Раскинување или не? Ако замине на одредено време (5-6 месеци)

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Значи, вистинскиот маж и вистинската жена седнуваат на маса и се разбираат `ко луѓе! Ако некој ти каже дека му треба одмор од тебе, ти му даваш простор. Ако некој ти каже дека те сака, ама има обврски надвор од државата, тогаш што ги комплицираш работите? Работите се комплицираат само ако партнерите не се сигурни во чувствата на партнерот.
Кога некој би седнал со мене на маса и би ми рекол: љубовче, јас имам работа неколку месеци надвор од Македонија и планирам да одам. Не сакам јас и ти да ја прекинеме врската. Знам дека ќе биде малку мачно, но сепак нашата љубов нема да ја уништи мојот пат надвор.
Бизнис и љубов се две различни работи кои никогаш не се мешаат :smir: Како може обврската на партнерот да ти смета? Можеби животот или пак иднината му зависи од тој пат!
Кога некој јасно ќе ми каже што чувствува и што планира, јас немам никакви проблеми со одлуката. Но, ако не знам на што сум, тука има миЉарда прашалници.
Значи, ако има љубов и разбирање (која љубовта го носи сама по себе) тогаш има се`!
П.С. не мора дечкото кога ќе се врати од пат или пред да појде да се земат. Едноставно треба да се ужива во врската. :smir: :back:

По не знам кој пат: Во врска најважна е комуникацијата! Колку повеќе комуницирате толку поздрава врска ќе имате. Овде не мислам да залегнете на телефон и дечкото/девојката да не може бел ден да види од вас, има куп начини на здрава комуникација. Овде мислам на квалитетно поминато време со партнерот, односно време кое си го посветувате само на вас двајца. :smir:

Ако следен пат сакаш да испаднеш типче и да ја „браниш“ форумџиката, убаци се на време а не кога е муабетот веќе завршен со „разумен“ компромис :). И пробај напиши нешто поиздржано а не само да ти се важи си реплицирал.

Да не морам да пишам повеќе читај ја Хич што ти пишала :).

Ништо лично против тебе, нема лутење :wink:.

Врска помеѓу двајца луѓе се темели на емоции и многу пати сите сме биле во ситација кога срцето збори едно, а мозокот друго. Многу пати можда и не сме биле најрационални и не сме постапиле најдобро али сме го направиле тоа од љубов така го препишуваме. Да прифатиш врска на далечина е искушение или како што многу девојки живеејки во бајка ќе кажат тоа е совршен тест за љубовта помеѓу.
Ако една врска се одржува на далечина и немора засекогаш да остане така, сите се фокусираат на фактот дека после одредено време пак ќе бидете физички заедно. Се радувате на оние повремени средби полни со емоции ооо колку само вие се сакате. Да, коминикацијата е најважниот дел од било која врска дали љубовна или пријателска и точно денес имате skype, msn, fb кои дополнително ја олеснуваат таа комуникација. Ова утопија е или стварност?
Зошто мавајки се во гради како вистински мажи или девојки заљубени до небо и цик цак назад ги исклучувате и другите можности? На пример човек да се промени, да биде под влијание на други луѓе, друга средина и околности да свати можеби дека вие и не сте најдобриот избор за него/неа. Ако некој веке одлучил од незнам која причина да замине од вас на некое време зошто да не му ја дадеме таа слобода која очигледно и потсвесно ја сака. Да ние можеме да бидеме доста патетични па девојките паѓаат на тоа. Зборам за мене лично да опстои некоја ваква врска треба да се има разумна цел, а кога зборам за разумна во оваа категорија не ја ставам љубовта помеѓу како причина. Зошто? Па едноставно зошто не трае вечно и за тоа секој е свесен. Брак е сосема друга приказна, овде се прават жртви и исклучоци во име на бракот и децата. И знам дека ќе кажете дека никој не ти гарантира верност од партнерот и додека си во врска тоа зависи од довербата, како што важи и за врска на далечина. Ама јас незборам за тоа дали некој ќе ве превари или не и дали вие му верувате или не за да останете во врска. Туку за едноставна слобода и можност и двајцата да сватите дали треба или нетреба да се продолжи понатаму. И да се стави крај пред заминувањето верувам дека комуникацијата не би била ништо поразлична од кога би биле во врска. Ќе има срцепарателни порачиња , слушање по телефон и бла бла муабети, па ако сте соулмејтс после враќањето пак ќе бидете заедно во нов почеток. Без она префрлување вина од еден на друг ко што најчесто се случува во вакви врски.
Има луѓе кои имаат вакви врски и секоја чест, за храброста. Ова е мое мислење и е доволно реално, но не мора да значи дека секој ќе се согласи со мене.

Хаос нели ? :)

Хаосот го правиме ние самите! Значи, ако тој оди надвор од државава, а ти нема да опнеш бурка на тебе :smir: Искрено, никој не го бара тоа од тебе. Тој ти кажува за догодовштини таму, ти му кажуваш за ваму, па ред муабет за вас двајца, па пак ред муабет за случувањата на македонската политичка сцена, значи муабетот си тече нормално. Јас тоа и го кажав, важна е комуникацијата меѓу партнерите. Дали имат или немат комуникација е најважно за нормално функционирање на врската, нема тука, па ние сме... шо знам... онака... ?! Кога го сакаш некого го сакаш со цело срце или не се замараш со него, не си играш со ничии чувства. Секси, животот и така е тежок, од каде потребата дополнително да го комплицираме не знам. Кога го сакаш некого имаш куп теми за разговор, а кога ќе се видите после толку време верувај ми ќе ти биде супер. Тоа што ти го кажувал од далеку сега ќе ти го кажува одблизу. Мене не би ме плашело ако ми кажува дека тој запознава луѓе и дека таму се вклопил, мене би ме преплашило ако тој таму не се вклопи, значи нешто не функционира. Врската е тоа, двајцата да даваат несебично, не е важно кој колку, на кантар не се става љубовта. Важно е да знаеш дека те сака и да знае дека го сакаш! Се` може друго може да се среди, ама ако нема љубов...

--- надополнето ---

Има луѓе кои имаат вакви врски и секоја чест, за храброста. Ова е мое мислење и е доволно реално, но не мора да значи дека секој ќе се согласи со мене.

Пријателче, немој ме зезат! Извини, колку години рече дека имаш? Колку ти била најдолга врска? Или си имал врска на далечина, па ти нас ова ни го кажуваш од преголемо искуство.
(едвај чекам да ги споделиш годините и искуството со нас :vozbud:)

Јас кажав дека зборувам за љубов, а не тенејџерски журки! :smir:

да опстои некоја ваква врска треба да се има разумна цел, а кога зборам за разумна во оваа категорија не ја ставам љубовта помеѓу како причина. Зошто? Па едноставно зошто не трае вечно и за тоа секој е свесен. Брак е сосема друга приказна, овде се прават жртви и исклучоци во име на бракот и децата.

Пријателче, немој ме зезат! Извини, колку години рече дека имаш? Колку ти била најдолга врска? Или си имал врска на далечина, па ти нас ова ни го кажуваш од преголемо искуство.
(едвај чекам да ги споделиш годините и искуството со нас :vozbud:)

Јас кажав дека зборувам за љубов, а не тенејџерски журки! :smir:

За на мои години нема разумна цел, а за на твои има брак и деца. Правиш разлика?
Погоре напишав објективно и реално од две страни и зошто да не би можел на мои години?
Ти пречат?

За на мои години нема разумна цел, а за на твои има брак и деца. Правиш разлика?

Ау, до брак стигнавме на темава, ама проблемот со далечината остана нерешен! :pos: Годините не се пресудни за брак, љубовта е. Правиш разлика?

Ау, до брак стигнавме на темава, ама проблемот со далечината остана нерешен! :pos: Годините не се пресудни за брак, љубовта е. Правиш разлика?

Љубовта? Мислиш напумпаниот стомак, нели?
Не остана не решен, секој има право на избор, така?
Ти бираш врска јас бирам слобода, те почитувам ме почитуваш, едн оф стори

Да, знам дека, вие младите се плашите од тоа!

Па да имам страв. И јас да имам повеќе години не би се плашел, затоа што тоа ни е и основната цел, да имаме семејство и хармоничен брак. Не ја чепкам јас темава. Пишав само за да опстои една таква врска на делечина треба да се има разумна цел која ти на твои години ја имаш, јас на мои ја немам. Во тоа е разликата што не можеш да ја сватиш. Кога јас ке дојдам на твои години можеби, ама само можеби нема да ми биде сеедно да прекинам врска заради далечина, а и тоа е дускутабилно и не можам да го кажам со сигурност затоа што годините и не се битни за вистинска љубов...ти така еднаш ми кажа.

Врска помеѓу двајца луѓе се темели на емоции и многу пати сите сме биле во ситација кога срцето збори едно, а мозокот друго. Многу пати можда и не сме биле најрационални и не сме постапиле најдобро али сме го направиле тоа од љубов така го препишуваме. Да прифатиш врска на далечина е искушение или како што многу девојки живеејки во бајка ќе кажат тоа е совршен тест за љубовта помеѓу.
Ако една врска се одржува на далечина и немора засекогаш да остане така, сите се фокусираат на фактот дека после одредено време пак ќе бидете физички заедно. Се радувате на оние повремени средби полни со емоции ооо колку само вие се сакате. Да, коминикацијата е најважниот дел од било која врска дали љубовна или пријателска и точно денес имате skype, msn, fb кои дополнително ја олеснуваат таа комуникација. Ова утопија е или стварност?
Зошто мавајки се во гради како вистински мажи или девојки заљубени до небо и цик цак назад ги исклучувате и другите можности? На пример човек да се промени, да биде под влијание на други луѓе, друга средина и околности да свати можеби дека вие и не сте најдобриот избор за него/неа. Ако некој веке одлучил од незнам која причина да замине од вас на некое време зошто да не му ја дадеме таа слобода која очигледно и потсвесно ја сака. Да ние можеме да бидеме доста патетични па девојките паѓаат на тоа. Зборам за мене лично да опстои некоја ваква врска треба да се има разумна цел, а кога зборам за разумна во оваа категорија не ја ставам љубовта помеѓу како причина. Зошто? Па едноставно зошто не трае вечно и за тоа секој е свесен. Брак е сосема друга приказна, овде се прават жртви и исклучоци во име на бракот и децата. И знам дека ќе кажете дека никој не ти гарантира верност од партнерот и додека си во врска тоа зависи од довербата, како што важи и за врска на далечина. Ама јас незборам за тоа дали некој ќе ве превари или не и дали вие му верувате или не за да останете во врска. Туку за едноставна слобода и можност и двајцата да сватите дали треба или нетреба да се продолжи понатаму. И да се стави крај пред заминувањето верувам дека комуникацијата не би била ништо поразлична од кога би биле во врска. Ќе има срцепарателни порачиња , слушање по телефон и бла бла муабети, па ако сте соулмејтс после враќањето пак ќе бидете заедно во нов почеток. Без она префрлување вина од еден на друг ко што најчесто се случува во вакви врски.

Се што напиша е веќе кажано од сексилишс007 пред неколку поста а ти само си го прераскажал. Не знам што си се мачел да препишуваш, полесно било да цитираш и да кажеш дека се согласуваш.

Следен пат потруди се да кажеш нешто стваро свое ако сакаш да придонесеш по темата.

Додека не осетите на своја кожа можете само да се цитирате и надополнувате,со што би било ако би било.Од искуство таквите врски не опстојуваат ретко кој,како што кажа сексилишс коа ќе се врати партнерот треба да му се остаи време да се врати у нормала,да се види со роднини,пријатели,да заврши еден куп работи кој со тек на време се поише се натрупуваат и се одложуваат,сепак пола година е многу временски период.И сите целат кон истиот муабет "љубовта е битна",жими куров тука сите грешат Довербата и разбирањето во тие моменти е многу побитна од љубовта.После толку време поминато во странство било каде,коа му објаснувате на партнерот работи што сака да ги слушне а не верува во нив,бара од вас да бидете стариот што сте бил а ве глеа ко да сте шетале со половиот орган у раце низ цела држава 5- 6 месеци.Али то је то некој мора да испадне идиот:jaj:
он: доколку му верувате на пратнерот и го подржувате во секоја негова одлука каква и да е не би се двоумеле на прашањево на оваа тема,ама доколку му верувате.

Kratko i jasno ke kazam samo.... Ako se 6 meseci otsustvo a e prava ljubov vo prasanje?

6 meseci se p*ckin dim.

Иначе мене ми се интересни машките на темата шо глумат патетика... Стопосто женските му го читат форумот и мислат дека ќе ќарат нешто на поени... Па немам прсти на рацете да набројам колку другари имам во сериозни врски па и во брак шо изневериле, нив пак му функционира врската пошто партнерите незнат, ама поентата е да излезите од светот на бајките.

Сигурност, искрена љубов и доверба во партнерот/партнерката е нешто кое треба да се заслужи, кое треба да се постигне да се успее, нешто кое не го може секој, затоа светов не е совршен затоа луѓето патат, себични сами и исплашени.. пишуват на форум дека тоа е невозможно, дека оние кои имаат таква врска се во заблуда и живеат во светот на бајките....просто кажано се теШАТ!!!

мислам дека залудно е да се повторувам, дури и да нацртам и 3D презентација да направам..

--- надополнето ---

Иначе зошто не гледаме од друга страна, кога некој е далеку од тебе свашта можат да се случат, и тоа за доволно краток период. Па јас зборам лично не би го земал тој ризик ако таа ми значи се, и овде може да се стекне стручно-службено искуство, бачка и ќе бидеш со тој/таа што ја сакаш нели?

Тогаш не ја сакаш, нема љубов само си мислиш така,
Ако ја сакаш, нема да ја спречиш да ги исолни своите животни шанси, макар и си останал со к... во раце :)

Има нешто кое се нарекува доверба, таа навистина постои колку и да звучи неверојатно, во спротивно може да користите General Packet Radio Service и камера со висока резолуција, со 24 часовен мониторинг:tv: доколку тоа прави да се чуствувате сигурно..

Додека не осетите на своја кожа можете само да се цитирате и надополнувате,со што би било ако би било.Од искуство таквите врски не опстојуваат ретко кој,како што кажа сексилишс коа ќе се врати партнерот треба да му се остаи време да се врати у нормала,да се види со роднини,пријатели,да заврши еден куп работи кој со тек на време се поише се натрупуваат и се одложуваат,сепак пола година е многу временски период.И сите целат кон истиот муабет "љубовта е битна",жими куров тука сите грешат Довербата и разбирањето во тие моменти е многу побитна од љубовта.После толку време поминато во странство било каде,коа му објаснувате на партнерот работи што сака да ги слушне а не верува во нив,бара од вас да бидете стариот што сте бил а ве глеа ко да сте шетале со половиот орган у раце низ цела држава 5- 6 месеци.Али то је то некој мора да испадне идиот:jaj:
он: доколку му верувате на пратнерот и го подржувате во секоја негова одлука каква и да е не би се двоумеле на прашањево на оваа тема,ама доколку му верувате.
Абе сеј мирен кифла:)прво 5-6 месеци не е долг период за нешто екстремно да се смени,за куро ми се мене разбирање и доверба ако нема меѓусебна привлечност,всушност тоа е најбитниот дел што ја крепи врската.
Нормалата ќе се врати само ако се поминува подолго време со партенрот..кој пријатели пријатели кој црни камења,незнам за каква нормала велиш да се врати па уште еден куп работи требало да се зврши хахаха ..ако си имал цврста подлога во врската не би трелало да има проблем никаков од кога ќе ти се врати партнерката.Сексилиш и таа нешто си прај бајрам со умо.Ако ти е некој драг ќе осетиш дека ти недостига нешто,ако не зошто воопшто си во врска...сомнежите дека можи ќе падни секс додека не сте заедно е нормална ствар,па да му се невиди и тука дури е со тебе можи да се еби со друг,а не па од потреба во отцуство на партнер.Сега зависи од луѓето,ако си бараш ќе најдиш:smir:

Кифла, не си во право, проверено во пракса дека функционира, па не сум само јас кој бил во странство и му опстојала врската за неколку месеци па сеа дали се 4 или 6 и не игра некоја битна улога. Можеби твоето и искуството на Секси се лоши ама тоа не значи дека сите така мора да завршат. Пак најповеќе зависи на каков партнер сте налетале а вистински партнер што искрено те сака и ти верува се наоѓа ТЕШКО, факт, но ако случајно си го нашол е ноторна глупост да го испуштиш затоа што мислиш дека нема да успее или по дифолт ќе те извара :). Не велам дека е лесно и секако повеќето врски ќе кикснат за 6 месеци и повеќето мажи веројатно ќе преварат ако имаат прилика ама не СИТЕ и тоа треба да се има во предвид. Впрочем не секое машко не е во состојба да си ги контролира инстинктите, има и кои можат па и 6 голи жени да ми играат ако ја сакам партнерката и ја планирам за озбилно нема да ги пипнам а и ќе избегавам ситуации каде може некоја да ми се пушта. Не е тоа толку тешко ако знаеш што и кого сакаш, ама малку знаат и тоа е проблемот :). За едно две ебења да си расипам убава врска, па кој е толку глуп :)?

Во право си дека со љубовта МОРА да има доверба и разбирање, впрочем што ќе ми е партнерка која не ми верува и не ме подржува во битни животни одлуки и која у прв момент на криза ќе ми каже чао пријатно? На таква или таков најубаво шут карта одма а не да чекаш да те заебе кога тебе ти треба подршка. Впрочем потенцијалот на врската се гледа у моменти на криза а не кога на двајцата им тече мед и млеко...

Сепак не те разбирам кога и ти велиш 6 месеци се многу, па кога ќе се врати треба да се види со роднини и пријатели, ама ич не те сфаќам? Ако ја сакаш прво што ќе направиш ќе биде да дојдеш да се видиш со твоите и да и се јавиш да излезете. Не сфаќам кое друго време ти треба? Она ми треба, она фалела 6 месеци и ако другото ми е поважно она мене треба да ми даде шут карта :).

Јас сум подолго време во странство па еден пријател не ми рекол ама си се изменил. И тука шетаат луѓе од крв и месо и тука рмбаат да заработат и тука се излегува во диско или кафич и не сфаќам која е таа радикална промена со твојата љубов или карактер за 6 месеци? Разбирам да е партнерот од планина па никогаш не видел велеград па да му дојде шок од нова културна средина ама колку се такви?

Се е тоа лук и вода, ако ти верува партнерот а и ти нему и во тој случај 6 месеци се едно големо ништо, но ако пак веќе однапред сте имале караници со недоверба и варање тоа е веќе друга приказна и јасно дека врската ќе пукне.

нешто кое не го може секој, затоа светов не е совршен затоа луѓето патат, себични сами и исплашени.. пишуват на форум дека тоа е невозможно, дека оние кои имаат таква врска се во заблуда и живеат во светот на бајките....просто кажано се теШАТ!!!

Потпишувам со 2 раце. Кој не осетил вистинска љубов нема никогаш да сфати. Кога ќе осетат ќе разберат колку се 6 месеци минорни кога некого сакаш со душа, срце и имаш доверба дека нема да те заебе. Впрочем секој со своите искуства нели :)?

Абе сеј мирен кифла:)прво 5-6 месеци не е долг период за нешто екстремно да се смени,за куро ми се мене разбирање и доверба ако нема меѓусебна привлечност,всушност тоа е најбитниот дел што ја крепи врската.
Нормалата ќе се врати само ако се поминува подолго време со партенрот..кој пријатели пријатели кој црни камења,незнам за каква нормала велиш да се врати па уште еден куп работи требало да се зврши хахаха ..ако си имал цврста подлога во врската не би трелало да има проблем никаков од кога ќе ти се врати партнерката.Сексилиш и таа нешто си прај бајрам со умо.Ако ти е некој драг ќе осетиш дека ти недостига нешто,ако не зошто воопшто си во врска...сомнежите дека можи ќе падни секс додека не сте заедно е нормална ствар,па да му се невиди и тука дури е со тебе можи да се еби со друг,а не па од потреба во отцуство на партнер.Сега зависи од луѓето,ако си бараш ќе најдиш:smir:

Не чини да си толку под влијание на турските серии, отупуваат :tapp:

Он : Ме интересира доколку ги немате потребните работи како мсн, скајп, фб постојано достапни од една страна а толку суштински и пресудни ви се за тоа дали врската ќе успее или не, односно имате само мобилен со цени високи до небо, што со просечна македонска плата и не можеш да си допуштиш многу зборење. Што правите тогаш, продолжувате со врската ?

Сигурност, искрена љубов и доверба во партнерот/партнерката е нешто кое треба да се заслужи, кое треба да се постигне да се успее, нешто кое не го може секој, затоа светов не е совршен затоа луѓето патат, себични сами и исплашени.. пишуват на форум дека тоа е невозможно, дека оние кои имаат таква врска се во заблуда и живеат во светот на бајките....просто кажано се теШАТ!!!

мислам дека залудно е да се повторувам, дури и да нацртам и 3D презентација да направам...

Абе најискрена на светот и најчиста да е љубовта пак ќе те привлекуват тебе други личности, а инает со себе си да тера е секој различно способен. Е сега ако сакаш да ме убедиш дека кога си заљубен за тебе друго ништо на свет подобро не постои, џабе ќе прајме муабет, секогаш има подобро!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom