Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
M

Mr.InF3ction

Гостин
Не видов тема за Firefox 4 така да решив да отворам.
Се уште е бета верзија , така да можеби финалната верзија ќе има некои промени но сепак главно ќе изгледа како во сликите подоле. Тие што сакаат да пробат можат да симнат од тука:

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/

За тоа како работи дали е побрз од предходните верзии сеуште немам збор затоа што само што ја инсталирав. Mи остави добар впечаток дизанјот. Многу наликува на Chrome и Опера. А за брзината веќе сите знаеме колку е брз и стабилен Firefox.

Еве неколку слики од промените на Firefox 4 (beta) за тие што не знаат да видат како е па можеби ќе сакаат да симнат:

ekrxx2.jpg

Исто така веќе табовите можете да ги одберете и преку Aero Peek на Win7 со што многу побрзо ќе имате пристап до некоја страна ако користете повеќе од 5-6 табови
1z1d4dy.jpg

Исто така подржува Мulti Touch што не верувам дека на нас од македонија ќе ни значи нешто, не знам колку луѓе користат монитор со touch screen кај нас :)

Да не тупам со глупости кога се има на официјалната страна па тој што е заинтересиран повеќе нека си чита:)

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/features/#feature-apps-tab

Инаку ако некој го користи веќе неколку дена или повише нека каже свое искуство и општо што е подобрено

Од ова што гледам ЦЕЛИОТ дизајн е земен од Chrome и Opera (прв FAIL). Бирање на табови со Aero Peek на Windows 7 е нешто што и Opera го имаше до пред некоја верзија, ама откако ги преплавија со мејлови колку е тоа useless и само одмага во работата одма го вратија како што беше (прикажување на последниот таб што си го користел), значи втор FAIL. Multi touch на desktop компјутери - UBER FAIL!!!
Ај на здравје :cug:

Јас до пред недела дена бев 100% корисник на Firefox но, се префлив на Chrome и почуствував поголема разлика по брзината. Ајде се да се надеваме дека Firefox 4 ќе е подобра од Chrome и ќе си ги врати старите корисници..
И кога излага официалната верзија на четворкава?

Значи сите запнувате право за табовите горе. Ако не сте знаеле имаше натпревар за дизајнот на Firefox 4, поточно за табовите. И тој дизајн беше одбран уште пред да биде објавена новата Опера, што значи дека Опера ја има земено идеата, а не FF. И дискусијата околу кај да се наоѓат таговите / горе или доле (кајшто се сега)/ е од времето на Тито.

И (ќе) има многу други работи во Firefox 4. Да бевте присутни на Мозила Балкан конференцијата во Скопје ќе имавте шанса во живо да видете што крие новата лисица.

Разгледајте и прочитајте повеќе: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/features/

Од ова што гледам ЦЕЛИОТ дизајн е земен од Chrome и Opera (прв FAIL). Бирање на табови со Aero Peek на Windows 7 е нешто што и Opera го имаше до пред некоја верзија, ама откако ги преплавија со мејлови колку е тоа useless и само одмага во работата одма го вратија како што беше (прикажување на последниот таб што си го користел), значи втор FAIL. Multi touch на desktop компјутери - UBER FAIL!!!
Ај на здравје :cug:
YouNoob

Има можност јазичињата да се прикажат долу. Исто има можност и мениата да се прикажат. А иначе, Multi touch е дел од Windows 7, desktop OS. Мајкрософт фаил така? Па не е наменет за да се користи на обични монитори.
Значи колку од твоите Fail се неосновани. Сите. А знеш кога некој вика Fail без потреба...
-------
И еве уште една нова иновација од Мозила

После 1 сат користење, задоволително :). И ако е Бета, каде каде е подобра од предходната верзија на Firefox што ја користв.

YouNoob

Има можност јазичињата да се прикажат долу. Исто има можност и мениата да се прикажат. А иначе, Multi touch е дел од Windows 7, desktop OS. Мајкрософт фаил така? Па не е наменет за да се користи на обични монитори.
Значи колку од твоите Fail се неосновани. Сите. А знеш кога некој вика Fail без потреба...
-------
И еве уште една нова иновација од Мозила
Tab-Candy: лош обид за копирање на speed dial на Opera.... А башка што истото тоа што го прави типов може да се постигне со најобични bookmarks...
Веќе кога почнале да крадат се надевам дека ставиле барем опција за враќање на затворените табови, во Опера наречена "Closed Tabs".

о.О спид диал и таб кенди - два различни поима. Ова ти е да ги организираш отворените сајтови во групи, нема врска со спид диалот на Опера. И како ќе го постигнеш тоа моментално, баш ме интересира? Со фолдери? Ај донт тхинк соу.
За „крадењето“ ти појаснив во претходниот пост. Друго нешто?

Оваа све изгледа како Apple Safari.

Да не заборавиме дека Firefox 4 ќе ги ренда страните со графичка, во Direct2D.

Tab-Candy: лош обид за копирање на speed dial на Opera.... А башка што истото тоа што го прави типов може да се постигне со најобични bookmarks...
Веќе кога почнале да крадат се надевам дека ставиле барем опција за враќање на затворените табови, во Опера наречена "Closed Tabs".

Ова го користам веќе година може и повеќе, значи со постарите верзии на Firefox. Одиш на History -> Recently Closed Tabs и си отвараш која сакаш или Ctrl + Shift + T ти е кратенка за да го вратиш последниот затворен таб (можеш да ги вратиш сите што си ги затворил по ред).

Со новата бета 4 што од денеска може да се симне ја има Tab Candy опцијата за групирање табови.
Инаку Beta3 еве 2-3 дена го користам и прави проблем со Flash сајтови и општо знаеше да закочи целиот програм. На фб групата многу луѓе пријавиле истиот проблем па сигурно на финалната или следните бета верзии ќе биде среден проблемот. А за се друго е супер.
И еве едно интересно видео за Multi Touch :(

Кога ја уклучам Мозилата ми се појавува Mozilla Crash Reporter, па морам или да ја рестартирам или да ја исклучам, ја реинсталирав ама пак прави така, има некое друго решение?

Петтата бета на Firefox 4 е достапна за даунлоад. Новина е тоа што сега Direct2D рендерирањето е уклучено по дефолт, а може да се исклучи/уклучи во Options>Advanced.
И уште една новина:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom