Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Прашање... Војнава пошо ќе заврши у наша корист - тоа значи дека ја добиваме Софија под наше водство или...?
Војнава ако заврши во наша корист ние го добиваме регионот Софија под наша команда, но бидејќи ние ја ставивме Бугарија за НЕ (природен непријател) кога ќе земеме некој нивни регион, играта автоматски ги приморува Бугарите да го нападнат тој регион во рок од 24 часа, така да доколку победиме утре ќе имаме војна за бранење на Софија од Бугарите, а ако изгубиме денес, утре ќе си го браниме нашиот регион, односно Источна Македонија, поздрав и се надевам дека ти помогнав.
Мала поправка. Доколку се земе Софија, иницијативата останува кај нас, ке мора да се нападне повторно некој нивни регион, доколку не одлучи претседателот, ке се нападне рандом. Ако изгубиме, тогаш иницијативата се префрла кај Бугарите, и повторно ке ја браниме Источна.
Тоа е. Повеќе злато ке се троши вака, повеќе пари за нив. 7 дена непрекината борба, после 7 дена може да се поништи natural enemy.Глупости.Значи штом еднаш почнеш војна неможеш да сопреш пошто автоматски ќе иницира следна?Стварно глупо.
Уф, како не заебаа сега, цело време водевме 60:40 и на крај 53:47, 4:1 за нас, ама сега сме готови. :/