Нема повеќе сушење долен веш на балкон

• Креатор на темата Креатор на темата krkac
  • Време на започнување Време на започнување
“На лоџиите и балконите се забранува држење на работи кои го нагрдуваат изгледот на зградата, како и држење на необезбедени саксии со цвеке и други предмети кои со пагање може да повредат, оштетат или го испрљаат минувачот или ауто под нив“

Ни на балкун ни на лоџија не смееш да сушиш. Ќе си преселите децата в трепезарија а детската ќе ја адаптирате во сушара.

ова го пишав погоре

Од новите има згради каде некои станови немаат тераса воопшто, па каде тие сушат. Во таква зграда седев во прва година, 4 стана имаа тераса 4 немаа, па од 8 спрата испаѓа 32 стана да немаат тераса и истите тие се снаоѓаат за сушење

тие згради постојат десетина години
како тие во 10 години се снаоѓаат со ова
како нив 10 години не им претставува проблем

Редно беше да се донесе законот и го поддржувам безрезервно :salut:
Живеам на приземје во станбена зграда со 7 ката . И веќе навистина ми е преку глава , секојдневно да се расправам со "станарите" над мене .
- Значи , секојдневно ме полеваат со вода бидејки на господата им е жешко и сакаат да ја оладат терасата а притоа не го користат одводот туку директоно доле ја истураат водата врз мене .
-Истото се случува и со наредените жици на кои висат алишта кои нормално се полни со вода бидејки ги мрзи центрифуга да уклучат на машината .
-Комшиката од втори на секои два дена си ги тресе јамболиите , и постелнините .
- Еден од комшиите е премногу сексуално активен , па неделно по 5-6 кондоми собирам од дворот :hump:
-Знам што имаат за ручек сите комшии од мојата вертикала , бидејки после обилното јадење , тие ми ги тресат чаршафите полни со трошки , патлиџани , лушпи ( нормално зачинето со понекој пикавеец од цигара , бидејки нели после добро јадење следи едно цигарче :nesum:)
- Турбофолкерот над мене секојдневно и без предупредување ме вади од памет со разни повраќаници од српски турбо фолк песни , и тоа најчесто кога ќе се налока ракија навечер т.е некаде околу 23 часот па се до 2-3 саатот наутро кога од премногу алкохол ке падне у несвест :pijan:

Е па сега , драги мои комшии , доколку ве затекнам како го прекршувате законот за домување , фино лепо има да ве пријавам во полиција , па расправајте се после со нив , бидејки не можам да се расправам со вас затоа што ќе ме спуштите на вашето селско ниво и
ќе ме победите на искуство

Регулиран е и начинот на чување куче, мачка и други животни. Сопствениците треба да внимаваат кучињата да не лаат, мачките да не мјаукаат за да се зачува мирот и тишината во зградата.

А шо сакаат?!
Кучето да мјаука а мачето да лае!? Како да му кажам на кучето НЕ ЛАЈ... НЕ СЕ ЧЕШАЈ...

А шо сакаат?!
Кучето да мјаука а мачето да лае!? Како да му кажам на кучето НЕ ЛАЈ... НЕ СЕ ЧЕШАЈ...

Ова е за тие што си ги затвораат милениците на тераса и од таму се слушаат такви звуци :)

Заедничка просторија за гаќи сушење :icon_lol:, ами кога ќе почнат тоа жените да си ги крадат гаќите меѓу себе, па озборување која како колку пери, па маѓии едни на други да ја остави мажот децата да не се оженат омажат пуууууууууууу трета светска војна :icon_lol:.

Законите за ајвар, пинџур итн. малку им беа сеа и за гаќиве. Да почекаме ќе дојт време кај шо ќе пишет казна и за секс дома ...

Ќе си купите бе памперси, има и за големи.

Пошто сушарките не ме собираат,а не можам да уклучувам машина секој ден барам вила со базен,пространа тераса и згоден џентлмен!

Информации за контакт кај мене на профил.

Пошто сушарките не ме собираат,а не можам да уклучувам машина секој ден барам вила со базен,пространа тераса и згоден џентлмен!

Информации за контакт кај мене на профил.

Ја сум џентлемен.

Е па сега , драги мои комшии , доколку ве затекнам како го прекршувате законот за домување , фино лепо има да ве пријавам во полиција , па расправајте се после со нив , бидејки не можам да се расправам со вас затоа што ќе ме спуштите на вашето селско ниво и[/FONT] ќе ме победите на искуство

Ниедна полиција и ниеден закон не можи да ти ги реши проблемите со твоите соседи, ќе го видиш тоа после донесувањето на овај и уште на милион други закони. Проблемот е тоа што од расправање со твоите комшии повеќе не сакаш да се расправаш, а си пробал да разговараш а не да се расправаш? Фин културен обичен љубезен разговор и не кажеш што ти пречи и што може да се превземи поради тоа. Комшијата што ти фрла кондоми во двор можеш да го предупредиш дека деца поминуваат оттука и подобро ќе биде да ги фрла во канта. Јамболии теписи не се тресат секоја ден најмногу два пати годишно обично во ден Недела, е сега таа ден можеш да го заклучиш станот и излезеш во природа малку да прошеташ и одмориш од стресот, е сега ќе треба да почнеш да разговараш за да ти речат кога се тие денови. Исто и со тие што тресат чаршави културен разговор и објаснување па сигурно ќе ги тресат во канта. Комшијата што ти пие и слуша турбофолк навечер какво е твоето мислење за него сигурно се најлошо, јас да сум на твое место би седнал со него на по една ракија до две, би ги ислушал маките негови. Тоа е тоа не може да престане да пие и да слуша музика, па би му купил МП3 плеер не нов не мора на старо од некаде и решен проблем.

Не ти солам памет само се објаснувам како јас би го решил проблемот, затоа што законот е чиста глупост и што ако некој од нив имам роднина полицаец нема ни да го казнат......

Полицијата ќе дојде и ќе си отиде ти ќе треба да продолжиш тука да живееш со нив.

Другар, абе не си видел од оние дрвените сушални за во соба? Не си размислил за нив?

Многу ми е чудно што се противите на нешто што по правило треба да биде така. Уште еднаш ќе повторам, мизерно е што за нашиов народ мораше да се донесе закон за да се воспита. Инаку уште ќе тресеа ронки врз главата на луѓето среде центар. Уште почудно е што не ги прифаќате позитивните промени со кои се практикува културно однесување, нешто што требало дома да се научи!
да бе низ цела куќа ќе сушам гаќи. терасата за што ќе ми служи? само за излежавање?
се кладам дека никој нема да го почитува законов

И на крај кога ќе се забрани пролив и запек аутоматски ќе се намали вкупниот број на хемероиди по гз на жител..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom