на полиција:toe:

Што е нејасно??

Да поентата ми е ако МВР ги толерира наркодилерите во земја со сиромаштија и корупција без граници еден ден може и МВР да биде во ваква ситуација-делумно е...знаеш на дивиот запад..каде немаат пристап:)

Ама тоа е оти толерирале ил биле некои поткупени.

Дај жити се за 2000 евра од месец наоѓаш 100% 50 души и нешто хип хоп младина кои ќе земат оружје и ќе пукаат на полиција:toe:

МВР е наркокартел:

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=2077&ArticleID=145201

Пред некое време се дискутираше тоа. Инаку треба да учат од мексико што се случува на крај кога ќе му досади од олигарсите на народот :)

Кога сме кај Мексико:

Mexican paper pleads with drug cartels: stop killing our journalists

Mexico's modern revolutionaries

It is wrecking the government of Mexico. It is financing the Taliban in Afghanistan. It is throwing 11,000 Britons into jail. It is corrupting democracy throughout Latin America. It is devastating the ghettoes of America and propagating Aids in urban Europe. Its turnover is some £200bn a year, on which it pays not a penny of tax. Thousands round the world die of it and millions are impoverished. It is the biggest man-made blight on the face of the earth.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2010/sep/09/war-on-drugs-legalisation

Зошто едноставно не ја легализираат дрогата? Според ова сите им е мизерно освен на нарко босовите и агентите за борба против дрогата.

Ако МВР е нарко картел..туку да болештињето објаснуе, сириан мисли може поинаку.:)

А Бошкоски па најде да кажува ... шишмиш наједноставно-во секое стадо има црна овца па така и во МВР што не значи дека е наркокартел.

Зошто едноставно не ја легализираат дрогата?

Гледам по опсесијата одговорот ќе го најдеш во темата за дрога па ќе видиш што прават смрдените јаки опијати,отрови за глувци амфетамини и слично па кога ќе видиш колку луѓе патат...дете тоа е болест на зависност капиш???

Легализирај и ќе добиеме цела геј-држава!!

Ако нешто е за легализирање тоа е марихуаната.

Поздрав момци. Интересни сте.

Вака сеа: кај нас во Македонија, секое пукање на полиција кое нема длабока, црна, темна, валкана, политичко-криминална причина, завршува со 100% загарантирано цепење на газот на тие што ќе пукаат.

Поздрав,

Што е нејасно??

Се е јасно, но шокот е дека воопшто се случува вакво нешто, односно како изгледа во реалноста насилство од масовни размери (а не се работи за војна ниту анархија):

Two bodies lie in a car wash where gunmen shot 15 people dead in Tepic, Nayarit, on October 27, 2010. Most of the victims were employed by the car wash, and were also recovering drug addicts, local media said. It was the third such mass slaying in Mexico in only a few days, and Wednesday's attack was typical of recent assaults in the country's brutal drugs war as rival cartels slug it out for control of the drug trade. (AFP)

1655015155.jpg

Кој сака нека каже, но кај нас едноставно не може 15 души да ги заколеш како пилиња без да има репрекусии - и ова е трет ваков напад во рок од седум дена.

вака сеа...
кај нас во Македонија, секое пукање на полиција,
кое нема длабока, црна, темна, валкана, политичко-криминална причина,
завршува со 100% загарантирано цепење на газот на тие што ќе пукаат.
поздрав
.

Така и треба и мило ми е...што зарем кумој ќе ги фаќаме???

--- надополнето ---

Се е јасно, но шокот е дека воопшто се случува вакво нешто, односно како изгледа во реалноста насилство од масовни размери (а не се работи за војна ниту анархија):

Two bodies lie in a car wash where gunmen shot 15 people dead in Tepic, Nayarit, on October 27, 2010. Most of the victims were employed by the car wash, and were also recovering drug addicts, local media said. It was the third such mass slaying in Mexico in only a few days, and Wednesday's attack was typical of recent assaults in the country's brutal drugs war as rival cartels slug it out for control of the drug trade. (AFP)

1655015155.jpg

Кој сака нека каже, но кај нас едноставно не може 15 души да ги заколеш како пилиња без да има репрекусии - и ова е трет ваков напад во рок од седум дена.

Само болен/и прават вакво нешто...што се однесува за Р.М па фала богу не сме на тоа ниво а и не ми е верно некој да се извлече со злодело од ваков тип.

Мексико има избор секако-помош од САД,прогласување вонредна состојба и активирање на војската!

Само болен/и прават вакво нешто...што се однесува за Р.М па фала богу не сме на тоа ниво а и не ми е верно некој да се извлече со злодело од ваков тип. Мексико има избор секако-помош од САД,прогласување вонредна состојба и активирање на војската!

Пет Амери убиени за недела дена!

28,000 убиени последниве четири години во Мексико, а 5000 само во Сиудад Хуарез.

Не знам, но мене ова ми личи на војна.

Па да Мисирков ова е војна но многу поинаква,ако холандија има нарко-туризам во Мексико имаме Нарко војна а имаме и појави како масакрирање,понатаму малтретирање на жители од селата и нивно мобилизирање(ако неќат масовна гробница) просто човек да погледне и да се зачуди...овие нарко босови изгледа пола мексико и мексиканските институции ги имаат во џеб,па само шминкаат со фаќање на неколку картели(бар у афган беа убивани:)) а во меѓувреме цената на наркотиците во САД ќе се покачи поради несигурното мексико,засилената контрола на границата САД-Мексико и жално е што гинат многу луѓе-или мексико некаа реши со вонредна состојба,прислушувања на сомнители лица и елиминација-рибата смрди од главата велат.

Па да Мисирков ова е војна но многу поинаква,ако холандија има нарко-туризам во Мексико имаме Нарко војна

Во Мексико се вртат милијарди од трговијата со дрога. Ептен профитабилен бизнис е. Нарко картелите имаат поголеми буџети и од некои средно големи земји.
Можат да си дозволат што сакаат. Којзнае, како што лесно се шири технологијава може да изнакупат и борбени авиони. :vozbud:

Сепак главно се работи за војна меѓу самите нарко картели. Државата ич не ја есапат.
Мексиканската влада нема контрола врз сопствената територија.

Во Мексико се вртат милијарди од трговијата со дрога. Ептен профитабилен бизнис е. Нарко картелите имаат поголеми буџети и од некои средно големи земји.

Сега им заплениле повеќе од 20 тони марихуана (пази ТОНИ!!).

Многу е ако сметаме по тежина, ама некако евтино ми се гледа ако сметаме по тоа колку чини праткава -- $20 милиони??

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=131054188

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom