Можна ли е таква бременост?

• Креатор на темата Креатор на темата za_kajgana
  • Време на започнување Време на започнување
nema takvo nesto kako 0.1% 10% se sansite da zabremeni devojka pri odnos so kondom znaci cel ispraven so spermatra vo nego ima 10% sansi da ostane bremena,a so gol kur neznam kolku bi bila spermatozuidi ne se lacat samo vo predigrata,istekuvaat vo pomali kolicestva i za vreme na samiot seks ( od 20 do 40 milioni ) taka da sansite se sekogas 50/50,
se razbira ako sakame da se lazeme deka se 0,1% togas okej ali cela sreka so denesnive devojiki ne im ide od raka ni namernoto zabremenuvanje i koga sakaat da ostanat trudni od site infekcii so si gi sobiraat.popat taka da moli boga da ima nekoja infekcija ili gabicka inace sansite se 50/50

иии уште нешто... има ли врска тоа што 3-4 саати пред тоа имаш ејакулација... ама сепак си мочал бар еднаш ...
????

Епа за тоа ... шо знам.
Ај вака ... ако претходно шансите беа 1 спрема 145,6666,35435, во таа околност ќе бидат 1 спрема 145,6666,35434. Пошо, колку што знам, сперматозоидите не ке да живеат појќе саати, во некои услови кои не им се баш задоволителни.

Како и да е, ако не си малерозен до толку, нема шанси. Освен стандардното In out in out and aaaa, нема шааанси :)

nema takvo nesto kako 0.1% 10% se sansite da zabremeni devojka pri odnos so kondom znaci cel ispraven so spermatra vo nego ima 10% sansi da ostane bremena,a so gol kur neznam kolku bi bila spermatozuidi ne se lacat samo vo predigrata,istekuvaat vo pomali kolicestva i za vreme na samiot seks ( od 20 do 40 milioni ) taka da sansite se sekogas 50/50,
se razbira ako sakame da se lazeme deka se 0,1% togas okej ali cela sreka so denesnive devojiki ne im ide od raka ni namernoto zabremenuvanje i koga sakaat da ostanat trudni od site infekcii so si gi sobiraat.popat taka da moli boga da ima nekoja infekcija ili gabicka inace sansite se 50/50

Значи јас зборувам за максимум 7-8 пати IN & OUT и после користевме кондом и се беше ок... не зборувам за предвеме извадено итн!

Има шанси.Предсемената течност истотака содржи сперматозоиди и не е битно колку содржи ако се испушти таа течност и влезе внатре во вагината може да настане оплодување.Баш овој муабет го праев пред некое време со другарка што е на медицина..

хехе абе подоцна сфатив... незнам на што да верувам толку спротиставени мислења...

Се случиле вакви бремености, малку, ама се случиле. Твое е на што ќе веруваш или не. Најдобро тест за бременост па спиј мирно.

Google има два магистериуми и три докторати. Прашај го, и ќе видиш дека постојат шанси да забремени. А и логично е, штом навлегува семето внатре, независно во колкава количина, постои можност да настане оплодување на јајце клетката. Колку време помина откако имавте односи? Тоа ми е битно, пошто можда имам лек.

Google има два магистериуми и три докторати. Прашај го, и ќе видиш дека постојат шанси да забремени. А и логично е, штом навлегува семето внатре, независно во колкава количина, постои можност да настане оплодување на јајце клетката. Колку време помина откако имавте односи? Тоа ми е битно, пошто можда имам лек.

vekje 3 dena...

Земајте тест за бременост и осигурајте се. И нареден пат вака веќе не :smir:
Сите другари го прават истото долго време... и на никој ништо не му се десило... ако јас испаднам тој малерот... :S

Сите другари го прават истото долго време... и на никој ништо не му се десило... ако јас испаднам тој малерот... :S
Не мора тоа што го праат твоите другари да го праиш и ти инаку ама ај.Друг пат, со кондом.

Да знаеш дека постои the day after pill, пилула што ја спречува бременоста, до 72 часа по забременувањето. Се вика Norlevo, грчка е, предавничка. Можеш да ја набавиш во Зегин, по цена од 800 денари. Во првите 24 часа има дејство од 95%, вториот ден 75% и третиот ден, 50 проценти ефикасност во комплетно разградување на евентуално оплодената јајце клетка. Секогаш викам - ако. Ебете без кондом. Особено ако сите другари го прават истото долго време.

Се надевам дека нема да бидеш баксуз, и дека во иднина ќе внимаваш на своето сексуално здравје.

HPV, бременост... нека продужат слободно. Мада од првово ни кондом не штити. Your call. Затоа треба да се учи биологија во основно/средно.

Фала ви многу...А еве што вика wikipedia

Risks of pregnancy using the withdrawal method.
HIGH - Guy does not withdraw in time and shoots inside the vagina; Guy miss times his orgasm and a couple of spurts of semen enter the vagina; Guy withdraws in time but inserts again without urinating.
MEDIUM - Guy withdraws just in time but close to orgasm; Guy withdraws in time but inserts again in the same session after urinating. (some semen may remain in urethra.
LOW - Guy withdraws nowhere near his orgasm and has urinated beforehand; Guy inserts penis briefly, is nowhere near orgasm and has urinated since his last ejaculation.

Третото е за мојов случај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom