До кога вака?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Како прво, извини ти мене нигде не ме праша од кај сме потекнале. А ти кога викаш, БОГ не создал и тврдиш, ајде да објасниш се овдека, како не создал и кога и зошто?
Да видиме ТИ кои докази ги имаш. Па после јас моите. Може?
Прво јас, па ти, па после пак јас, па после пак ти. Може така ? :nesvest:
И нема врска девојко кој прв прашува, зарем на натпревар сме тука кој прв ќе праша? Па ајде јас прва прашав ајде ти сега одговори ми прва. :tapp:

Ч

Чај

Гостин
Па гледаш? Пак моето дека излезе? А јас ШТОТУКУ Објаснав погоре , а ти сеуште ми бараш мене докази:) Со цел да можиш моето мислење да го конвертираш, и да го измениш на тебе како што ти одговара. Ако знаеш ти како постанал човекот (Освен “бог не создаде и толку) зошто дебатирашп на форумот? Цело време се тепаш се караш а што уствари видов од тебё? дека ни најмалце немаш докази а па ми праиш “Прво ти па ја“. Секогаш е лесно кога некој ќе создаде нешто да се напраи ремикс или да се уништи и да се напраи спротивно ;)
Ајде позз мала.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Не ми е јасно само, зошто Христијаните се прават секогаш слепи , кога ќе им се спомни мрачната доба ? Големото издигање на христијанската црква кога била на власт. низ форумот имам читано и секогаш коа на некој му се поставува тоа прашање сите ја вртат темата и молчат. Молчат затоа што знаат дека тоа е голем проблем ;)
Кои христијани, католиците? Зошто соц./ком.системи, капиталист., феудалн... се прават слепи за милиони погубени, истребени...
Злоупотреба на црква и употреба не се едно и исто. И источниот блок-СССР и СФРЈ ги злоупотребиле идеологиите...и милион примери низ историјата.

А всушност никој никому не е должен да дава докази и факти.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Па гледаш? Пак моето дека излезе? А јас ШТОТУКУ Објаснав погоре , а ти сеуште ми бараш мене докази:) Со цел да можиш моето мислење да го конвертираш, и да го измениш на тебе како што ти одговара. Ако знаеш ти како постанал човекот (Освен “бог не создаде и толку) зошто дебатирашп на форумот? Цело време се тепаш се караш а што уствари видов од тебё? дека ни најмалце немаш докази а па ми праиш “Прво ти па ја“. Секогаш е лесно кога некој ќе создаде нешто да се напраи ремикс или да се уништи и да се напраи спротивно ;)
Ајде позз мала.
„Голема.“
Напишав веќе во еден од претходните постови.
Јас и да ти извадам доказ ти нема никогаш да го разбереш, ниту ќе можеш. :smir:

Ч

Чај

Гостин
„Голема.“
Напишав веќе во еден од претходните постови.
Јас и да ти извадам доказ ти нема никогаш да го разбереш, ниту ќе можеш. :smir:
E па веќе дај го еднаш тој твој доказ и да завршиме работа напиша повеќе текст од тоа дека “Знаеш кој не создал“ него ли да кажеше како не создал.
Ќе го напишёш?

T

Tetro

Гостин
Кои христијани, католиците? Зошто соц./ком.системи, капиталист., феудалн... се прават слепи за милиони погубени, истребени...
Злоупотреба на црква и употреба не се едно и исто. И источниот блок-СССР и СФРЈ ги злоупотребиле идеологиите...и милион примери низ историјата.

А всушност никој никому не е должен да дава докази и факти.
Си тераат со муабетот, ние на празно трубиме изгледа. :pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Шо ќе прајш, некои ја обвинуваат религијата...исто како да си удриш нога од столица...воглавно се пцуе и обвинува столицата, а не својот мозок и себеси кој допринел човек да се удри :) нешто во тој контекст.

Да седи до мене и најголемиот верник и најголемиот негов опонент...воопшто нема да ми смета.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Дечки ја си читам вакви теми и интерсни ми се дискусиите. Арно ама никад нема да можете да се убедите едните со другите (верници со научници). На верник му е сервирано уште кога се родил што да јаде и објаснето му е зашто тоа ке го јаде и нема друго што да бара. А научникот има одвржани раце и јаде што сака за на крај да заклучи што е највкусно.
Едните размислуваат на назад, другите размислуваат напред. Едни сакаат прогрес зашто веруваат дека можеме подобро, другите само веруваат и пишуваат молитви. Штознам, ја мислам дека во историјата на форумот нема некој да кажал “Јас погрешив ти си у право“.
"In the name of the science, ask questions" ми се свиѓа реченицата зашто нели порано беше "In the name of the mighty lord! pray for mercy! neal!" :D

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Ок, оти нит сум верник...нит научник. За такви титули треба добро "потење" :)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Дечки ја си читам вакви теми и интерсни ми се дискусиите. Арно ама никад нема да можете да се убедите едните со другите (верници со научници). На верник му е сервирано уште кога се родил што да јаде и објаснето му е зашто тоа ке го јаде и нема друго што да бара. А научникот има одвржани раце и јаде што сака за на крај да заклучи што е највкусно.
Едните размислуваат на назад, другите размислуваат напред. Едни сакаат прогрес зашто веруваат дека можеме подобро, другите само веруваат и пишуваат молитви. Штознам, ја мислам дека во историјата на форумот нема некој да кажал “Јас погрешив ти си у право“.
"In the name of the science, ask questions" ми се свиѓа реченицата зашто нели порано беше "In the name of the mighty lord! pray for mercy! neal!" :D
Хахахах ја откри Америка а ?
Научниците ја најдоа смислата на постоењето , таа е у теоретизирање на нештата и вечно побивање на старите
со нови теории. Да тоа е продуктот на научниот прогрес .
И да те прашам што откри , што е највкусно.
Кажи барем една работа добра од тој прогрес .
И јас мислам дека нема да кажеш и ти дека си погрешил у предходниот пост со заклучокот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Ме прашуваш кој не создаде, од каде потекнуваме? Еве јас викам Бог.
Супер. Сега треба уште да го докажиш тоа.
Или барем некоја логика која го докажува...

Те прашувам кој не создаде и од каде потекнуваме? Ти викаш не знам. Ко прво не знаеш од каде потекнуваш а сакаш со докзи да си играме ? Не може така, кога ќе дознаеш од каде потекнуваш тогаш ќе си играме со докази и ќе дебатираме.
:)
Не реков не знам.
Еве, ако сакаш ќе ти одговорам.
Потекнуваме (ние луѓето) од помалку развиени видови, т.е. сме еволуирале во она што сме денес... подобри од претходниците. (Има соодветна тема за ова, таму можеш да најдеш поопширно:))

--- надополнето ---

Научниците ја најдоа смислата на постоењето .
???
Што зборуваш бе Игоре?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Научниците ја најдоа смислата на постоењето , таа е у теоретизирање на нештата и вечно побивање на старите
И јас мислам дека нема да кажеш и ти дека си погрешил у предходниот пост со заклучокот.
Имењаку, без разлика дали преку науката одиме еден или пет чекора напред, важен е правецот во кој се двиѓиме, а тоа е напред. За жал не би можел да го кажам истото за религиите кои придобиваат симпатии користејќи се поголема и поголема радикалност во своите идеи затоа што се свесни дека се повеќе ја губат својата моќ заради прогресот, и ако порано религиите не носеле чекор по чекор наназад, сега одат со по 10-20 чекори наназад.

Има една стара еврејска поговорка која вика - Не е важно на кое скалило се наоѓаш, важен е правецот во кој се движиш, нагоре или надоле.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Барем секој ден ќе менуваш јадење... еден ден сарма, друг свинско, трет боранија, четврт тестенини... и така натаму...
А иначе од почеток си знаеш шо ќе јадиш секој ден.... грав на пример и тоа е. Другиве те нудат, абе пробај шпагети, види какви се, ама не, ти си строго убеден дека тоа е правото јадење и најубаво од сите.
Еден прост пример само давам, да се надоврзам.

Kajgana Shop

На врв Bottom