Анксиозност

T

Tetro

Гостин
Ќе ве молам, мислам дека немате јасна претстава за што се работи. Немојте да ги одвраќате луѓето да бараат професионална помош. Не е ова 13 век па да го споредувате животот на индијанските племиња и животот во денешно време. Тие тогаш живееле во еден многу поедноставен (можеби посовршен во некој поглед) свет. Но денес животот е многу посложен и овие состојби се реалност. Прашањето е како да им се помогне на луѓето кои во моментов патат од тоа.
Знаеме, знаеме, само не ни е јасно како можат стручни лица да препишуваат погрешни лекарства. Ги трујат само децава. :nenene:
Треба да се помага, а не да се влошува состојбата.

Важно е да се знае дека анксиозноста и паничното растројство се состојба која што е потполно излечива.
За да се вратите во нормала е потребно време (во идеален случај половина година, некогаш со години) - за да се појави болеста исто така влијаеле фактори низ подолг временски период.
Морате активно да се борите и против сопствената волја и да не се предавате - откако ќе ја совладате болеста ќе се чувствувате посигурни и посилни.
респекат за ова

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Знаеме, знаеме, само не ни е јасно како можат стручни лица да препишуваат погрешни лекарства. Ги трујат само децава. :nenene:
Треба да се помага, а не да се влошува состојбата.
Јас излагам од ова чудо. Велам излагам пошто ги нема повеке оние зголемени растројства, паники, страв... Како што прочитав ја негирате медицината, поточно сте против америчките лекови. Јас се опоравив од асентра, ја пиев само 2 недели, ми даде сила да се борам сама и тоа е тоа.. Верба во Бог? Немам, верувам во науката, во напредокот и тн.. да не заобиколувам. Колку и да сакаме да ги негираме лековите, не можеме. Колку толку барем делува оној пласибо ефект, доколку има видни резултати секој би ги фрлил и би продолжил сам, но што си треба си треба. Доколку правиме само сеанси дали мислите дека тие би ни помогнале во случај на напад ако се најдеме сами? Секако дека не. Баш заради такви ситуации ни се препишуваат лековите, колку-толку сигурност.

T

Tetro

Гостин
Јас излагам од ова чудо. Велам излагам пошто ги нема повеке оние зголемени растројства, паники, страв... Како што прочитав ја негирате медицината, поточно сте против америчките лекови. Јас се опоравив од асентра, ја пиев само 2 недели, ми даде сила да се борам сама и тоа е тоа.. Верба во Бог? Немам, верувам во науката, во напредокот и тн..
Мило ми е да го прочитам ова. :)

за болдираното: Се сметам за компетентен да давам мислења од повеќе области, не дека се што ќе кажам или напишам е точно, но во повеќе случаи помагам.
Не сум против Америчките лекарства, сум против сите лекарства кои делуваат спротивно или кои создаваат контра ефекти.
И јас користам понекогаш лекарства, најчесто избегнувам да се трујам, ама правото на избор го имам и сам одлучувам за себе.

Уште еднаш да ти повторам: се радувам за ова што го напиша. БРАВО :smir:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас излагам од ова чудо. Велам излагам пошто ги нема повеке оние зголемени растројства, паники, страв... Како што прочитав ја негирате медицината, поточно сте против америчките лекови. Јас се опоравив од асентра, ја пиев само 2 недели, ми даде сила да се борам сама и тоа е тоа.. Верба во Бог? Немам, верувам во науката, во напредокот и тн.. да не заобиколувам. Колку и да сакаме да ги негираме лековите, не можеме. Колку толку барем делува оној пласибо ефект, доколку има видни резултати секој би ги фрлил и би продолжил сам, но што си треба си треба. Доколку правиме само сеанси дали мислите дека тие би ни помогнале во случај на напад ако се најдеме сами? Секако дека не. Баш заради такви ситуации ни се препишуваат лековите, колку-толку сигурност.
Да јас сум против америчките лекови со кои се “лекуваат“ психички растројства!

П.с фармацевт сум.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе ве молам, мислам дека немате јасна претстава за што се работи. Немојте да ги одвраќате луѓето да бараат професионална помош. Не е ова 13 век па да го споредувате животот на индијанските племиња и животот во денешно време. Тие тогаш живееле во еден многу поедноставен (можеби посовршен во некој поглед) свет. Но денес животот е многу посложен и овие состојби се реалност. Прашањето е како да им се помогне на луѓето кои во моментов патат од тоа.

Важно е да се знае дека анксиозноста и паничното растројство се состојба која што е потполно излечива.
Секој лек има странични ефекти или јас си ги викам вистински ефекти ама само се наведуваат како странични. Е сега може човек да се труе со тоа нешто затоа што во пракса се и отрови или може да смени начин на живот. Причината поради која индијанците или абориџините ги немале овие модерни болести затоа што живееле во склад со природата, денес ние живееме вештачки животи во вештачки создадена урбана околина со отрови во нашата храна, вода и воздух и плус вештачки создадените лекови кои во основа се отров. Кога се користат природни лекови природна храна, чиста вода и чист воздух барем еднаш неделно во планина покрај поток нема потреба од никакви лекови за никаква анксиозност, затоа што доволно е човек само да се врати во комуникација со оваа планета и ќе живее среќен и исполнет живот.

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Да јас сум против америчките лекови со кои се “лекуваат“ психички растројства!

П.с фармацевт сум.
Во ред е тоа, секој со свои ставови. Мегутоа, реално се потребни хемикалии

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Да потребни се, но за жал америте го прават следното во врска со тоа : истите хемикалии на лекот само му го менуваат името под кое ќе се продава и одма му пишуваат дека може за тоа и тоа да се користи. Тоа е катастрофално. Најризични категории се оние кај кои има голем израз на депресија. ТАквите пациенти се најкритични од овие лекови.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Хемијата е отров хемиската индустрија е отровна за сиот жив свет па дури за нас, хемискиот отпад е на второ место по лоши ефекти врз нашето здравје и на сиот жив свет после радиоктивниот.

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Едно лично прашање:
- Кога би имала право на избор помеѓу хемија и природно, што ќе избереш?
Природно, ЗАКОН!

--- надополнето ---

Хемијата е отров хемиската индустрија е отровна за сиот жив свет па дури за нас, хемискиот отпад е на второ место по лоши ефекти врз нашето здравје и на сиот жив свет после радиоктивниот.
Како и да е, потребна е најмногу заради оној пласибо ефект. Потребно е барем малку да ни даде сила, понатму се е индивидуално. Исто така ако се осврнуваме на лековите никогаш нема да с еопоравиме реално

T

Tetro

Гостин
Како и да е, потребна е најмногу заради оној пласибо ефект. Потребно е барем малку да ни даде сила, понатму се е индивидуално. Исто така ако се осврнуваме на лековите никогаш нема да с еопоравиме реално
За пласибо ефектот, подобро е да користиме гумени бонбони, отколку да клукаме секакви таблетки, нели? :)

--- надополнето ---

За пласибо ефектот, подобро е да користиме гумени бонбони, отколку да клукаме секакви таблетки, нели? :)

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33

--- надополнето ---

Да, но друго е кога знаеш дека е ап, а друго е кога јадеш гумена бомбона

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
[/COLOR]
Добро сега не пишувам за темава онака колку да пишам без никакво искуство :icon_lol:.

Пет начини како да се реши проблемот, еден од нив беше официјален медицински фармаколошки дарвинистичко еволуционистички принцип :icon_lol:, останатите четири спаѓаа во доменот на филозофија мистицизам духовност природност сите тотално различни начини на справување ама сите на крајот доведуваа до еден ист заклучок. Еден официјален во кој што нема шанси човек да ме убеди во неговата делотворност затоа што ја имам почувствувано на сопствена кожа, наспроти четири други начини за кои што денешниот просечен човек би рекол дека се глупости затоа што е доведен во заблуда во врска со нив.

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Добро сега не пишувам за темава онака колку да пишам без никакво искуство :icon_lol:.

Пет начини како да се реши проблемот, еден од нив беше официјален медицински фармаколошки дарвинистичко еволуционистички принцип :icon_lol:, останатите четири спаѓаа во доменот на филозофија мистицизам духовност природност сите тотално различни начини на справување ама сите на крајот доведуваа до еден ист заклучок. Еден официјален во кој што нема шанси човек да ме убеди во неговата делотворност затоа што ја имам почувствувано на сопствена кожа, наспроти четири други начини за кои што денешниот просечен човек би рекол дека се глупости затоа што е доведен во заблуда во врска со нив.
Точно. Пред се спротиставување на нападите, со време анксиозноста исчезнува и ја зајакнува самата личност. Ова од искуство

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
Е и уште нешто за оние кои сакаат да помогнат а да не не иплашат. Доста сме запознаени со анксиозноста и овде на форумов ВЕ МОЛАМ не копирајте извадоци од весници и сл. кои би ги уплашило новите членови, сите што го минуваме овој период на анксиозност досега сме ги прочитале сите статии сам ода си разјазниме повеке, али не сакаме пак да се присетуваме на тие работи кои влеваат страв во нас. Повекето и не се точни. Ни требаат позитивни мисли и цврста подршка. Навистина е тешко справувањето со ова чудо!

Од твојот пост можам да заклучам дека свесно или не свесно, си одбрала добар начин за победување на својте стравови, исто така добивам впечаток дека си запознаена со моќта на мислите,незнам колку лугето се свесни за ова ,на многу од вас кој сега ме читате ова може да ви изгледа смешно,но моќта на мислите е неверојатна,вашите мисли го креираат вашиот живот.Сетоа тоа добро и лошо кое ви се случува е резултат на вашите мисли тоа може да се објасни со законот на привлечност,закон кој не е измислен закон кој постоел од првиот момент кога настанал светот,многу време пред да постои човештвото.Низ вековите постепено лугето почнувале да го воочуваат, денеска тој е преточен во едно ремек дело наречено THE SICRET,тоа ремек дело е одговорот на повекето ваши прашања,и претставува патоказ кон среката за сите луге.Во книгата детално се опишани сите процеси кој го креираат вашиот живот, и дадени се многу корисни совети како да премногу, потенцирам премногу лесно го промените и подобрите својот живот.Нај лесно тоа би можел да ви го опишам со три збора.Мислите стануваат реалност,но не плашете се не треба да ги контролирате мислите,мислите предизвикуваат чуства и емоции,вие единствено треба да негувате мисли кој ке произведуваат позитивни чуства и емоции ,а токму чуствата и емоциите ги предизвикуваат сите нешта во вашиот живот, без разлика дали се добри или лоши, дали ги саката или мразите тие нешта тие се креација на вашиот ум.Бидете свесни дека колку и да сте во тешка состојба доволно е да размислувате за нештата што ги сакате,таквите мисли во вас ке предизвикаат чуство како веке да ги имате и со тоа ке се осекате добро,кога се осекате добро вие привлекувате добри случувања,а законот е прецизен функционира секогаш и секаде не плашете се од него и од својте мисли,сакајте го и бидете срекни што знаете како може да го примените во тој момент ке станете свесни дека вие ја имате мокта која ке ви помогне да ги добиете сите работи кој ги сакате,лугето кој ви требаат,ке можете да бидете и да работите се што ке посакате, ке можете да бидете срекни и да се чуствувате добро,а за одличен живот потребно е да се чуствувате добро.Во секој случај зависи од вас дали ке одберете да се чуствувате добро ,без разлика колку и да е безизлезна ситуацијата го можете тоа ,можете да излезете како победник но доколку го занемарите ова,решавате да се осекате лошо тоа е ваш избор а јас можам само да ви посакам срека понатака.Бидете свесни дека не постои ништо невозможно, од финансиско до здравствено опоравување,од шоља кафе до милион долари не постои разлика за овој закон се е исто вие ја одредувате големината и брзината со која овој закон делува ,се одредувате вие,се зависи од вас и се е можно потребно е само да се чувствувате ДОБРО.
Можеби не сте ме разбрале добро можеби се изразив лошо ова е сепак кратко резиме за тоа како јас го свакам законот за привлечност но сигурен сум дека сега нешто ве копка да ја прочтате книгата ,прочитај те ја нема да ЗАЖАЛИТЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom