Увоз од Кина

• Креатор на темата Креатор на темата The One
  • Време на започнување Време на започнување

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
zdravo sakam da uvezam nekoi komponenti za kompjuter od kina potocno ram memorija mi velat od firmata deka e Kingston sega prasanjeto mi e dali na granica ke mi pravat problemi posto sakam fakturata da mi ja smenat od tamu na primer ako sum platil 500 dolara na fakturata ke pisue 200 dali ke mi pravat problemi na granica za ova posto ramot kingston e ?

druze ako znaes kazi nesto posto nejkam da mi ostanat rabotite na carina ako imas nekoja informacija pisi

druze ako znaes kazi nesto posto nejkam da mi ostanat rabotite na carina ako imas nekoja informacija pisi

Новиот тарифник го немам читано.

Ако се работи за помала количина, мислам дека немаш даноци.
Ќе расчитам деновите, баш и мене ме интересира тоа. Во меѓувреме, имаш линк погоре, пдф е, 8 мб.

А зошто не сакаш да си ја подмириш царинската давачка кон земјава?

Да бидиш сигурен дека цариницте не пијат мастило. Ако добиеш фактура значајно пониска од претходните увозни фактури на слични/исти производи, цариниците ќе те царинат по цената искажана да другите фактури. Значи нема начин околу царина/даноци.

Да бидиш сигурен дека цариницте не пијат мастило. Ако добиеш фактура значајно пониска од претходните увозни фактури на слични/исти производи, цариниците ќе те царинат по цената искажана да другите фактури. Значи нема начин околу царина/даноци.
da toa go znam no jas ne zemam originalen proizvod tuku kopija od nekoja firma u kina za proizvodstvo na ram memorii togas valjda ne moze carinata da bide ista kako za originalniot proizvod neli ?
А зошто не сакаш да си ја подмириш царинската давачка кон земјава?
zatoa sto e premnogu golema za ovoj proizvod i ke nemam profit ako go prodadam

--- надополнето ---

Новиот тарифник го немам читано.

Ако се работи за помала количина, мислам дека немаш даноци.
Ќе расчитам деновите, баш и мене ме интересира тоа. Во меѓувреме, имаш линк погоре, пдф е, 8 мб.

vo ovoj dokument pisuva deka e 5% a mene mi kazaa deka bilo 18 % e sega so e vistinata ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom