Студентите се принудени да членуваат во СПУКМ

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Лани имаше протести пред Владата организирани од Слободен Индекс (ама појма немам кој се) :)

Студентите биле спречувани и закани имало дека нема да бидат сместени оваа година во студентските домови... Некои дури и ѓи осетија проблемите годинава, оти многу и кодоши имаме. Неко меџу нама није наш :)

Протестот беше смешки живи. Знаев дека ќе му закачат етикета, кај нас ништо без тоа не се може , а и лесно се палата луѓево. Се избацил еден тип со СДСМ знаме, полудеа дечките кога го видеа , ама касно оп сликнал новинар и нормално СДМС се дечките. Ама јас тврдам дека ако ни е, и бетер треба за нас. Кога професорите не пуштија посдипломци молим те ако сакаме да се буниме и да не држиме настава, цел кеј профитира дента од нашите кафиња. Кафанџии раце тријат од наши протести.

До понеделник треба да се запишам и не им уплаќам за сојуз, па ќе видиме што ќе биди, ќе терам инает на студентски прашања, а да даде Господ да ми е денот погоден за инает терање, тешко дека ќе излезат на крај на таков ден. 200 денари за сојуз, уште колку беа за спортски активности (од кои што такуџере ништо немаме видено)... се’ на се’ едно 5-6 уплатници за упис и наместо 6150 за партиципација, ми излегува есапот 8000 минимум да платам. Бетер од смртна казна е да си студент во оваа држава.

Јас веќе платив, ама ќе си ги барам парите назад!

леле што фрка направивте за 200ден
ко кознај што да ви земаат

леле што фрка направивте за 200ден
ко кознај што да ви земаат
Потврда за уплатени 260,00 денари - за информатички и културни активности
потврда за уплатени 710,00 денари - за студентски парламент, студентски правобранител и студентски активности.
потврда за уплатени 390,00 денари – за спортски активности.
Не се баш 200 па да си траеме а од горе наведеното ништо немаме видено нит па фунцкионира.

потврда за уплатени 710,00 денари - за студентски парламент, студентски правобранител и студентски активности.
Не се баш 200 па да си траеме а од горе наведеното ништо немаме видено нит па фунцкионира.
Добро е што пари за сексуални активности не ви земаат, тоа е светла страна на нашето образование :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Секаде различно?

Еве како изгледа на МФС:
  • 450 ден., - Тетратки и книжен фонд (450 ден.? мислам дека и 100 се многу)
  • 150 ден., - Колективно Осигурување (ОК ова, ама доколку се повреди некој, го дупат после со исплата, познато е)
  • 750 ден., - информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот Св УКИМ (А донацијата од Џонсон Контролс исто ја плаќаат студентите?... кои спортски активности? има и такво нешто?)
  • 200 ден. - за Студентски Парламент на МФС (читај: за марихуана)

59432_469036140271_265677730271_7118537_1601801_n.jpg

За кој кур е оваа уплатница 750 денари???

И оваа 100 денари???

59275_469036090271_265677730271_7118535_7343388_n.jpg

и тоа вторава иде на сметка од комерцијална банка не на таа од НБРМ

Секаде различно?

Еве како изгледа на МФС:

• 450 ден., - Тетратки и книжен фонд (450 ден.? мислам дека и 100 се многу)
  • 150 ден., - Колективно Осигурување (ОК ова, ама доколку се повреди некој, го дупат после со исплата, познато е)
  • 750 ден., - информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот Св УКИМ (А донацијата од Џонсон Контролс исто ја плаќаат студентите?... кои спортски активности? има и такво нешто?)
  • 200 ден. - за Студентски Парламент на МФС (читај: за марихуана)

не требаше кај нас 200ден за сп на мфс ...
бар на нас (бруцошите)не ни бараа кога се запишувавме

Оваа година се зезнавме што се зезнавме, ама утеха ми е тоа што од следната година веќе нема да се плаќа.

Оваа година се зезнавме што се зезнавме, ама утеха ми е тоа што од следната година веќе нема да се плаќа.

Никој не прочита?
Студентскиот правобранител на трибина организирана од СПУКМ во февруари 2009 година кажа дека студентите не мора да ја плаќаат членарината од 200 денари за СПУКМ и не мора да бидат нивни членови ако не сакаат.
:helou:

** немој да ме цитираш сега :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom