.:MadMan:.
Ретардиран
- Член од
- 20 август 2010
- Мислења
- 843
- Поени од реакции
- 1.781
Значи, вистинскиот маж и вистинската жена седнуваат на маса и се разбираат `ко луѓе! Ако некој ти каже дека му треба одмор од тебе, ти му даваш простор. Ако некој ти каже дека те сака, ама има обврски надвор од државата, тогаш што ги комплицираш работите? Работите се комплицираат само ако партнерите не се сигурни во чувствата на партнерот.
Кога некој би седнал со мене на маса и би ми рекол: љубовче, јас имам работа неколку месеци надвор од Македонија и планирам да одам. Не сакам јас и ти да ја прекинеме врската. Знам дека ќе биде малку мачно, но сепак нашата љубов нема да ја уништи мојот пат надвор.
Бизнис и љубов се две различни работи кои никогаш не се мешаат :smir: Како може обврската на партнерот да ти смета? Можеби животот или пак иднината му зависи од тој пат!
Кога некој јасно ќе ми каже што чувствува и што планира, јас немам никакви проблеми со одлуката. Но, ако не знам на што сум, тука има миЉарда прашалници.
Значи, ако има љубов и разбирање (која љубовта го носи сама по себе) тогаш има се`!
П.С. не мора дечкото кога ќе се врати од пат или пред да појде да се земат. Едноставно треба да се ужива во врската. :smir: :back:
По не знам кој пат: Во врска најважна е комуникацијата! Колку повеќе комуницирате толку поздрава врска ќе имате. Овде не мислам да залегнете на телефон и дечкото/девојката да не може бел ден да види од вас, има куп начини на здрава комуникација. Овде мислам на квалитетно поминато време со партнерот, односно време кое си го посветувате само на вас двајца. :smir:
Ако следен пат сакаш да испаднеш типче и да ја „браниш“ форумџиката, убаци се на време а не кога е муабетот веќе завршен со „разумен“ компромис. И пробај напиши нешто поиздржано а не само да ти се важи си реплицирал.
Да не морам да пишам повеќе читај ја Хич што ти пишала.
Ништо лично против тебе, нема лутење :wink:.
Врска помеѓу двајца луѓе се темели на емоции и многу пати сите сме биле во ситација кога срцето збори едно, а мозокот друго. Многу пати можда и не сме биле најрационални и не сме постапиле најдобро али сме го направиле тоа од љубов така го препишуваме. Да прифатиш врска на далечина е искушение или како што многу девојки живеејки во бајка ќе кажат тоа е совршен тест за љубовта помеѓу.
Ако една врска се одржува на далечина и немора засекогаш да остане така, сите се фокусираат на фактот дека после одредено време пак ќе бидете физички заедно. Се радувате на оние повремени средби полни со емоции ооо колку само вие се сакате. Да, коминикацијата е најважниот дел од било која врска дали љубовна или пријателска и точно денес имате skype, msn, fb кои дополнително ја олеснуваат таа комуникација. Ова утопија е или стварност?
Зошто мавајки се во гради како вистински мажи или девојки заљубени до небо и цик цак назад ги исклучувате и другите можности? На пример човек да се промени, да биде под влијание на други луѓе, друга средина и околности да свати можеби дека вие и не сте најдобриот избор за него/неа. Ако некој веке одлучил од незнам која причина да замине од вас на некое време зошто да не му ја дадеме таа слобода која очигледно и потсвесно ја сака. Да ние можеме да бидеме доста патетични па девојките паѓаат на тоа. Зборам за мене лично да опстои некоја ваква врска треба да се има разумна цел, а кога зборам за разумна во оваа категорија не ја ставам љубовта помеѓу како причина. Зошто? Па едноставно зошто не трае вечно и за тоа секој е свесен. Брак е сосема друга приказна, овде се прават жртви и исклучоци во име на бракот и децата. И знам дека ќе кажете дека никој не ти гарантира верност од партнерот и додека си во врска тоа зависи од довербата, како што важи и за врска на далечина. Ама јас незборам за тоа дали некој ќе ве превари или не и дали вие му верувате или не за да останете во врска. Туку за едноставна слобода и можност и двајцата да сватите дали треба или нетреба да се продолжи понатаму. И да се стави крај пред заминувањето верувам дека комуникацијата не би била ништо поразлична од кога би биле во врска. Ќе има срцепарателни порачиња , слушање по телефон и бла бла муабети, па ако сте соулмејтс после враќањето пак ќе бидете заедно во нов почеток. Без она префрлување вина од еден на друг ко што најчесто се случува во вакви врски.
Има луѓе кои имаат вакви врски и секоја чест, за храброста. Ова е мое мислење и е доволно реално, но не мора да значи дека секој ќе се согласи со мене.