Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
па зависи од тоа која група ќе ти се погоди абе учи си кој знае таа малце е ибегана па мозже да ги бодува и поинаку па така нешто ај гледај повеќе да и напишеш ама да ти биде на прасањто можеш да користиш и основи на економија ако се сеќаваш нешто бар ја така поминав

--- надополнето ---

абе има прашања макро од нив се паѓаат барај у либро тоа се оние домашни кој тој ги дава ама и со нив се поминува имаше и сајт од кој ги вади ај ако го најдам ќе ти пишам порка
Spodeli i navamu ako najdes neso:):):)))))

--- надополнето ---

Dali nekoj ke moze da kaze do kade,sto i kako ke treba za 1kol po MAKROEKONOMIJA. Knigata e strasno nerazbirliva i jas ne znam kako ke se nauci toa:S:S:S dali ste slusnale za nekoi skrateni materijali,prasanja?
Makroekonomija treba do 226str,vo libro knigata e do tamu kopirana,ako vekje ja nemas zemeno,a za vtor kolokvium ke ni kaze sto treba nahnadno deka ke skoka temi,a za ucenje,ni jas neznam so da praam,citam samo,ama mnogu e glupavo i polno so nepotrebni raboti koi te teraat i tie sto se potrebni da gi zaboravis:toe:

ако добро се секавам на почетокот кажа до линеарна алгебра сосе нејзе ... ако сум грешка нека ме исправи некој :)
Незнам дали си грешка или не грешка :)..ама по некоја логика од вкупно осум теми ..за прв колоквиум би требало да имаме 4 теми...арно ама ..истиот тој чичко Драге испаднал многу фер :) и скратил една тема односно ја елиминирал така да останаа 7..и сега претпоставувам за прв колоквиум ке биде до изводи (со се изводи) бидејќи е релативно мала тема :///...последните 2 теми се малку поголемки...ама којзнае ...никад се незна!!! :D...ова е мое размислување кое секако не е сигурно... :)

Незнам дали си грешка или не грешка :)..ама по некоја логика од вкупно осум теми ..за прв колоквиум би требало да имаме 4 теми...арно ама ..истиот тој чичко Драге испаднал многу фер :) и скратил една тема односно ја елиминирал така да останаа 7..и сега претпоставувам за прв колоквиум ке биде до изводи (со се изводи) бидејќи е релативно мала тема :///...последните 2 теми се малку поголемки...ама којзнае ...никад се незна!!! :D...ова е мое размислување кое секако не е сигурно... :)
А која е скратената тема ? :)

Kolegi, da ne ima nekoj od 2-ra godina sto go ima zemeno agrarna za izboren?????Ako moze da me izvesti od kaj se uci predmetot i kolku e obemen materijalot za 1 kolokvium. Fala odanpred :D

а да ви кажам јас како беше лани ? Вежбите микроекономја живо губење време таа асистентката нема да ви објасни како се црта ниту еден график а мн строго ги ободува може да ти биде точно нацртан цел ако си згрешил ознаки да ти стаи само 1 или 0,5 бод ако пак немаш ознаки а точно е нацртан 0 добиваш. Прашањата на пишување хм тоа мора да набубаш на памет и да биде слично ко од книга кретивност многу не употребувај нема да ти помогне. Не се замарај со политика жити се неколку на заокружување и другите на раскажување битно е да имаш мн напишано а не што пишува ( јас положив со волкот и црвенкапа му ја раскажав на 3 страни) така што не се замарај ич не ги чита може и со се од книга се точно ама малку да те бутне

а сите прашања се на пишување или има и на заокружување микро?и ако можеш пиши отприлика по колку графици се паѓаат.и ако можеш пиши нешто за макро пр какви прашања дава.он кажа ке давал и од листовите а со тие прашања од листовите може да се помине?

--- надополнето ---

пишува нешто оксфорд таму да ги бараме?

фала многу се снајдов:)

Kolegi, da ne ima nekoj od 2-ra godina sto go ima zemeno agrarna za izboren?????Ako moze da me izvesti od kaj se uci predmetot i kolku e obemen materijalot za 1 kolokvium. Fala odanpred :D

Има. Незнам до каде е прв колоквиум, но не би требало да биде повеќе од 130 страни, моментално до 71 страна сме. Денес кажа на што да обрниме повеќе внимание и ми изгледа лесно. Професорот е супер и нагласи дека не бара напамет учење, туку да го сфатиме тоа што го читаме и дека нема да биде којзнае колку тежок колоквиумот.

Ај некој од постарите колеги нека сподели искуство сметководство,дали е доволно од теорија да се учат само од збирката дефинициите или треба и од книга да се чита?

Јас имам по макроекономија и од минатите години што ги има давано како домашни мислам дека ги има во Либро ама не сум сигурна

Јас имам по макроекономија и од минатите години што ги има давано како домашни мислам дека ги има во Либро ама не сум сигурна

а првите две што ни ги даде се исти како тие што ги имаш?

Од лани се исти со разлика што лани ни даде и за првата тема. Од тие што се од претходните години ги имам од 4та или 5та тема па натаму и тие се различни (тие од лани со тие од претходните години)

за втора година се задолжителни семинарските?а колку семинарски треба да направиме?една е доволна да пријавиме или треба повеќе?

Јас прашав на студентски прашања и ми кажаа дека тие што се запишани 2009(т.е. ние што сме сега 2 год) не треба да правиме од тие задолжителните семинарски, а за тие од порано не знам :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom