Велешанец си ги силувал трите ќерки

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување
и дали вакви створења заслужуваат да живеат.Гнаса,гнида,уууууууууу ......Да сум ја судијата шо ќе го суди,би го напучил и би донесол 3 црнци,па на смени нека го работаат дури не пушти крв од секоја можна дупка на неговото тело......Би го расекол по цело тело,и би го пикнал во буре со ракиј............а,би го врзал на некое дрво и кој кје помине по едноо парче кожа да му кине.Не заслужува никакво убедување,и помагање да сгати што направил......МОжит ќе ме напрајте нетокму,али поголем доказ дека не заслужува да живее од ова што го направил,нема....КРАЈ!

И уште не ми е јасно оти ваквите не ги палат на плоштад...

Како што кажа Dark King, си има надлежен орган кој што ќе си го реши случајов, како што и до сега решавал многу спорови од ваков карактер, само што не се експонирани во јавноста и не се дига волкава галама, колку и да е трагично.

Жално, очигледно се работи за психички растроена личност, потребен му е психијатар, дефинитивно, но тоа и не е некое оправдување. Да си ги злоупотребуваш сопствените деца, АЛО! Секако треба да биде казнет. Да му се врати на ист начин и нека му го исечат половиот орган со некој тап нож!

Патем, нашите форумџии се непресушен извор на нови возбудливи методи за мачење. Прекрасни идеи, психопати мои мили.

Подобро нови возбудливи методи за мачење - отколку институцијата наречена затвор (во која нема ни процент посветено внимание за ресоцијализација и опоравување)а и мали се казните за силување и родосквернавење, еве може некој вид кастрација како во некои земји што имплементираа , твое индивидуално гледање на казната какво е ,или ќе оставиме судот да каже

Подобро нови возбудливи методи за мачење - отколку институцијата наречена затвор (во која нема ни процент посветено внимание за ресоцијализација и опоравување)а и мали се казните за силување и родосквернавење, еве може некој вид кастрација како во некои земји што имлементираа , твое индивидуално гледање на казната какво е ,или ќе оставиме судот да каже
Поентата е тажна, ја промаши. :(

Поентата е тажна, ја промаши. :(
Не ја промашив поентата , знам дека одат по начинот -панишмент шуд фит д крајм .. но ти ја утна мојата поента , дали си запознаен со затворскиот систем и казните во Мк и во странство за ист криминал ..

И лесно е поенти да вадиме , дај да најдеме некој вид решение , кога очигледно третманот кој го добиваат по вакви дела ги прави полоши ѕверови ..

На овој веќе некој му ја заебал психата чим бил способен за ова..

Токму така, некој му ја заебал психата. Наравоучение од овој случај е, не осудата на таткото (тој секако треба да си го добие најтешкото според законот), туку макотрпната рехабилитација на дечињата, кои ако не се рехабилитираат со помош на стручни лица (психолог, доктори и др.) претставуваат потенцијални идни монструми на повозрасни години... обично нарушувањето на психата која се манифестира на повозрасни години влече корења од детството, токму од вакви трауми...

Натпревар во методи кои патем се веќе измислени од старата добра инквизиција.
Наместо тоа би се запрашал што по ѓаволите правела нивната мајка...мајка која за деца може (и треба) да си го отепа дури и сопствениот сопруг... што за тоа време правеле институциите надлежни за справување со алкохоличари и психопати...социјални работници (или кои ли се веќе надлежни), стручњаци, психијатри. Што чини државниот апарат во сузбивање/спречување на овие појави. Се шегувавме на домашните камери на британците ама...

Многу пропусти во општествениот систем во овој случај, не е важно казната што ќе му се даде на човеков, бидејќи треба да се осигураме дека вакво нешто нема да се повтори. Ебати државата.

Сеа сакате да ми кажете дека велешанецов, како во сите останати вакви случаи, ќе биде сместен во психијатриска болница, пошто нели, ќе го извадат на лудило.
Ама ни него ќе му ја отсечат главата [или машкоста, for that matter], ни мајката ќе ја казнат пошто ништо не кажала.
И коа ќе кажат дека ова е нечуено и дека никогаш не се десило во историјата на македонскиот криминал, ми се повраќа. Мислам стварно, никој не е глуп да не знае што се дешава со народов. -.-

Фала Богу дека мора смртна казна од причина што кај нас за убиство се добиваат некои 25 години затвор. Не знам дали еднаш се има изречено доживотна казна кај нас.
Го носите на бесење, ЕВН столица или успивање и чао пријатно.
Страв у коски е смрт. А не 25 до 30 години затвор.
Ебати правдата кај нас и ебати поправните установи што ги “имаме“.
Поради една ментална личност која не заслужува ни да го дише истиот воздух со сопствените деца, тројца цел живот ќе имаат трауми и ќе бидат пореметени.

И може јас сум никој и ништо и не можам да кажувам што казна треба да му следува на дебилов и на сите како него, ама со самото тоа што сум човек имам право да побарам правда на оној начин на кој што јас мислам дека треба да биде спроведена.

светскиот тренд пристигнува и кај нас. До кај може да оди умоболната психолоѓија на човековиот ум?
Најмалото имало само 3,5 години :cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom